şartlar uygunsa en sağlıklısı çiğ beslenme.
kuru mamalar tabi ki ufaklıklar için uygun değil, ağız yapıları bile buna müsait değil. ayrıca içerik gereği zorunlu etçil ve sadece etle beslenmesi gereken bir canlı için ıvır zıvır dolu. kuru mama kullanıyorsanız mümkün olduğunca ev yapımıyla destekleyin.
Bu arada Facebook'da da çiğ beslenme ile ilgili Türkiye'de 7000 üyeli bir grup buldum. Merak edenler için. Oradan insanların tecrübelerini değerlendirmek istiyorum.Bilgi almak için birebir platform. Grubun ismi de, Çiğ Beslenme (RAW & BARF)
hazır olan paketlenmiş herşey çocuklar için uygun değil. sadece insanın işine gelen gıdalar bunlar.
salmonella, e.coli, listeri ve toksoplazma gondii gibi bakteri ve parazitleri, ayrıca bunların yarattıkları riskleri anlatan bir yazı okuduktan sonra biraz endişeli bakıyorum çiğ beslenmeye.
etleri dondurarak bu riski yok denilecek kadar minimuma indirirsiniz, çiğ beslenen hayvanın mide asiti bu içine giren her canlıyı öldürecek yetenektedir. doğada da çiğ beslenen hayvanları buna örnek gösterebiliriz
Aşılarını yaptırdıktan sonra ve et donmuş olduğu sürece risk yok denecek kadar az
aşılarla da alakalı bir durum değil:)
kedime en son ne zaman parazit ilaçlarını yaptırdığımı hatırlamıyorum çünkü ihtiyaç halinde kullanılan zehirler. sık sık yaptırıp hayvanlarımıza zehir yüklemek yerine düzenli olarak dışkı testi yaptırılır ve eğer varsa "parazit türüne" göre tedavi hap uygulanır çünkü yutturulan haplar randomdur. kedinizde atıyorum tenya varsa kancalı kurt için verilen hap işe yaramaz. bunun için dışkı testi şarttır.
kedilerini çiğ besleyip yılda dışkı testi yaptırarak sonuçlarını tertemiz gören insanlar tanıyorum :)
Evde bebek olan bir birey olarak bu riski alırmıyım bilmiyorum. Ama kesinlikle araştıracağım.
Doğru yapılırsa en iyisi çiğ beslenme 2. sıradada ev yapımı dengeli mama var
Fakat ev yapımı mama ben ne yersem onu yesin sofra artıklarını yesin değil
Araştırmalarıma göre kedilerde 1 kg çiğ menüde, 830 gram et, 70 gram yenilebilir kemik, 50 gram ciğer, 50 gram da bir başka salgı organı olmalı. Peki günlük ne kadar besleyeceğiz? Aklımda deli sorular ))
Okursanız sevinirim. Veterinerler bile kedi ve köpekleri nasıl besleyeceğimiz konusunda ikiye ayrılmışlar. Çok zor bir karar olacak bizim için.
kuru mamadan ciddi gelir elde eden vetler genelde böyle söylerler. sponsorluk.
pet fooled belgeselini kesinlikle izlemelisiniz.
gönderdiğiniz linki izliyorum şu anda. Bu arada çiğ beslenme ile ilgili evde yapabileceğimiz yemek tarifleri var mı elinizde kaynak olarak küçük dostlarımız için?
@umuthamza
her kedinin ihtiyacı farklıdır ve hemen geçilecek bir diyet değil, iyice araştırmanız lazım bunun için facebook grupları var. supplementler de var kullanılması gerekilen. yani size bu diyeti yapın diye bir menü sunamam malesef.
facebook gruplarından yararlanabilirsiniz
@lwb
Şuan araştırıyorum da bir yerde yorum olarak bunu görmüştüm o yüzden yazdım iyice araştırmak gerekiyor uzun süredir bende parazit aşılarını yaptırmıyorum ve kumunu temizlerken devamlı kontrol ediyorum dışkısını, bilgilendirme için teşekkür ederim :)
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor