Hills Mama

Senem066
Senem066

914 Puan

Herkese merhaba. Benim kedim 1 yıl önce akut böbrek yetmezliği geçirdi. Tedavi oldu ve düzeldi. Zaten hekimler geçici diyorlar. Değerleri de çok iyi. Hills kd böbrek maması kullanıyorduk. Ama artık bütçemizi astığı için değiştirmek istiyoruz. Hills normal mamaya geçmek istiyoruz. Zaten tedavi olduğu ve bir çok veteriner hekimleri 3 ay kadar kullanın demişti ama biz 1 yıl kullandık. Şimdi hills normal mama almak istiyorum ama kime gidip kd degil normal mama almak istiyoruz dedikçe, hayır kd devam edin. Nüksede bilir diyip duruyorlar. Ama ayni zamanda artık kd bırakın diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen konuda Bilgisi olanlar yazsın. Not; Şimdi sagligi çok iyi ve hiçbir hastalığı yok. Düzenli değerlerine bakıldı.

22 CEVAP

Gkocg
Gkocg

12376

iidyl siz 2 hafta internetten okumuş olabilirsiniz. Ben tıpçıyım ve veteriner hekimlerle ilk senelerde çok benzer eğitim alırız insan ve özellikle memeli hayvanlarım fizyolojisi birbirine benzer oldukça. O yüzden kedi köpeklerin sağlığı hakkında az buçuk fikrim var. Size diyorum ki sağlıklı bir hayvana yüksek protein dokunmayabilir ancak böbrek hastalığı öyküsü olan bir hayvana temkinli yaklaşılmalıdır. Proteinin kendisi değil metabolitleri böbrekleri sıkıntıya sokar. Yüksek ihtimalle bu kedicik geçici bir akut yetmezlik yaşayıp iyileşmiş ancak uzun süredir proteini düşük bir mamayla besleniyor vücudu buna adapte olmuştur illaki. O yüzden en doğrusu kademeli olarak proteimi arttırmak ve gözlemlemek. He benim kedim olsa nd düşük tahıllıdam öteye de geçmezdim asla bunu ra söyleyeyim.


Aaaah bu google doktorları yok mu heeer şeyi biliyorlar :d

yaprakonur
yaprakonur

2113

Yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum...
Gözünüzü seveyim her kediye ya da köpeğe ND mama önermeyi bırakın. Evet, ND mama kaliteli ve gerçek et içeren bir mama ama her kediye / köpeğe uygun değil.
Böbrek problemi yaşamış ve son bir senedir düşük proteinli mama kullanan kediye önermek ise oldukça tehlikeli.
@Gkocg son derece haklı. Benim tavsiyem de aynı yönde. Hill's ya da Proplan mamalar böyle bir durumda daha uygun, KD ile karıştırarak geçiş yapmak da en doğrusu. Daha sonra eğer isterseniz ve kedinizin böbrek ile ilgili problemlerinin tamamen geçtiğine ikna olursanız ND az tahıllıya daha sonra da tahılsıza yavaşça geçiş yapabilirsiniz.

iidyl
iidyl

116641

n&d et oranı yüksek evet haklısınız. fakat piyasadaki çoğu mamaya karşın içerisindeki proteinin çok çok büyük bir kısmı etten geliyor. kimyasal içermeyen böbrekleri zorlamayacak bir mama alınması gerek.

Gkocg
Gkocg

12376

Hayır protein böbrekleri zorlayan ana şeydir. Böbrek yetmezliği olan insanlarda protein sıkı şekilde kısıtlanır bu nedenle, hayvanlarda da benzer fizyolojimiz. Sağlıklı hayvana bir şey yapmaz ama böbrek sıkıntısı varsa olmaz. Kediniz iyileşmiş evet ama bence tedbirli geçin başka bir mamaya, düşük olsun protein oranı analitik değerlere bakın. Bir de neden yetmezlik geçirmişti söyledi mi veteriner?

Gkocg
Gkocg

12376

Evet kalitesiz mama da böbrek hastalığı yapıyor ama başka nedenle gerçekleşen akut tübüler nekroz ya da akut böbrek hasarının üstüne yüksek protein verirseniz iyice kontrolden çıkar durum. Böbrek hasarında protein kısıtlanır kısa ve net. İnsan hastada da hayvan hastada da böyledir. Veteriner zehirlenmeye işaret ettiğine göre bence de geçici, bir sorun yaşayamacaksınız. Ama siz yine de kademeli geçin bence ve nd orijen acana üçlüsüne temkinli yaklaşın. Nd alacak olursamız da düşük tahıllı seri tercihiniz olsun

Senem066
Senem066

914

Kademeli ve kontrollü bir şekilde devam edeceğim hills normal mamasına. İnsallah bir sorun yaşamam bir sonraki mamayi protein ve tuzsuz olanları araştırıp vereceğim. Evet doktor zaten kalıcı bir böbrek olsaydi ömürlük böbrek tedavisi görmesi gerekiyor ama sizinki artık böbrek hastası degil geçici bir durumdu ve düzeldi dediler ama tabii ki tedbiri elden bırakmamak gerek insallah sorunsuz bu geçici atlatacağız :)

iidyl
iidyl

116641

hill’s çok iyi içerikli bir mama değil, n&d kullanmanızı öneririm 20-30₺ daha ekleyerek.

Gkocg
Gkocg

12376

Eğer normal mamaya geçecekseniz protein oranı cidden düşük olmalı. Evet nd iyi hoş ama et oranı yüksek, protein metabolize edildiğinde oluşan atıkları böbrekler atıyor. Markaların renal serilerine bakın bence. Normal bi kedi için önerilen mamalar size uymayabilir. felicia sanabelle sanırım renal maması var. Proplanda da olabilir. Reçeteli mama değil de ona yönelik hassas mama daha çok

iidyl
iidyl

116641

filtre kısmına mama önerisi yazarsanız herkesin ortak kararının n&d olduğunu görürsünüz. denemek için ufak paketini alın, yavaş yavaş normal mamasının içine ekleyin sevmezse (ki düşük bir ihtimal ama sevmeyebilir) fitmin deneyebilirsiniz. royal canin, proplan, hill’s gibi mamalar çok methedilse de içerik açısından fiyatlarına göre çok kötüler. fitmin, n&d ve eğer bütçem var diyorsanız acana öneririm. bayağıdır araştırıyorum ben birinin önerdiğine diğeri sövüyor normalde, ama n&d herkesin övdüğü bir mama. içerisindeki besin değerleri çoğu mamaya göre çok iyi.

iidyl
iidyl

116641

fitmin ve n&d dışında kaliteli pek mama yok piyasada şu an ne yazık ki.. bu ikisi dışında tüm yorumları iyi olan bir mama yok. numune alabilirsiniz markalara mail atıp, durumu açıklarsanız gönderirler diye düşünüyorum. kediniz kısır mı?

Gkocg
Gkocg

12376

Hills k/d %29 protein içeriyormuş baktım mesela. Hillsin kendi normal mamalarından alıp bir süre k/d ile karıştırıp verebilirsiniz de sanki. Kademeli bırakın yani daha iyi olır bence. Baktınız normal mamayı tolere ediyor o zaman nd gibi markaları düşünebilirsiniz.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Olması brit carede kullanabilirsiniz protein oranı yüksek değil ve de içinde tuz yok:)

yaprakonur
yaprakonur

2113

Sevgili @iidly, siz iki haftadır araştırıyormuşsunuz, ne güzel; en doğrusunu yapıyorsunuz. Ben son on iki senedir falan köpeklerimi en iyi nasıl besleyebileceğimi araştırıyorum, araştırmaya devam da edeceğim. :)
Özel durumları hiçe sayarak yorum yapmanız (bir de üzerine ters ters cevap vermeniz) hiç sağlıklı değil. Evet, her mamayı bir kötüleyen olacaktır; herkesin öncelikleri farklıdır çünkü. Fakat @Gkocg'nin de söylediği gibi yüksek protein böbrek ve karaciğere (hem insanlarda hem kedi/köpekte) yük bindiren bir şey. Ve hiçbir canlı ani diyet değişikliklerine (diyetlerindeki proteinin bir anda %10 üzeri artışına) kolay uyum sağlayamaz.

Senem066
Senem066

914

Doğrudur bende öyle duymuştum. Ama klinik olarak böbreklerini destekleyici hills olduğu için hillsten devam etmek istiyordum. Nd öneren olmadığı için kullanmayı düşünmedim.

Senem066
Senem066

914

Peki hills uygun degil mi ? Protein bakımından. Yanıcım bırakacağız kdyi tekrar zarar verme şansı var midir ben onu merak ediyorum. Ona göre araştırıp dediğiniz gibi hassas mama alabileyim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2055 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR