Tek Amacı Para Kazanmak Olan Veterinerler(!)

jamesdeen
jamesdeen

3306 Puan

Türkiye'deki bu durum o kadar üzücü ki aslında. En bilindik olay da şu; kendi dükkanındaki mamayı satmak için diğer tüm mamaları yerin dibine sokmak. Az önce birinin paylaştığı şeyi okudum, veteriner demiş ki ''acana orijen gibi mamalar ev kedilerinde böbrek rahatsızlığı yapabilir'' Ulan be haysiyetsiz herif. Acana-Orijen zaten piyasadaki en iyi mamalardan ikisidir aynı zamanda bizim ülkemizde çok pahalıdır. Bu nasıl salakça bir yalandır ya? Siz sokak kedilerini acana ile orijen ile besleyen insan gördünüz mü hiç? Sokak kedilerini acana ile orijen ile besleyen insan Sabancı ailesinden falandır zaten.
Ya allah rızası için insanımız bilinçlensin, böyle paragöz insanlara inanmasın. Böyle paragöz hekimlere göre Acana-Orijen-ND bu mamaların içerisinde hamamböceği ve çekirge var. Ama Royal Canin, Proplan, Hill's gibi mamalar ceylan etinden yapılıyor.
Sırf kendi mallarını satmak için her türlü numarayı yapan bu paragöz insanların umarım bir gün sonu gelir, biz ise hayvanlarımızı güvenle emanet edebiliriz veteriner hekimlere.
Kusura bakmayın çok sinirlendim ama umarım bunu fazla bilgisi olmayan dostlarımız okurlar da böyle 5 kuruş için 40 takla atan bazı veterinerlerin her dediği her önerdiği şeye inanmazlar.

9 CEVAP

jamesdeen
jamesdeen

3306

Kediniz çok sağlıklı olsa dahi bir bahane uydurup ''mantar var bunda'' diyerek bir sürü ilaç verip para kazanmak isteyenler de var

Linsenpai
Linsenpai

117282

Bi de "bi kere doğurup anneliği tatsın sonra kısırlaştırırız" diyen veterinerler var :D al birini vur ötekine

jamesdeen
jamesdeen

3306

Hiç şaşırmıyorum. Zaten olay sadece veterinerler değil. Ülkede artık her alandaki meslek sahipleri sırf para için yapıyorlar işlerini. İnsanların ve hayvanların sağlığını düşünen insan bulmak çok zor

İyi veterinere denk gelmek şans işi. Bizim veteriner hakkind ayprum yapamicam cunku kedimde hic saglik sorunu yasanmadi sadece acik mama almayin diye iyice tembihlemişti. Kisirlastirma isleri icin de zamani gelmis isterseniz yaptiralim hemen demisti yani annelik falan demedi yine iyi veterinerim var sansliyim.

altininannesi
altininannesi

4807

Konudan bağımsız bir özel hastanede arkadaşımın dedesini hiçbir şeyi yokken sadece 50 bin lira için ameliyat etmek istediler gerçekten sadece işini yapan ve önemseyen insanları bulmak zor artık...

yaprakonur
yaprakonur

2113

Şimdi... Bunu söylediğim için biraz taşlanabilirim ama bence paylaşılması gereken bir bilgi.


On seneyi aşkın süredir kızlarımı en iyi ne şekilde besleyebileceğimi öğrenmek için köpek mamalarını araştırıyorum ve paragöz olmayan senelerdir çok güvenerek gittiğimiz, artık aile dostumuz olmuş veterinerimizle tartışıyorum. Ayrıca en başından belirteyim ben de an itibariyle Acana ve ND kullanıyorum fakat sizin alıntı yaptığınız veteriner yorumu o kadar da yanlış değil.


Acana, ND ve Orijen için piyasadaki en kaliteli mamalar diyoruz, bunu söylerken de içerik ve protein oranından yola çıkıyoruz ve haklıyız. Fakat gözden kaçırdığımız şöyle bir ayrıntı var, bizim evlerimizde baktığımız canlar nesillerdir evde yaşamaya ve çok daha düşük protein oranlarıyla beslenmeye alışmış canlılar. Buna bir de doğada olduğundan çok daha az hareket eklenince bu kadar yüksek protein oranları ilerleyen yaşlarda gerçekten böbrek ve karaciğer problemlerine neden olabiliyor. Dolayısıyla hareketsiz hayvanlar için doğru mamalar değiller.

evet fazla protein dolayısıyla bölgesel tüy dökümü yapmıştı bizde hassas bünyeli canlılar fazla proteinde ters tepki gösterirler bu yüzden önce iyice araştırıp konuşun derim şu an para verselerde bebeğime acana orijen yedirmem

altininannesi
altininannesi

4807

Tam böyle bir veterinere gitmiştim bir kere.N&D kullanıyorum demiştim "hııı o iyi mama ama Royal Canin de çok iyi mama bence onu kullanın" dedi.Altının kendi veterineri bana çok uzak olduğu için sırtında sıyrık olduğunda ilk ona götürdüm ve doğru düzgün incelemeden mantar dedi ilaç yazdı falan.Sonra incelememesi ve teşhisi çok net koyması tuhafıma gitti burdan baktım mantar gibi değil ya diyip kendi veterinerine götürdüm zaten mantar falan değilmiş ama başlayan bir tedavi olduğu için nolur nolmaz diye mantar aşısı yaptırmak zorunda kaldım.

jamesdeen
jamesdeen

3306

@AliceTheScottish Bence benim ne demek istediğimi anlayın, ondan sonra cevap verin.
Ben diyorum ki; çoğu veteriner kendi dükkanlarındaki mamaları satmak için diğer tüm mamaları yerin dibine sokuyorlar. Burada yazılmış mamalar zaten örneğin verilmiş mamalar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 587 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR