Kaşıntı.

Austeja
Austeja

820 Puan

Arkadaşlar merhaba, günaydın öncelikle. 3 hafta kadar önce, apartmandan 2 aylık bir kedi sahiplendik. Hayatımızda ilk defa kedi bakıyoruz. Her şey iyi hoş ama bu kedi ailedeki herkese kaşıntı yapıyor. Birlikte uyuyoruz başka yerde uyumuyor. Eve geldiği 3.günün gecesi sabaha kadar kaşınmaktan uyuyamadım. Kaşıdığım yerlerde ne bir kızarıklık ne de deride bir kabarma, hiçbir şey olmuyor. O an sırtım kaşınıyorsa 3 saniye sonra bacağım kaşınıyor falan. İlk sıralar iç ve dış parazitini yaptıramamıştım ama kedi de temiz görünüyordu piresiz falan olduğunu düşünüyorum yani zaten kendi de öyle çok kaşınmıyordu fakat belli de olmaz yani sokaktan geldiği için. Aradan 2 hafta geçti, iç paraziti yapılmasına rağmen yine 2 gündür kaşınmaktan uyuyamıyorum 3 saatlik uykuyla anca ayakta duruyorum bu durum hoşuma gitmemeye başladı. Benim gibi bir problem yaşamış birisi varsa lütfen yardımcı olsun yoruldum artık....

16 CEVAP

bademthecatt
bademthecatt

122203

Rica ederim.Ben iç dış parazit yapıldıktan sonra kedimin yattığı yerleri güzelce temizliyorum sizde öyle yapabilirsiniz bence en önemli yer halılar bugün bir hekimin paylaştığı fotoğrafta gördüm halının içindeki pire pisliklerinin mikroskopla büyütülmüş hali vardı temizlemekte fayda var :)

Edaturk
Edaturk

4032

Kaşıntı var iz yok diyorsunuz alerji olsa mutlaka döküntü yapar diye biliyorum. Psikolojikte olabilir bence. Belliki asla alerjiniz olmasını istemiyorsunuz farketmeden bu durumu takıntı yaptıysanız belki psikolojikte olabilir gibi geldi bana

Austeja
Austeja

820

Kaşıntı sadece gece yatağa girdiğimde oluyor. Kaşıdığım yerlerde sadece tırnak izlerim var o da şiddetli kaşımaktan. Psikolojik de olabilir çok karışık bi durum ya

Austeja
Austeja

820

iç ve dış paraziti yapıldı, yanlış yazmışım.

bademthecatt
bademthecatt

122203

Evinizde pire olabilir mi acaba heryeri dip köşe temizleyin suya biraz sirke ekleyin pireler halı içlerinde felan kalabiliyorlar kedinizi kontrol edin tekrar üzerinde pire var mı diye ailede herkesin kaşınmasının başka nedeni olamaz sanırım

Austeja
Austeja

820

Teşekkür ederim. Peki, yatak, yorgan ne varsa yıkamamı önerir misiniz?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Pire isirsa minik minik kabarirsiniz. Alerji olmasin:(

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kedi piresi cok fazla yasamiyor evde yani evi pire saracak diye korkmayin.

Austeja
Austeja

820

Ya of olmasın... uzun vadede mi belli oluyor kedi alerjisi? Ben hep hayvanlarla iç içeyim ama hiçbir zaman kaşınmamıştım..

Gkocg
Gkocg

12376

Kaşıntı sadece gece yatağa girdiğinizde mi oluyor? Yoksa gün içinde de aynı şekilde kaşınıyor musunuz?

bademthecatt
bademthecatt

122203

Tüm aile kaşınıyormuş ama düşündürücü benim aklıma pire geldi sadece

Gkocg
Gkocg

12376

Pire olsa ısırdığı yer kızarır.
Gece yatağa girmekle ve sıcak banyoyla artan kaşıntı uyuzda sık oluyor. Ama uyuzda başta öyle bi ora bi bura kaşınmaz genelde bir yerden başlar sonra yayılır. Bir süre sonra onun da lezyonu çıkar, temiz kalmaz deri. Uyuz salgını vardı bi aralar biliyorsunuz.
Alerji, pire gibi bi şey olsa gün içinde de kaşınırsınız. Gece yatağa girip hiçbi işle uğraşmayıp uyumaya hazırlanırken oluyorsa, hiçbir deri lezyonunuz yoksa psikolojik olabilir gibi. Nedensiz tüm vücutta kaşınma da oluyor bazı insanlara, hastalar sadece elinin uzandığı yerlerle sınırlı kaşıma izleriyle geliyor onun dışında tertemiz deri.


Bi dermatologa gitseniz iyi olur aslında, antihistaminik veriyorlar genelde. Ne durumda bilmiyorum hastaneler ama sakin bir yer varsa gidebilirsiniz. Ben kediden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Gkocg
Gkocg

12376

Bu arada hayvandaki uyuz insana geçmez, geçse de ilerleyemez. Derimize tutunamıyor. Onu da diyeyim. İnsandaki uyuz ayrı.

Austeja
Austeja

820

Evet uyuz düşünmüştüm google'a yazdığımda insanlarda fazla yaşayamadığını öğrendim. Kedide varsa diye bi veterinere sorayım mı sizce karma aşısı için gittiğimde?

Gkocg
Gkocg

12376

Kedide uyuz olsa o da kaşınır ki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 960 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR