Kedi Tuvaleti Kokusu İçin Ne Yapabiliriz?

Katya06
Katya06

13665 Puan

Merhaba, Katya için bir süredir Hills balıklı mama kullanıyorum. Kittenda balıklı olması benim için önemli çünkü tavuklu mamalara alerjimiz var. Ama inanılmaz koku yapıyor. Hem mama hem kum kabı kokusu. Öyle ki her dışkıdan sonra temizlesemde sabah kalktığımda kusacak gibi oluyorum. :))):) Ben parfümsüz kum kullanmayı tercih ediyorum ama bu süre içinde parfümlü yada kalın taneli vs hepsini denedim. Kum kabının daha az kokması için tozlar var bildiğim kadarıyla. Bunlardan kullananlar var mı? Katya bu aralar kısırlaşacak ama bir yaşına kadar kitten mamaya devam etmeyi düşünüyorum. Dolayısıyla bu 3 ay için bir çözüm bulmalıyım. Karbonat, vanilya deneyen oldu mu? Çok hassas ne kadar kullanmak istemesemde bu koku kullanacağımız şeylerden daha fazla zarar veriyor bence kendiside rahatsız. Her türlü öneriye açığım. Birde kum kabını ne kadar süreyle yıkıyorsunuz?

18 CEVAP

sekerfare21
sekerfare21

115656

Kaliteli kum cok onemli orta kalite bile olsa. Gecenlerde ProLine kullandim hala unutamiyorum, kedim nerdeyse 1 yildir benimle ilk defa rahatsiz oldum.

Ela999
Ela999

950

Öncelikle parfümsüz kumdan şaşmayın çünkü o kokular kedilerin ciğerlerine gidiyor.Siz mama kabı da kokuyor dediğinize göre sorun mamadan kaynaklı olabilir hills bence pek kaliteli bir mama değil benim kedimin tavuğa alerjisi olmadığı için biz nd tavuklu narlı kullanıyoruz ama benimde önceki kedimin tavuğa alerjisi vardı ben orijen six fish kullanıyordum gerçekten çok memnun kaldım çok kaliteli bir mama bunu paketinden bile anlayabilirsiniz onun dışında nd nin balıklıları var onları da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz ben kullanmadım ama nd nin balıklı olanlarını ama eminimki oda çok kalitelidir benim manada 2 tercihim var nd ve orijen bu arada bu konu hakkında veterinere başvurursanız iyi olur ayrıca kediler için yapılmış parfümler var ben birkez kullanmıştım bizim koku olmuyor ama deneme amaçlı baya işimize yaradı yine petlebiden aldım onuda kedi parfümleri yazın ilk başta yada 2. Sırada trixie nin bir spreyi olacak onu sipariş verebilirsiniz

Zeke
Zeke

118626

Bütün dünya proline dan uzak dursun...............boktan bile pis kokuyor.....


Bulursanız bana da haber verin, geçici süreliğine kullanıyom ama yemin ederim kokudan başım dönüyo artık :(

mishathecat
mishathecat

116964

Ben pisipisi kalın taneli kullanıyordum onda çişi bile çok kokuyordu memnun kalmamıştım. Geçenlerde mırmır kalın taneli kedi kumu aldım mükemmel bir şey hiçbir şekilde koku olmuyor, tuvaletimiz de kapalı ayrıca. Ve yeni bir kapalı tuvalet almak istiyorum önerileriniz olursa çok mutlu olurum

Katya06
Katya06

13665

Kumun her türlüsünü denedim. Proline, vancat, reflex çeşitleri. Inanılmaz bir mama aşırı kötü kokutuyor..

psabrk
psabrk

116634

Bir yerde okumuştum karbonat serpmek kokuyu engelliyormuş diye ama denemedim.
Araştırıp uygularsanız belki faydası olur.

Katya06
Katya06

13665

Dönüşümlü olarak mama kullanma fikri bana uzun zamandır mantıklı geliyor. Proplandan hills geçtik ve Katya mamayı iştahla yemeye başladı değişik tatları seviyor. Ama kitten mamalarda malesef nd de böyle bir seçenek yok. Orijende var mı bilmiyorum, varsada alamam çünkü bir köpeğimde var birine Orijen kullanırken diğerine alt segment bir mama kullanmak biraz içimi acıtır herhangi bir sağlık sorunu olursa kendimi suçlarım. Evde yasaklı bölgemiz banyo. Çünkü orada herhangi bir sabun deterjan kalıntısı ile temasta bulunmasını istemiyorum. Ama böyle giderse tuvaletini banyoya koymak zorunda kalacağım sanırım. Karbonatı deneyeceğim. Pelete geçme hayallerimizde başka bahara kaldı :)

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Bebeklerimin tuvaleti bizim tuvaletlerimizin içinde. Son derece akıllılar ve zararlı temizleyiciler zaten kendi şişe veya paketlerinde.
Deterjanları da poşete koyup ağızlarını kapatabilirsin. Bizimkilerin hiç deterjan merakı olmadı. Kokularını alınca anladılar sanırım zararlı olduğunu:)

Açık tuvalet kullan. Kapalı tuvalet daha çok kokuyor. Karbonat vb hiç kullanmadım. Kokudan rahatsız olmuyorum. Kokmayan b*k yok ki :)

Katya06
Katya06

13665

Bu birazda mamadan kaynaklı bir durum. Inanılmaz bir kokusu var bu markaya artık tövbeliyim ama kullanmak zorundayım ne yazık ki :D iyi markalardan bir ever clean kaldı. Karbonatta işe yaramaz ise onu deneyeceğim artık indirim kovalıyorum.. B.k kokusu karşısında çaresizlik:D

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Gerçekten Proline Kum bu kadar mı kötüymüş?!! :s
Ben Ak Kum kullanıyorum mutluyum. Bittikçe azar azar koyuyorum, her gün temizliyorum, açık tuvalet kullanıyoruz, tuvaletler banyoda duruyor ve bazı değişik yiyecekler verdiğimiz dışında hiç kokudan rahatsız olmadım.
(Haşlanmış tavuk , deri filan yediğinde biraz koku oluyor. Peynir vermeyin direkt kokutuyor bunun dışında sorun yaşamıyoruz.)

Katya06
Katya06

13665

Tozutma derdinin gözünü seveyim. Kumu eleyip koyuyordum sorun yaşamıyorduk. Kokudan ne yapacağımızı şaşırdık :D

Zeke
Zeke

118626

@LadyAndCat
Paketin yanından bile geçmeni tavsiye etmem:(
Günde 3 kere temizliyorum, en kötü 2 kere.
Yemin ederim berbat ötesi..Kullanalı 1 hafta olmadı kum şimdiden çöp bence.
Zavallı kedicik bile kokudan rahatsız olup kırk saat örtüyor üzerini, o kadar söyliyim...

Katya06
Katya06

13665

Hills kullanıyoruz. Dışkıda hiçbir problem yok tamamen mama kaynaklı :(

SBKart2207
SBKart2207

121826

Quik kedi kumu nasıl bana fena gelmedi

Simgebykl
Simgebykl

5957

bende pisi pisi kullaniyorum memnun kalmadim. @Katya06 kedinizde yumusak diski ya da ishal sorunu var mi acaba ve kullandiginiz mama markasi nedie

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1153 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR