İçeriğini yorum olarak yazıcam alta, kullanan var mı veya içeriğine bakıp önerir misiniz?
Satın aldım, tüketip tüketmeyeceğini de denedim, sorun çıkarmıyor.
Sürekli olarak kullansak ne olur emziren kediye?
Not: Kedim ev kedisi değil, bahçede bakıyorum hepsine ve nüfus çokluğundan mamamız kaliteli değil diye dışarıdan desteklemek istiyorum, bu sebepten kullanacağız uygunsa.
Çol zor sorular soruyon sen de nabalim
@Tata Yaaa güzel açıklamışsın da aminosol kullanam mı kullanmayam mı onu söyleyeyeydin ya doğrudan, ben çok anlamıyom içerikli şeyleri:D
Aminosol, sıvı çözeltide kombine edilmiş hidrofilik B vitaminleri, amino asitler ve tuz kompleksidir. Bu maddeler yoğun fizyolojik çaba, büyüme, iyileşme, üreme dönemlerinde, azaltılmış mama alımlarında ve tüm stres türlerinde (sıcaklık, beslenme, taşınma) vücudun ihtiyaç duyduğu desteği sağlar.
Bileşimi:
1 lt ürün içeriği:
Vitaminler: Vitamin B6 (Piridoksin) 500 mg, Vitamin B1 (Tiyamin) 500mg, Vitamin B2 (Riboflavin)500, Pantotenik asit 1000 mg, Niasin(3a314) 2000 mg, Kolin Klorit (3a890)20.000mg, Biotin 3 mg
Aminoasitler: L-tiriptofan(3.4.1) 1500 mg,DL-metiyonin(3c301) 3000 mg, L-Lizin(3.2.3) 8000mg,L-treonin (3.3.1)4200 mg, Taşıyıcılar: Sodyum klorür 18000 mg, Magnezyum klorür 170 mg.
Nem: %69 , Ham protein: %3,45
Önerilen Günlük Kullanım Miktarı:
At ve Sığır: 10-20ml/100 kg c.a
Kedi ve Köpek: 2-3 ml/10 kg c.a.
Kanatlı: 1 lt/1000 lt
Kanarya ve Muhabbet Kuşu 1-2 damla
Papağan ve Güvercin: 4-5 damla
Arı: 10-20 ml (kovan)
Aminosol, önerilen kullanım miktarına göre içme suyunda seyreltilerek ya da mamaya karıştırılarak verilir. Yoğun fiziksel çaba ya da hastalık döneminin ardından kullanılması durumunda, kullanım 3-5 günlük bir süre için iki katına çıkarılabilir.
Sindirim sistemi hastalıklarında,
Karaciğer hastalıkları ve ketosis'de,
İshal, kan kaybı, stres durumlarında,
Deri ve sinir sistemi hastalıklarında,
Gelişme geriliği, kas güçsüzlüğü ve sinirsel bozukluklarda,
İştahsızlık, hamilelik gibi bağışıklık siteminin aktive edilmesi gereken durumlarda,
Operasyon öncesi ve sonrası destek gereken durumlarda,
Akut ve kronik hastalıkların seyri sırasında tedaviye yardımcı olarak,
Kuşlarda gelişmeyi aktive etmek, tüy dökme mevsiminde, sindirim ve solunum sistemi hastalıklarında, bağışıklık sisteminin aktive edilmesi gereken durumlarda kullanılmaktadır.
Şu kucucuk seyde aminoasit mi varmis? Zeke naptin sattin mi senin tekirleri? Tanesi 10 tl diyodun en son
Zeke tanesi 5 tl olur mu :D
:D haydaa..
Tekir diye 5-10 tl'ye mi satıcam..
1000'den başlar erkekler, dişiler 1200...
İlgilenen yazsın......
Zeke biz yavru kediye kullandık bundan, veterinerimiz vermişti. Yani hamile kedide durum ne olur bilmiyorum ama biz Alice’in sütüne karıştırarak veriyorduk iki damla. Bu arada 2-3 haftalık falandı veteriner bize verdiğinde. Bir zararını görmedik, yararını da görmüşüzdür inşallah:D
Bunu ben de merak ediyorum yaa
Gebe kedilerin beslenmesi: Kedilerde gebelik yaklaşık 65-69 gün sürmektedir. Bu dönemde protein,
yağ, enerji ve diğer besin madde ihtiyaçları artmaktadır. Gebeliğin erken döneminde ek beslemeye gereksinim
duyulmaz. Ancak gebeliğin sonuna doğru son yirmi günlük dönemde (ileri gebelik dönemi) iyi dengelenmiş
diyetlerin serbest olarak tüketimine izin verilmelidir. Bu dönemde kediler ihtiyaçları olan ek besinleri kendileri
ayarlayabilme yeteneğine sahiptirler. Gebelik döneminde bir miktar canlı ağırlık artışı normal kabul edilmeli
ancak kedilerin yağlanmasına izin verilmemelidir. Doğumdan önceki son iki günde yem tüketimi önemli ölçüde
düşme gösterir. İleri gebelik döneminde diyetin % 30 protein, % 25 yağ içermesi kedilerin doğru beslenmesi için
gereklidir. İleri gebe kedilerde günlük enerji ihtiyaçları ortalama 120 kcal/kg CA/gün, protein ihtiyaçları ise
13.35 g/kgCA/gün'dür (Piechota ve ark., 1995; Tisch 2006; Wicher ve ark., 2009).
Emziren kedilerin beslenmesi: Doğum sonrası kedilerin beslenmesi özel önem gerektirmektedir. Bu dönem verim (laktasyon, emzirme) dönemi olarak adlandırılmaktadır. Bu dönemde süt üretimi ile sütün salgılanması için artan besin madde ve enerji gereksinimi yem tüketimiyle karşılamaya yetmediğinden canlı ağırlık kayıpları normal kabul edilir. Bu dönemdeki besin madde (enerji, protein, mineral ve vitamin) ihtiyaçları öncelikle hayvanın kendi vücut rezervlerinden karşılanır. Çünkü bu denemde sindirim sistemi henüz artan besin madde ihtiyacını karşılamaya adapte olamamıştır. Emzirme döneminde sindirim derecesi yüksek hayvansal kökenli diyetlerin verilmesi gerekmektedir. Diyetin % 20-25 protein, % 25 yağ içermesi durumunda bile ağırlık kayıpları olmaktadır. Bu oranlar % 30 protein ve % 29 yağ seviyesine çıkarıldığında ağırlık kayıpları önlenemese de azalmaktadır. Bu dönemde diyetin karbonhidrat düzeyinin % 10 yükseltilmesi ağırlık kaybını azaltmaktadır (Piechota ve ark., 1995). Birçok kuruluş tarafından beslenme önerilerinde emzirilen yavru sayısı ortalama olarak dört kabul edilir ve bu dönemde düzenlemeler buna göre yapılır. Bir ila dokuz veya daha fazla yavru verebilen kedilerde günlük enerji ihtiyacı, emen yavru ve süt miktarına bağlı olarak büyük farklılık göstermektedir. Emziren kedilerde yavru sayısına bağlı olarak günlük enerji ihtiyacı 90-270 kcal/kgCA/gün, protein ihtiyacı ise 25.74 g/kgCA/gün üzerinden hesaplanmaktadır (Wicher ve ark., 2009)
Takviye olarak Biopet Active Vitalicat
Ürünün Analizi;
Vitamin A 280 IU, vitamin D3 28 IU, niasin 2,78 mg, vitamin E 1,8 mg, vitamin C 1,5 mg, cal-pan 1 mg, inositol 0,6 mg, vitamin B2 280 mg, folik asit 250 mg, vitamin B1 225 mg, vitamin K3 125 mg, vitamin B6 28 mg, d-biotin 10 mg, vitamin B12 0,14 mg.
B kompleks dahil Adek vitaminlerini harici,inositol yani kilo kontrolü sağlayan bileşen içermesi,özellikle gebelerde yararları epey fazladır.
https://saglikliolalim.com/inositol-ve-myoinositol-nedir-etkileri-nelerdir/
Beaphar Multi. top 10
Ham protein % 10, ham yağ % 2,3, ham lif % 7,0, ham kül % 13, nem % 3,6, kalsiyum % 3,2, fosfor % 1,8, sodyum % 0,75, potasyum % 1,3, magnezyum % 0,1, vitamin A 4450 IU/kg, vitamin B1 170 mg, vitamin B2 360 mg, niasin 1400 mg, pantotenik asit 1000 mg, vitamin B6 160 mg, vitamin B12 1500 ug, vitamin D3 889 IU/kg, vitamin E 290 IU/kg, biyotin 37,000 ug, L-carnitin 6,4 mg, taurin 1200 mg, antioksidanlar.
Güzel yanı,taurin L-carnitin (en basit şekilde,yağ yakımını kolaylaştırıyor,yani kilo kontrolü sağlıyor,toplarsak Yağ asitlerini parçalar. Enerji oluşumunu sağlar)F,M,Kalsiyum üçlüsünü barındırıyor.Eksi yönü ise K vitamini barındırmıyor(kediler az bir ölçüde bakteriler ile sentezler)
Bizimki kabızdı zorlanıyordu, sindirim sistemini düzenler ishal olursa bilin ki işe yaramıştır azaltın vitamini dedi, bizimki bırak ishali kakası bile yumuşamadı jsdldşfl ama kemiklerine falan faydası olmuştur ya inşallah ben kullandım baya
Bizimki kabızdı zorlanıyordu, sindirim sistemini düzenler ishal olursa bilin ki işe yaramıştır azaltın vitamini dedi, bizimki bırak ishali kakası bile yumuşamadı jsdldşfl ama kemiklerine falan faydası olmuştur ya inşallah ben kullandım baya
Üründe,suda eriyen vitaminler kaynıyor ve 1 lt içinde bu kaynakları içeriyor,ürün ise 30 ml,bu bakımdan beaphar top 10 veya Biopet Aktive alırsan daha mantıklı olur.Biopedin mantığı ise mamalar zaten kalsiyum fosfor ve magnezyumu,epeyce içeriyor.Taurin değerleride %20 veya en az %10(1000 mg)ise taurin değerlerinde ise iyidir.Bu yüzden önerim Biopet,fiyatıda gayet uygun.Beaphar günde 2 diğeri günde bir tane
@Tata Biopet active kullanıyoruz yaklaşık 3 aydır. Çook da etkisini gördük. Neyse ben o zaman @farolet'in dediği gibi kabızlık durumu olursa kullanayim :)
Çok teşekkür ederim ikinize de ☺
Kavga olsa hemen gelirdiniz....
:D gel kavga edek Çağla, anca öyle toplarız...
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor