İştah Açıcı Mama

psabrk
psabrk

116634 Puan

Merhaba değerli hayvansever dostlarım :) Hayırlı ramazanlar dilerim öncelikle Ramazanınız Mübarek Olsun


Arkadaşlar benim oğlum maalesef mamasından baya sıkıldı ve artık kuru mamayı hiç yemek bile istememekte yaş mama yiyor sadece kuru mamayıda önceden %100 yiyorsa şimdi %50 sini yiyor öyle düşünün :)
Ben bu sitede başlıkları çok araştırdım baktım konulara tek tek ve bir kaç mama markası gördüm.
•N&D Az tahıllı -> Bunu alabilirim 6 kiloluk olarak.
•ProPlan gördüm.
•Matisse gördüm bunun sadece 1.5 kg ve 15kg si var 15kg de bayağı fazla mesela yiyip eğer beğenirse N&D 1.5 kilosunuda matisse alırım değişikliğe ^_^
•Royal Canin gördüm.
•Hills gördüm.


Bu sitede benim bütçeme uygun olarak bu mamaları gördüm.
Ve oğlum bu aralar kuru mamayı azalttığı için ve sadece yaş mama yediği için kilo veriyor-alıyor biraz değişik bir dönemdeyiz sanırım geçirdiği operasyonda etkiledi onu.
Eğer mamasını değiştirirsem kuru mamayı tekrar yiyeceğine inanıyorum çünkü iştahı yerinde iştahı yerinde olmasa sanırım yaş mamanın bile yüzüne bakmazdı +_+


Sizin tecrübelerinize dayanarak bana yardımcı olmanızı istiyorum :^)


Hepinize bol bol kediliii hayatlarrr dilerim!:)
Sağlıklı günleeer ^_^

26 CEVAP

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Nd pek iştah açıcı bir mama değil.
feliciada daha fazla yeme durumu gözlemledim ve proplanda da:)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Pro Plan iştah açıcı bir mama öneririm Burak’cım.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

royal canin savour exigent. Seçici kediler için bir mama.kuru mama sevmeyen kediler bile iştahla yiyor ve kilosu toparlanıyor

Royal Canin in icerigi kotu ne yazikki proplan da ayni sekilde
Bunlardan en iyisi Nd ve cok severek yiyorlar once 1.5 kg deneyin sonra begenirse fazladan alirsiniz

Matisse de Farmina urunu ayni ND ile ayni firmanin urunu. Farmina hayvan deneyi yapip hayvan oldurmeyen bir firma mamalarida kaliteli. Rc ve purina bu deneyleri yapiyor. Yani matisse de alabilirsiniz ama Nd ye butceniz yetiyorsa once ND deneyin

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Dumanişkonunsahibi
Royal Canin ve Purina markaları için KESİN bir dille hayvan deneyleri yaptıklarından bahsediyorsunuz.
LÜTFEN HİÇ KİMSE BİZE GÖSTEREBİLECEĞİ KANIT OLMADAN BAZI ŞEYLERİ DİLLENDİRMESİN HEM YANLIŞ BİLGİ OLARAK AKILLARDA KALIR HEM DE KANUNEN KARŞI TARAFI SUÇLAYICI OLUYOR...
“HAYVAN DENEYİ” DEDİĞİNİZ ŞEYDEN NE ANLIYORSUNUZ BU DA ÖNEMLİ TABİİ...
FİRMALARIN PİYASAYA YENİ ÇIKACAK MAMALARINI GÖNÜLLÜ OLARAK DENEMEK İSTEYEN MÜŞTERİLERİNE NUMUNE OLARAK MAMA VERİLİR. BİR SÜRE EVCİL HAYVANLAR BUNUNLA BESLENİR. SEVİP SEVMEDİKLERİ , YİYİP YEMEDİKLERİ, YEDİKTEN SONRA KAKALARININ NASIL OLDUĞUNA KADAR İNCELENİP FİRMALARA GERİ BİLDİRİM YAPILIR. BU DA BİR DENEYDİR DEĞİL Mİ??
HEM DE HAYVAN DENEYİ.
YANİ NEYMİŞ HAYVAN DENEYİ DEYİNCE GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNE SADECE TEK BİR ŞABLON GELMESİN. İŞKENCE EDİLEN HAYVANLAR GİBİ...

PatiliAnne
PatiliAnne

1940

Merhabalar hayırlı Ramazanlar. Nd Tahılsz yada az tahıllı mamayı kesinlikle yemedi benim haylazlar. Uzun süredir felicia kuzulu ve proplan kuzulu mama kullanıyorum (baya bi mama denedim bunlarda karar kıldım 2 yıldr veterinerde onayladı) hipoalerjenik olduğundan bir kac mamada duyduklari rahatszlik olmadi bu mamada. Proplan ı tek başına vermiyorum feliciaya katıyorum cünkü iki kedimde idrar tutukluğu yapıyor. Yaş mamayı uzun süre verirseniz kuru mamaya zor alısacaktır. Haftada bir yaş mama veriyorum ona ragmen o gün bolca duygu sömürüsü yapıp kuru mama yemiyor yaş mama istiyorlar. İlk kedimde aynı hatayı yaptım hergün veriyordum yas mama. Sabır gerektiriyor birazda vicdanınıza onun iyiligi icin telkinleri. Yaş mamayı bir müddet vermeyin kuru mama koyun. İllaki acıkacak ve yiyecek. Ne kadar mızmızlansa da onun iyiligi için bu süreç. Bir ay kadar sürede alışıyorlar. Sonrasında 2 haftada 1 yaş mama verirsiniz kuru maya katmadan ayrı, ödül niyetine. Deneyimimi paylastım nacizane:)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Merhaba listenizdeki mamalardan royal canin hariç hepsini kullandım. Proplan çok yediriyor ama içeriği iyi değil, hills ve royal canin de aynı şekilde bol tahıllı mamalar. Aslında çok yedirme sebepleri de bu tok tutmuyor çünkü. Listenizdeki en iyi mama nd, yalnız ben balıklı değil de kuzulu ya da tavuklu olanını öneririm benim kedilerim bunları daha iştahlı yiyorlar, kuzulu mama özellikle bence kilo aldırıyor. İkinci tercih olarak da matisse olabilir, onu da severek yiyorlar ama mısır içerdiği için, nd alabiliyorsanız matisse almayın derim.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

2 haftada bir yaş mama çok yetersiz olur ama, eğer ki öğünlü yemeye alışırsa acıkmış olacagı için kuru mamasını da yer bence. Yemeğini koyun 15 dk dursun yemezse kaldırın, 1 saat sonra tekrar koyun. Eğer yemeyince pes edip yaş mama verirseniz, yaş mama geleceğini bildiği için yemez kuru mamasını.

psabrk
psabrk

116634

@ZehraBulutt 2 haftada bir değilde haftada 2 defa veriyorum :) Cidden öyle çok haklısınız şimdilik yenisini alana kadar öyle yapıyorum zaten gece yiyor dediğim gibi :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yok ben onu patilianne'nin önerisi için yazdım. Haftada 2-3 iyi bence, ben de öyle veriyorum.

Ben büyük kedimi kuru mamaya alistirirken royal canın seçici kedi maması kullanmistim. Hem evde baktigim ilk kedim olugu için biraz yanlış beslemistim sürekli haşlanmış tavuk yiyordu. O mamayi deneyebilirsiniz.

Olumcul hayvan deneylerinden bahsediyorum gecenki basligi okudugunuza emin misiniz? Onu gectim icerigi de cop. Nd dururken. Durmazken de cop ki bu deneyler hayvanlara enjekte edilen seyler olasi yan etkiler tahris zehirlenme vs

GlsmKrpk
GlsmKrpk

117213

Benim kedimde mama seçer bir de kusma problemi var.
2 aydır veteriner maması kullanıyoruz pahalı ve artık standart bir mamaya geçiş yapmak istiyorum.
Fitmin Purity içeriği güzel bir mama . Sipariş verdim umarım sever. Sevmezse de denemekte fayda vardı diyip sokaktaki canlara vericem.
İçeriği iyi bir yem deneyin derim .

psabrk
psabrk

116634

@LadyAndCat değerli görüşünüz için teşekkür ederim :)
Hemmen bakayım bi ^_^

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1348 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR