Bobrek Yetmezligi İcin Mama Onerisi

Fatosdondu
Fatosdondu

1082 Puan

Hills kd kuru mama ve proplan renal yas mama aldim ikisini de yemedi, zaten pahali mamalar, deneme yanilma cok masraf, var mi lezzetli bisey, ne onerirsiniz mama olarak? 10 gunluk tedavi uygulandi, iki gun once serumu kestik, enjektorle su ve mama yediriyorum, sevecegi bir seyler ariyorum


28 CEVAP

Biraz daha pahalısı var ama kediler severek yiyor, bol su içirtiyor ve genel anlamda piyasanın en iyi renal maması Virbac. Ama sadece reçeteli satılıyor veterinerlerde.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Royal canin renal feline dry, sadece veterinerlerde var.

Carathras
Carathras

111749

Benim veterinerim Farmina VetLife ve Virbac kullanıyor.
Annemin kedisinde Farmina kullandık sarılık olmuştu, tedavi süresi boyunca kullandık. Kolay kolay yemiyorlar biz çok zorlandık ama sonuçta tedavi amacı ile aç kalınca yiyor yapacak birşey yok.
Eşimin ailesinin kedisinde de ikisini de kullandık bağırsak düzenleyiciyi için Farmina, kilo kontrolü içinde Virbac kullandık.
Bu ikisini de tavsiye ederim ben.

Burakvural
Burakvural

2714

Yanlış anlamazsanız şunu öğrenmek isterim böbrek yetmezliği sebebi nedir , neden olabilir , ne tür şeyler böbrek veya diğer organ rahatsızlığına sebep olur

Carathras
Carathras

111749

Gerçekten iyi bir veteriner bulmak şart yoksa gerçekten bazıları affedersiniz ama aşı yapıp mama satmaktan öteye gidemiyorlar.
Benim annemin kedisi sarılık oldu karaciğer kötüydü toparladık zor oluyor özellikle kediler son ana kadar dayanıyor bu tip rahatsızlıklara bir anda bırakıyorlar yapıları gereği köpekler gibi değiller :(
Çok geçmiş olsun yerse toparlayacaktır yavrucak tabi ileri yaşlarda daha zorlu olabiliyor ...

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Hills k/d yi işkence yapar gibi zorla yedirmeye çalıştım. Yemediği için Royal Canin Renal aldım. Onu da yemedi. Serumlara rağmen.
Renafelin'e başladıktan sonra çok çok az da olsa yemeye başladı.
Renafelin'den fazla almıştım. Hiç açmadan evladım melek oldu. Derin dindurucuda saklıyorum. İsterseniz gönderebilirim.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Zaten kliniklerde olduğu için sadece daha pahalı oluyorlar

Fatosdondu
Fatosdondu

1082

Virbac ilk kez duydum, arastirdim ******* diye bir sitede satiliyor, ancak urinary var da renal goremedim, ikisi farkli demisti vet, yani renal baska urinary baskaymis, hangi vet satiyor acaba

Carathras
Carathras

111749

Bu arada çok geçmiş olsun valla yavrucağın hiç keyfi kalmamış çok üzüldüm :(
Çok değişik canlılar son ana kadar güçten düşmüyorlar düşünce de böyle oluyorlar sonra iyileştireceğiz diye akla karayı seçtiriyorlar :(

Fatosdondu
Fatosdondu

1082

@kedimiriltisi bugun royal canin feline renal kuru mama aldim yemedi onu da. Yaninda bir de renal pouch yas mama verdiler ayni marka, onu da yemedi. Zorla enjektorle sulandirip verdim, kustu. Bugun ikinci kez kustu. Sasirdim kaldim, su iciriyorum eziyet çekiyor.

Fatosdondu
Fatosdondu

1082

@carathras farmina vet life renal kalmamisti bugun baktim. Urinary vardi simdilik almadim renal olsun istiyorum cunku olmasi gereken oymus bobrek yetnezliginde. Persembe gelicek dedi vet, gelince onu alir denerim. Onu da yemezse urinary mamalar deniyecegim caresiz.

Fatosdondu
Fatosdondu

1082

@burakvural yanlis bilgi vermek istemem, vet arkadaslar varsa onlardan rica edelim cevabi. Benim vetin soyledigi su, ileriki yaslarda bobrek ve cigerleriyle ilgili sorunlar yasiyorlarmis, benim cocuk 7,8 yaslarinda filanmis rontgen sonucunda soyledi, ben daha genc saniyordum, 3 yildir bende, 4 cocuguyla gelmisti. Mama da etkenmis ama ben zaten kaliteli mama yediriyorum onu biliyor o yuzden yastan oldugunu dusundu.

Carathras
Carathras

111749

Medikal mamalardan hoşlanacaklarını sanmam ama kusup çıkarmadığını bulana kadar devam et zorla derim illaki yiyecek en azından biraz daha toplayana kadar şöyle bir paket tüketsin.

Fatosdondu
Fatosdondu

1082

Gecen hafta olecek gibiydi, sabaha cikmaz gorunuyordu, ama direndi masallah, bir de yemek yese su icse toparlanir heralde. Bilgi vermek icin yaziyorum, once durgunlasti, kosesine cekildi,yeme icme durdu. Dokununca aci aci bagirmaya basladi, kaptigim gibi doktora. Orda farkettik ki agiz kotu kokuyor, bakti kan var dis koklerinde, yani agiz yara. B vitamini ver dedi. O gun baktim b vit.tek basina yetneyecek, ertesi gun baska vete gittik. Rontgen, hemogram,bio kimya aldi, kreatinin ve ure cok yuksek cikti ve enfeksiyon da vardi. 10 gunluk bir tedavi basladi. Animar ve snylox antibiyotik gunde 1 er yapti. Serum takti hergun. Duphalite vitamin sabah aksam cilt alti verdi serum seklinde. Ipakitin toz ve herpless toz gunde 3 kez sulandirip verdi ve idrara rahat cikincaya kadar da lasix igne bir kac gun yapti. Uzun oldu, basiniza gelirse Allah korusun, bilginiz olsun dedim

Seyla06
Seyla06

64

ALLAH HEPİMİZE SABIRLAR VERSİN CANIMZDAN CANLAR ÇOK ZOR ÇOK

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3002 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR