Köpeklere Ev Yemeği Verilmesi

shdaokr
shdaokr

692 Puan

Merhaba köpeğimi Royal Canın ve Proplan gibi mamalarla besliyorum ancak arada makarna yoğurt kemik suyu ekmekte veriyorum.Bunun bir sakıncası var mı?Varsa da çok yakın bir tanıdığımız her öğün köpeğine dolu dolu evde yedikleri yemeklerden kalanları veriyor ya da yemeğin kendinden tavuk suyu çorba,pilav,makarna vs aklınıza gelebilecek tüm yemekler.Köpekleri de mama yemiyor 45 günlük gelmişti onlarada o günden beri yemek verildiği için mamayı istemediğini dşünüyorum.Bneim köpeğim tamam fit duruyor ne zayıf ne kilolu ama onların ki 5 aylık olmasına rağmen 7 yaşındaki çocuk kadar nerdeyse benim köpeğim onun yanında bakımsız gibi duruyor :(asla kıyaslama yapmıyorum çünkü ben sağlıklı olduğunu biliyorum ama çevrem psikolojimi bozuyor zaten bende bu yüzden ekmek vs veriyorum bu hayvan aç bu hayvan doymuyor o kadar mamamı verilir gibi laflardan bunaldım gerçekten :( köpek cinsleri de aynı bu arada terrier.ve ikisi de 5 aylık.

19 CEVAP

Araştirmamiş olanin siz oldugunu inanin bu sitedeki herkes onaylar. Royal Csjin sadece tahildan oluşan bir mama gerçek et hiç yok. Proplan da ayni sekilde. İcerik okumayi ogrenmeniz gerek :DD

Veterinerler mama konusunda bilgili degiller. Arastirmamissiniz derken bunu kastettim zaten. Her veteriner Rc Proplan ve Hills onerir. Kendiniz icerik okumayi bilseniz kosa kosa kacardiniz bunlardan. Bu markalar sponsorlu. Hicbir veteriner kalkipta size aslind aicerigi iyi bir mama sunmaz ne yazik ki. Bu yuzden icerik okumayi bilmek gerek acik RC in kendi sayfasindan da bakabilirsiniz mamalarind aET YOK kopeginizi tahilla besliyorsunuz.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Kemik suyu yoüurt hatra balık daha verebilirsiniz fakat hiçbir baharat ve sos olmaması lazım. Bende arada veririm ama içinde baharat, sarımsak soğan olmamasına dikkat ederim. Ayrıca arkadaş haklı mamia tercihleriniz iyi değil: brit care, Nd, Bravery öneririm

Kerevit
Kerevit

3095

Veterinerlerin dediklerine bakmayın lütfen. İçerik okuyarak doğru mamaya kendiniz karar vermelisiniz. Köpek mamasında nasıl olduklarını bilmiyorum bu markaların ama lütfen içerik okuyun. Köpeğim yedi o zaman güzeldir gibi bir yanılgıya da düşmeyin. Bu yanılgıya düşen çok insan var. Karşılaştırmalar yapın. İçerik okumayı bilen arkadaşların tavsiyelerine dikkat edin vs vs..

hayvansever_
hayvansever_

118851

Sizin verdikleriniz onu etkileyecek şeyler değil aksine faydalı ama o tanıdığınızın yaptığı gibi sadece ev yemeğiyle beslemek çok sakıncalı bir durum. Böyle beslenen hayvanların iç organları belli bir süre sonra iflas etmeye başlıyor maalesef. Ve ev yemeği yiyen hayvanda ekstra bir koku oluyor. Köpek çiftliklerinde köpekleri hep yemekle besliyorlar bunun sebebi de daha gösterişli dursun satılsın diye ama bu o kadar zararlı ki bu yüzden orada ki yavrular uzun süre yaşayamıyor. Ama burada ki en büyük sorun mamanız ve ekmek vermeniz. RC ve proplan hiç iyi mamalar değil. Fiyatından ve bu ürünlerin sahibi olan purina şirketinin yıllardır bu işi yapmasından kaynaklı herkes bunlara MÜKEMMEL mamalar diyor. Ama gerçekten bu o kadar büyük bir yalan ki durum beş dk içeriğini okusanız adam akıllı iğrenç mamalar olduğunu anlarsınız. İçerisinde doğru düzgün oranda et bile yok tamamen et tozu gibi şeyler var ve bu iki mamanında %80 i tahıl ve şeker dolu. Ayrıca tahıllı mama KULLANMAYIN. O kadar sağlıksız ki. Hiç bir hayvanın o kadar tahıla ihtiyacı yok. Bazı kişiler savunma olarak bu hayvanların doğasında tahıl olduğunu söylüyor :D bende onların ne kadar araştırmaktan yoksun olduğunu düşünüyorum. Bu hayvanlar doğal yaşamında en fazla bir avuç tahıl tüketiyorlardı ama bu mamalar çok çok fazla gereksiz orada tahıl ile dolu. Ayrıca bilginiz olsun purina zalimce hayvan deneyleri yapan bir marka buna hiç bir hayvan severin gönlü el vermez. Size nd veya fitmin purity marka mamaları öneririm. ,
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/39271-okuyun

hayvansever_
hayvansever_

118851

Ek olarak petlerimize verebileceğimiz şeyler sınırlıdır. Onlara asla vermememiz gereken şeylere dikkat etmeliyiz ; TUZ, baharat, fazla yağ, kızartma, işlenmiş et, ŞEKER bunları hiç bir şekilde vermemeliyiz hayvanlarımıza.

shdaokr
shdaokr

692

Mamalarım kalitesiz mi ????isterseniz bir araştırın :)teşekkür ederim.

Köpeğinizie harika baktiginiza eminim ama gercekten icerik okumayi bilmeyip RC proplan gibi mamalari kaliteli bulmaniz çok ilginc. Et dedigimiz sey bu mamalarda yok. Gercek et degil hayvanin neresi belli degil ayrica direk et de yok protein orani da dusuk.

Bu yuzden tek bir goruse sabit kalmak yerine arastirmak gerek. Ben de RC en iyi mama falan saniyordum ta ki icerige bakana kadar. Veterinerler bu konuda ultra bilgili degil.

hayvansever_
hayvansever_

118851

ekmekteki sıkıntıda bu kadar tahıllı bir mama kullanıyorken daha ekmek vermek çok yanlış. Bu işin en güzeli tahılsız mama kullanıp tahıllı yaş mamayla desteklemek yada arada ekmek vermek en güzel yöntemi.

@hayvansever Çok iyi aciklamis umarim mamanizi en kisa surede degistirir ve kopeginizi kaliteli birseyle beslersiniz

Fatmaduven
Fatmaduven

4540

Rc ve proplan iyi bir mama değil .Aynı parada çok daha iyi mamalar var .

shdaokr
shdaokr

692

@hayvansever gerçekten teşekkür ederim mükemmel bir açıklama karşınızdaki linç etmeden detaylandırmışsınız diğer üyelerden bazıları gibi değil yani!öğrenmeme destek verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.tavsiye ettiğiniz mamalarla ilgilenicem :)

hayvansever_
hayvansever_

118851

rica ederim her zaman :)

Köpek beslemedim çok çok bilgi sahibi değilim ama kopeginizi beslediginiz mamalarin kalitesiz oldugunu soyleyebilirim et ve kemik verseniz o mamalardan iyidit

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1212 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR