Biraz Uzun :)

Fatmakrkmz
Fatmakrkmz

2026 Puan

Ayyy ben buraya çok soru sorar oldum :D. Kedim gelecek ve çok heyecanlıyımmm. Heyecanıma verin lütfenn :). Kediyi o kadar çok aeviyorum ki artık rüyalarıma giriyordu ama bir türlü annemi ikna edemedim. Ben birazcık dağınık birisi olduğum için çok sıcak bakmıyordu. Neredeyse abartısız her gün kedi için ağladım. Sonra kendimi düzelttim. Daha düzenli olmaya karar verdim. Ama hala izin alamamıştımm. Karantina dönemine girdik ve bi baktım bize sürpriz için 2 tane muhabbet kulu almışlar. Allahımmm ben kafaları yiyorum ama nasıll :) ben kedi istiyordum siz bana kuş getiriyorsunuz vs diye. Ayy ama şimdi kuşlarla aramız o kadar iyi ki :D Aaa ben her gün ağladığım için annem en sonunda dayanamadı ve kabul etti kediyi :). Çok zor buralara geldiğim için şimdi bir kedi annesi olacağım beni çok heyecanlandırıyor o yüzden bu kadar çok soru soruyorum. Ona çok çok çok iyi bakmak istediğim için :)
Yeni bir Soruma geçmek istiyorum ki 1.kuş ile kediyi acebaa nasıl alıştırabilirim ?
2. Olarak şampuan çok kullanılmıyor diye duydum. Zaten kediler kendilerini temizledikleri için yıkanmaya ihtiyaç duymuyorlar. Şampuan almalı mıyım ? Ya da toz şampuanlar duydum ama onların sağlıklı olabileceğini pek düşünmüyorum.
3. Onu benimle uyumaya alıştırmak istiyorum. Bunun için ne yapabilirim ? (Oysaki 2 tane de yatak aldım :) inşallah onlara da yatar. )
Ayy vallahi çok çok çok heyecanlıyım. Buraya kadar okuduysanız bile çok teşekkür ediyorum :) yorumlarsanız sevinirim ♥️

30 CEVAP

gizemaslan
gizemaslan

11295

Kediniz kendini temizleyemeyeceği bir duruma gelirse sadece yıkamanızı tavsie ediyorum onun haricinde yıkamayın, ben ne şampuan aldım ne kedimi yıkadım mis gibi kokuyor koklaya koklaya öpüyorum, yavru olacağı için zaten sıcaklık isteyecek korkuyorlar birde minik oldukları için siz istemeseniz bile sizinle yatmak ister. Gece uyuyacağınız zaman yanınıza alabilirsiniz zaten yavruyken çok uyuyorlar, şimdiden hayırlı olsun :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133475

Kuş hakkında bilgim yok.


Şampuan almanıza gerek yok, lütfen kedinizi gerçekten cok gerekli olmadıkça yıkamayın. O kendini temizliyor.


Kedi nerde isterse orda yatar, o konuda da bir şey yapmak gereksiz. Keşke 1 yatak alsaydınız, inşallah yatar yataklarında, çoğu kedi yatmıyor. Size alışınca zaten yanınızda yatmak isteyecektir, hele ki yavrular anne sıcaklığı arar zaten, sokulurlar insana.

Fatmakrkmz
Fatmakrkmz

2026

@gizemaslan çok teşekkür ediyorum :) bir de o kadar okuyup zahmet ettin :)

gizemaslan
gizemaslan

11295

ne demek, kediniz bebek olacağı için her şeyle oynamak isteyecek bence beraber büyüdükleri her canlıya alışıyor hayvanlar sadece tedbiri elden almayın çok atikler :D avlanma içgüdüleri var sonuçta

velicankaya
velicankaya

1012


  1. Soru kedi yavruysa aynı ortamda yaşadıkları için zamanla alışırlar
    2.soru kendinizi yıkamanıza gerek yok çok zor bir durumda kalmayınca
    3.soru kendinizi sizle uyumasına alıştırmanızı pek tavsiye etmiyorum siz olmadığınız zamanlar onun için sıkıntı olur

psabrk
psabrk

116703

Öncelikle adınıza sevindim.
Ben 1. Sorunuz hakkında maalesef yardımcı olamayacağım ama bilgisi olan arkadaşlarımızın seve seve size yardımcı olacağına inanıyorum.
**2.**sorunuza gelirsek şöyle kedilerin gerekmedikçe yıkanmamaları gerektiği ortak bir görüş.Örneğin kediniz kakasını tüylerine bulaştırır ve o bölgeyi yıkamaktan başka bir çareniz kalmaz ve o an yıkayabilirsiniz böyle problemler dışında keyfi olarak yıkamanızı asla önermem.
Şampuanlara gelirsek tozuda var normalide.Tozunu hiç kullanmadım ama kullanan ve fayda alan çok almanızın bir sorun teşkil edeceğini kesinlikle sanmıyorum.
**3.**sorunuza gelirsek geldiğinde zaten yanınızda durmak isteyebilir ilk gece yanınızda yatağınızda yatırın kaşıyarak uyutun mesela sonra 2.gün,3.gün böyle yapa yapa yanınızda yatmaya alıştırabilirsiniz.
O aldığınız yataklarada kedinizi uyuyacağını anladığınızda gün içinde yatağa koyarsanız oradada uyur ve alışır.


Tekrardan adınıza çok sevindim ve umarım yavrunuz ömrünüz boyunca sizinle beraber sağlıklı bir şekilde büyür ve yaşar.
Sağlıklı günler dilerim.

tuanatuti
tuanatuti

2983

aynı benim yaşadıklarımı yaşamışsın sokaktan kedi topluyor eve getiriyordum annem çok titiz olduğu için asla izin vermiyordu şimdi iki minnoşum var
yavru olarak sana gelicekse kuşla sıkıntı çıkarmazlar diye düşünüyorum
kedi sana geldiğinde temiz olacaktır zaten yıkamana gerek yok ama illa yıkayacağım diyorsan veteriner hekimine tanışıp şampuan önerisi alabilirsin
o isterse seninle uyur fakat büyük ihtimalle yavru olduğu için anne sıcaklığı arayacaktır seninle uyumaya çalışır yatakta yatmayabilir nereye isterlerse oraya yatıyorlar :)

Fatmakrkmz
Fatmakrkmz

2026

Biri kapalı çadır şeklinde diğer açık minder şeklinde yatakları. Doğru söylüyorsunuz. Kendi keyifleri ama işte bende bir hevesle ilk yavrucağım olacağı için aldım kendimi tutamadım valla. İnşallah alışır. Önerileriniz için teşekkür ederim. @ZehraBulutt

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15935

1-Benimde kuşum ve kedilerim var. Yavruyken beraber olunca çabuk alışıyorlar zaten. Ben kedilerimi ve kuşumu aynı odada bırakabiliyorum mesela. Yavruyken ufak ufak birbirlerini tanımasına izin vermiştim, öyle alıştılar.
2-Ben kedilerimi dışarı salıyorum yani bahçeye çıkıyorlar bu yüzden bazen kirlenebiliyorlar. Ben yılda 2 defa yıkıyorum. Kediniz dışarı hiç çıkmayacaksa veya tüyleri kendini temizleyemeyecek kadar kötü değil ise yıkamanızı önermem.
3-Çoğu kedi zaten sahipleriyle beraber uyuyor. Onun için bir şey yapmanıza gerek yok ama kediniz istemiyorsa zorlamanızı önermem.

gizemaslan
gizemaslan

11295

ohoo şu yaşıma kadar ne kadar çok ağladım kedi köpek için bir bilseniz :D kendi evin olunca annecim diyordu çünkü çok korkuyordu eve çıktığım gibi sahiplendim, şimdi corona döneminden dolayı 2 aydır aile evindeyim aynı odada bile korkudan duramayan annem mıncık mıncık güzel kızım annem diye beni değil mırmırı seviyor :D Bizi İstanbul'a yollamaz diye korkuyorum

Fatmakrkmz
Fatmakrkmz

2026

@gizemaslan evet evet çok dikkatli olacağım o konuda. Çok teşekkür ederim :D. Umarım bir gün ben de kedimle fotoğrafımı profile koyarım :)

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133475

Belli olmaz sevebilir de. Ama genelde siz nerdeyseniz onlar da orda dururlar, o yüzden yataklarını sizin de oturduğunuz mekanlara koyun, fazla durmadığınız yere koymayın.

Fatmakrkmz
Fatmakrkmz

2026

@tuanatuti çok teşekkür ederimmm :)

Fatmakrkmz
Fatmakrkmz

2026

@velicankaya teşekkürler :)

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15935

Benim 2 kedimin toplam 9-10 yatağı var ama ikiside çok nadiren yatıyor. Sadece çadırlarını seviyorlar. Bir sayfadan çadır yaptırmıştım. Ona bayılıyorlar ama diğer yataklara haftada 1 kere filan yatıyorlar. Demem o ki yatak almak pişmanlıktır:(
Ama insan ilk gelişlerinde heves edip herşeyi alıyor. Bazı kediler yatağı çok seviyor yani belli olmaz belki yatar sizinki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap