Bitmeyen Kuru Mama Arayışım

iidyl
iidyl

116641 Puan

uzunca bir süredir araştırıyorum, yorumlara bakıyorum fakat kedi maması konusunda her kafadan bir ses çıktığını fark ettim. kedim şu an annesinin yanında anne sütü alıyor, proplan ve bonachibo ile besleniyor. yaş mama yemiyor hiç. 2 aylık bir kedi için acana dışında (gerçekten çok pahalı :/) önerebileceğiniz en iyi mama hangisi? bilgisi ve tecrübesi olanlar yorum yaparlarsa çok mutlu olurum. kedim için en iyisini istiyorum ve ileride sorun yaşamasını istemiyorum. fitmin ile besleyenler memnunlar mı? n&d mi fitmin mi? bizim eve geldiği an mamasını değiştirmem yavrucakta şok etkisi yaratır mı? kafamda o kadar soru var ki.. bilen birinin fikrine ihtiyacım var. teşekkür ederim şimdiden. ayrıca güvenilir en uygun site hangisi?

25 CEVAP

Merzela
Merzela

12443

Bence okadar kasmayın. Derine inince işin içinden cıkılmaz hal alıyor. Bizlerde okadar iyi beslenen bireyler değiliz yediğimiz paketli ürünlerin bile ne olduğu belirsiz. Kaçınılması güç. O yüzden kaliteli olduğunu düşündüğünüz kendinizin begendiği ürünü alın ben çok uğraştım kedim hiç bir mamayı kabul etmedi en son royal canın baby cat yedi ona devam ediyorum. Kötü yorumlarda fazlasıyla var iyi yorumlarda yapcak birşey yok malesef.

blue_hpood
blue_hpood

128183

ben de çok araştırdım, hiçbirinin parasını hakettiğine inanmıyorum, yeterli olduklarına inanamıyorum. en güzeli, sağlıklısı kendiniz yapmanız. zamanınız olmuyorsa yine diğerlerinden daha iyi olan acana, orijen, N&D gibi yüksek fiyatlı olanlardan şaşmayın.

Siyammm
Siyammm

120334

İlk gördüğünüz mamalara dövüldü çünkü hillste royalcaninde içeriği kötü. Proplanda bağımlılık yapıcı madde içeriyormuş kaç kişi söyledi kedisi bïrakamïyormuş aç duruyomuş fln. neyse bunların içeriği %100 et olsada kullanmayın HAYVAN DENEYİ yapıyorlar

Ares87
Ares87

12250

Bende çoook uzun araştırma yaptım kafam iyice karıştı en son dün eşimin ısrarı üzerine n&d yaş ve kuru mama siparişi verdim şuan royal yiyorlar ama mama geçişini kademeli olarak yapın karıştırak yani ben o hatayı yaptım bilmiyordum çünkü ishal olmuştu kedim direkt geçmeyin başka mamaya

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

O arayis hic bitmeyecek ama bir sure sonra gozlemleyip kedinize en iyi geleni bulacaksiniz.
Bu konuda sadece aşiri pahali ve icerik acisi da cok da iyi olmayan markalardan uzak durun cok gerekmedikce(rc) gibi.
Ve en adi mamayla bile besleseniz etkisi hemen cikmaz. 1 kavanozla birsey olmaz. 3 5 sene adi mama kullanirsaniz problemler gorulmeye baslar

Sedanurdrl
Sedanurdrl

12247

aslında bakarsanız hiçbir kuru mama iyi değildir içerik olarak bakıldığında acaba bu daha mı iyi diye bakıyorsunuz. Normalde kuru mama kullanmayı bırakmıştım ama bazı şartlar gereği tekrar başlamak zorunda kaldım ben nd nin çeşitlerini kullanıyorum Instinct ve bravery de kullandım. Ama yine nd ye döndüm çok iyimi kötümü bilemem sadece az çok içime sinen mama site olarak ********** , ************, ************, *******

Siyammm
Siyammm

120334

Nd kaliteli bir mama matisse aynı firmanın maması daha ucuz matisse kullanabilirsiniz

Gkocg
Gkocg

12376

Ben de aynı arayışa düştüm baya. Bu sitedekilere göre acana orijen nd vermezseniz kabul görmüyorsunuz maalesef. Ben nd kuzulu kullanıyorum kızıma 1.5 aydır, ağır gelmeye başladı gibi mesela, ev kedilerine yüksek et oranı olayından şüpheliyim artık. Suyu da baya içiyor, günde 1 bardağa yakın, yaş mama da veriyorum nutri feline. Evet kedileri doğal hayatları gereği yüksek proteine uyumlular ama metabolizma denen şey hiç eğilip bükülmez de değil, evde yaşayan bir kedinin metabolizması doğadaki göre değişiyor bence. Nd proplan karışık vermeyi düşünüyorum bir süre. Size de önerim nd düşük tahıllı seriyle başlamanız, fiyat olarak da çok uçuk değil. Sonra duruma göre bakarsınız. Proplan, royal canin, hills de iyi mamalar bence. Uzun süredir ve yaygın kullanıldıkları için etkilerinin gözlemlenmesi daha kolay ve güvenli diye düşünüyorum.
*********, petlebi, *******, ********.... bunlar iyi siteler seçin beğenin alın.

iidyl
iidyl

116641

ilk gördüğüm mamalar royal canin ve proplan’dı, daha derine inince onlara söven insanlarla karşılaştım. sonracığıma hill’s öneren oldu, ona da salladılar. daha sonra n&d ve acana öneren insanlara denk geldim en çok sevilen de onlar sanırım. en son kendim araştırarak fitmin’i buldum, hakkında yapılan tüm yorumlar da iyiydi. ama kedim sever mi, sevmezse ne yaparım gerçekten bilmiyorum. derinlere indikçe kafa karıştırıyor bu konu. çiğ beslenme öneren var, önermeyen var. yaş mamayı haftada 1 verin diyen var, günde 1 diyen var. şu an elimde pet shop tarafından babama kakalanan reflex kitten var bir kavanoz. önce onu vereceğim ziyan olmasın diye. o süreçte n&d mi alayım fitmin mi yoksa proplan’a devam mı edeyim gerçekten hiç ama hiç bilmiyorum. kafam allak bullak oldu.

Merzela
Merzela

12443

Alacağın mamaya şuan yediyi mamasını karıstır hafif hafif onun eski yediğini azalt. Öyle dene ama ilkten de yiyebilir yemezse diye söylüyorum. Ben *********da uygun mamalar buldum. Kargosu cok hızlı.İyi bir ambalajda geliyor. Petlebiden alışveriş yapmadım buyuzden bilemiyorum ne kadar iyi burası.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Ziyan oluversin bir kavanoz mama. kaliteli bir mamayla başlayın

blue_hpood
blue_hpood

128183

çiğ besleme olumlu aslında fakat bazı eksileri var. onları halledebilirseniz sorun olmaz. çiğ beslemek içinize sinmiyorsa biraz pişirerek de verebilirsiniz.
reflex’e ben pek güvenemedim. bence sokak kedilerine verebilirsiniz. alabiliyorsanız n&d bu seçenekler arasında en ideali.

NSukun
NSukun

12394

Nd matisse profine kullanılabilir güzel mamalardir çok kafa karıştıracak birşey yok dönüşümlü olarak hepsi kullanılabilir proplan da idare eder bir marka. Sevmediği için mi yaş mama yemiyor vermiyorlar mi bilmiyorum ama yaş mama yemesi gerek ara sıra

blue_hpood
blue_hpood

128183

haftada bir kere yaş mama çok az, mümkünse iki günde bir. marka olarak nutrifeline, N&D, schesir, naturea araştırdığım ve içime daha çok sinenler. dönüşümlü kullanabilirsiniz.

NSukun
NSukun

12394

Yavruluk dönemi o kadar seçici olmuyorlar genelde büyüdükçe damak tadı oturuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 929 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR