Kızım Hakkında

Sinozan
Sinozan

1746 Puan

Merhaba arkadaşlar,


Aslında buraya yazmak konusunda uzun süredir tereddütteyim ancak fazlasıyla çaresiz kaldığım bir durum yaşıyorum.


2018 Eylül ayında Bandırma'da bir sel oldu ve çalıştığım cafeye sığınmak için gelmişti kızım. Minicik ve hastaydı. Evliydim fakat maddi sıkıntımız büyüktü. Aşılarına para buluyordum ancak hep ucuz mama yedi. Kızım yaklaşık 11 aylıkken İstanbul'a geldik ve geldikten 2 ay sonra eşimle ayrıldık. Problemli bir evlilikti. Önce kızımı vermedi. Yaklaşık 1,5 ay aşırı sigara içilen, hiç havalandırılmayan bir evde sevgiye muhtaç yalnız bir yaşam sürdü. Nihayet kızımı aldım. Stresten veya beslenme yetersizliğinden cilt problemleri başlamıştı 9 aylıkken. İşe girdim ve kazandığım tüm parayı tedavisi için harcadım. Ona en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum ancak asıl problemimi şu şekilde anlatmak isterim.


Annem ve babamın yanına döndüm mecburiyetten. Borç ile döndüm. Ne bir işim var ne de ayrı eve çıkacak gücüm. Bu evde bir odam var ve kızımla hep bu odanın içinde yaşıyoruz hayatımızı. Bazen annem bazen babam iğneleyici konuşabiliyor. Ev çiçekle dolu ve kızım çiçekleri rahat bırakmıyor. Tüylü bir cins olduğundan taramama rağmen tüy bırakıyor. Ailem sürekli şikayetçi. Bazen gezsin diye odamdan çıkarıyorum ve hep yanında duruyorum. Oyunlar oynuyorum ve sonra yine oda hapsi. Kızımı seviyorlar ancak evde istemiyorlar. Ben odamın camından dışarıyı izlediğini gördükçe ağlıyorum. Kimse boşanmak için evlenmez ancak hesapta yoktu. Maddi manevi çıkmazdayım. Çalıştığım zaman odadan çıkma durumu da olmuyor ve ağlıyor sürekli.


Bana bağımlı ve beni çok sever kızım. Ben ona haksızlık yapıyorum değil mi? Ölene kadar benimle kalsın istiyorum ama bu bencillik mi oluyor? Psikolojik durumum içler acısı. Daha özgür olabileceği bir yuva aramadığım için, ona ancak böyle bir hayat verebildiğim için eksik bir insanım biliyorum ama bencil miyim? Ben özgürce takılabileceği bir yuva mı aramalıyım? Fikirlerinizi bekliyorum. Sağ olun.

19 CEVAP

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Çok üzüldüm durumunuza, ama kendinizi suçlamayın, hayatta her şey insanlar için. Anne babanız hiç yumuşamıyor mu, biraz sevseler vakit geçirseler kedinizle belki tüy dökmesi falan bu kadar batmaz gözlerine. İnşallah tez vakitte kendi evinize çıkarsınız.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Peki sizin bu kadar üzüldüğünüzü görmüyor mu aileniz, anneler özellikle evladının ağlamasına dayanamazlar hiç.


Haddim olmayarak psikolojik destek de almanızı tavsiye edeceğim. Çok sıkıntılar yaşamış ve yaşıyorsunuz bazı şeyleri tek başına aşamıyor insan. Umarım güzel günler yakındadır.

Sinozan
Sinozan

1746

Daha boşanamadım ve üstüne pandemi ve tekrar işsizlik geldi. Üstesinden gelemiyorum bazen ve ne yazık ki ailem ne durumda olduğumun pek farkında değil. Ağır bir depresyon halindeyim ve benim tek yaşama sebebim kızım. Maddi olarak destek alabileceğim bir durumda değilim ne yazık ki. Çok teşekkür ederim ilginize. Ben de anlayamıyorum, neden bu kadar yalnız bırakıldığımı ama umarım geçer.

Sinozan
Sinozan

1746

Kızım kendine dokundurtmuyor. Sevdirse biraz ailem de alışır ama saldırganlaşıyor yabancı herkese. Bunu buraya yazdığım için bile ağlıyorum. Kızımı benden başka kimse böyle sevemez. Ona haksızlık yaptığımı düşünüyorum ama çok çaresizim. Umarım kendi evim olabilir ve kızım evin her yerinde dolaşabilir, özgür olur. Teşekkür ederim.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Ailenizle konuşun mutlaka, nasıl hissettiğinizi bilsinler.

Kontesiim
Kontesiim

104582

Gerçekten çok üzüldüm durumunuza.Kızınızı çok sevdiğiniz yazınızdan bile belli oluyor onu düşünüyor ve evlat gibi seviyorsunuz keşke aileniz bu sevginizi görüp bu çocuğa bir şans tanısa.Zamanla kızınızında ailenize uyum sağlayabileceğini düşünüyorum belki o zaman kendini sevdirirse aileniz daha çabuk kabullenir.Bu sürecte ailenizle konuşmayı deneyebilirsiniz.Umarim sizin için hersey cok güzel olur ve üzüldüğünüz günler geride kalir.

altininannesi
altininannesi

4807

Durumunuz zor şu sıralar pandemi nedeniyle biraz daha üst üste gelmiş.Siz elinizden geleni yapıyorsunuz,kızınızı almışsınız yanınıza belli ki onu çok seviyorsunuz o da sizi seviyor.Bir cana sahip olmak çoğu zaman psikolojik bir destek de oluyor.Depresyonun tedavisi için sağlık ocaklarında falan psikologlar olabiliyor.İlgileniyorlar da bir ara gidiyordum oradan biliyorum.Aileniz bir süre sonra umarım alışırlar.Ablam bazen Altın'a gereksiz kızıyor yok işte yine kustu yine beni ısırıyor falan diyor o laf söylenmesinin sinirini stresini anlıyorum.Ama ailenizle bu durumu konuşmalısınız.Bana destek oluyor,iyi geliyor derseniz bir tık yumuşayabilirler kızınıza.Size çok mutlu ve huzurlu günler diliyorum umarım güzel günler sizin ve kızınızın olur

psabrk
psabrk

116634

Psikolojik bir destek için aile sağlığı merkezi,devlet hastahaneleri ücretsiz bir şekilde sizlere destek verirler.
Söylediğiniz şeyler hiç kolay şeyler değil.Yalnız kalırken bir anda aile evine gitmek sizde tabi göze batıyor gibi gözüküyorsunuz ama inanın atlatacaksınız ?
Bazı şeylere iyi yönden bakmak gerekiyor değil mi ?
Mesela sizin minik tatlı yavrunuz var mesela ona sıkı sıkı sarılın.Oda zamanla alışacak o odaya merak etmeyin ağlama sebebide merak ediyor olabilir hani diğer odaları yoksa onun oyalanacağı şeylerle donatırsanız odanızı oda böylelikle sıkılmaz.
Ucuzuymuş,pahalısıymış bu yönden kendinizi suçlamayın hepimiz gücümüz yettiğince çabalıyoruz.
Mama alıyorsanızda içeriği hani gücünüz neye yetiyorsa en üst seviyede tutmaya çalışın.
Hem yavaş yavaş ortam düzeliyor iş ilanlarıda açılmaya başlıyor inşallah güzel bir iş bulursunuz ve sıkıntınızdan kurtulursunuz temennim bu yönde.
Yaşadıklarınız zor çok geçmiş olsun.
Unutmayın bakın mutlu olmayı öğrenmemiz gerekiyor, siz üzüle üzüle hasta olsanız Allah korusun o minik yavru ne yapacak birde böyle düşünün :)
Hayatın kötü yönleri iyi yönlerinden daha fazla ama iyi yönlerini görmeye kötü yönlerinide görmemeye çabalıyoruz hepimiz hangi birimizin hayatı dört dörtlük hangi birimiz evcil hayvanımızı dört dörtlük yaşatabiliyoruz ?
Hepimiz gücümüz yettiğince değil mi ? :)
Ailenizlede konuşmuşsunuz siz ısrarcı olun bırakmayacağınızı,evden yollamayacağınız konusunda inandırın onları.
Tekrardan geçmiş olsun,mutluluklar.
Sağlıklı bir hayat dilerim size ve ufak yavrunuza.
Hoşçakalın.

Aykopan
Aykopan

22

Merhaba, aslında kediniz siz bir odalı evde yaşasanız aynı durumda olacak. Sadece meraklı ne oluyor görmek istiyor. Yoksa büyük alanlar aramıyor. Sizin bir bebeğiniz olsaydı o da belki ağlayıp, biblo vs elleyip yine evde alışılan durumun dışında bir tablo oluşturacaktı. Onu da mı başkasına ver diyeceklerdi :(( Kedinizi aileniz istemiyor diye birisine verirseniz hem kendinizi suçlayacaksınız hem de ailenizle ilişkiniz bozulacak çünki onların sebep olduğu durum sizi mutsuz edecek. Kedi size alışkın başka yerde o da mutsuz olur. Eğer böylesine seviyorsanız, hayatınızı düzene sokuncaya kadar olabildiğince büyüklerinizle temas ettirmeden devam edin. Zaten ömürleri çok değil, bir de sizden ayrılmasın. Sevgiler...

Sinozan
Sinozan

1746

Kontesiim, aşırı seviyorum kızımı ve onu vermek istediğim düşünülür diye kimseyle bu derdimi paylaşamadım. "Odaya hapsettin, kedi evde olmaz" şeklinde yaklaşımları. Ben direneceğim ve bana güç benim kızım. Düşündüğüm kesinlikle kendi durumum değil, o mutlu mu bu dert ettiğim. Umarım mutludur. Umarım her şey düzelir.

Sinozan
Sinozan

1746

altininannesi, ailemle yeterince konuştum. çok seviyorlar ama başka birine vermem gerektiğini dile getiriyorlar. aslında buraya imdat şeklinde yazdım. verdiğiniz cevaplar ile içim bir nebze rahatladı. o mutluysa ben de mutlu olurum. ona kısıtlı bir yuva verdiğim için huzursuzum. psikolojik olarak benim en güzel ve sevimli desteğim o. güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Nerede yasiyorsunuz?ileride is bulunca ayri bir eve cikabilme durumunuz varmi?Allah yardimciniz olsun

Sinozan
Sinozan

1746

aykopan, ailem yüzünden birine verme düşüncesi yok aklımda. Kızım mutsuz mudur böyle kısıtlı alanda derdim buydu ama öyle güzel cevaplar geldi ki içim çok rahatladı. İş bulup ayrı eve taşınana kadar idare edeceğiz hem o hem de ben. İlginize çok teşekkür ederim.

Sinozan
Sinozan

1746

epiglottis, çözüm birine vermek onlar için. Elimden gelse canımdan can veririm kızıma ve her şeyin üst üste gelmiş olması çaresiz hissettiriyor. Zamanla, maddi gücüm yerine gelirse bu sıkıntılarım bitecek umarım. Teşekkür ederim.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Onlarin cozum onerisi ne sokaga atmak mi? Evde oluyor gayette, ama butun evde gezinmesine izin versinler cok dusunuyorlarsa

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1352 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR