Kedim Yarasını Yalıyor! Acil Yardım!

bsrdgr
bsrdgr

1105 Puan

Bugün kısırlaştırma işlemi yapıldı, veteriner evde takmamız için yakalığı verdi fakat eve geldiğimizden beri takamıyorum, kaçıyor, tıslıyor, saldırıyor, tam takacak gibiyken ne yapıp edip sıyrılıyor. Bir yolu olmalı, zira yarasını yalamaması gerekiyor ve yaladıkça kötü sonuçlar doğuracak. Nasıl takabilirim öneriniz var mı?

23 CEVAP

zeynsudd
zeynsudd

3994

Veteriner takın dediyse takmanız lazım. Bir şekilde takın. Uyurken falan..

Kevserhaksever
Kevserhaksever

13514

Siz peşinde koştukça daha çok stres olacak biraz kendi haline bırakın bence. Keşke veteriner taksaydı sizin yerinize madem yalamaması çok gerekli neden takmadı? Çok aşırı bir şekilde yalamıyorsa sorun olmaz bence ama hunharca dikişlere saldırıyorsa dikkatini dağıtın ilgisini çekin en azından strese girmemiş olur daha fazla. Gece derin uyku moduna girince de takarsınız belki çaktırmadan. Çok geçmiş olsun, sağlıklı ömürler..

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Estetik dikiş yapmis olsaydi bu eziyete gerek kalmayacakti cunku dikisi yalasa da birsey olmuyor o zaman. Bir sorun bakalim o şekilde mi yapti? Kolayca patlamiyor. Cok korkmayin

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Yalamasi da cok kotu birsey degil aslinda normalde o sekilde temizleyip iyilestiriyor hayvanlar kendini

bsrdgr
bsrdgr

1105

Kolayca patlamayacağını söyleyerek bir nebze olsun beni rahatlattınız, ancak vet, yalamasın yalarsa yarasını açar dedi. Fakat yakalığı hiçbir yolla takamıyoruz, üsteleyince dolabın üstüne atladı ve şuan orada kendini yalıyor. Oradayken takmam ya da onu indirmeye çalışmam hiç mantıklı değil, bu kez oradan atlaması daha büyük risk. Şuan bıraktım kendi haline..

holdmybeer
holdmybeer

906

Kediye yakalığı takmanız için birinden yardım almanız gerek. Yardım aldığınız kişi boynundan hafifçe tutup kaldırsın (anneleri de onları bu şekilde taşır, canları acımaz ve hareketsiz kalırlar) siz de onu korkutmadan takmayı deneyin. Size yaklaşması içinse çok sevdiği ödül mamasından verebilirsiniz. Hemen takmaya kalkmayın geldiğinde önce bir sevin. Şimdiden kolay gelsin:) Miniğe de geçmiş olsun :))

Feyza34
Feyza34

8360

Pamuklu bir kıyafetin kolunu kesip oraya gecirin cok uzun olmucak ve sıkmıcak biz oyle yaptık.
Bizim baska bi kedide takmadik ama yalayarak açmıştı dikisi alimca farkettik ve tekrar zimba dikis atildi.

bsrdgr
bsrdgr

1105

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum hepinize.
Kevserhaksever, kedimi almaya gittiğimde şuan takmama müsaade etmiyor siz evde takarsınız dedi. Halbuki veterinerde gergin olduğu için dikkati çok daha dağınık oluyor, orada çok kolay olacaktı. Neyse, yarın ola hayrola diyelim. Hunharca yalamıyor, ama olayı anladığı için dolabın üstüne çıktı ve orada uyuyor. Biz de kendi haline bıraktık bu kez oradan kaçmak isterken atlamasın diye. Çok teşekkürler. Bu arada sözü geçen kedi gerçekten çok akıllı ve zapt etmesi kolay bir kedi değil o yüzden bu saat oldu sorunu çözemedim...

Oske22
Oske22

14228

Benimki hic yarasini yalamiyor sadece etrafını yalıyor Allah'tan zaten korkak bir kedi boyunluk takmak zorunda kalmak zor olurdu. Bir de boyunluk taktiği icin poposunu yalayamiyorlar siz gunluk silerseniz iyi olur bence pişik olmaz.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Öncelikle sakin olun siz panik olarak yaklaştıkça oda stres olup kaçar zaten stres içinde. Yalaması-dişlemesi iyileşmesini geciktirir sadece. Yalakalık yokken nasıl davranıyor bir gözlemleyin yakalıkta cok stres ediyor onları.ince bir penyeden kıyafet yapabilirsiniz iyileşmesi yine gecikebilir ama yakalıktan daha az sorunlu olur.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bir daha aklinizda bulunsun Allah korusun baska bir ameliyat gecirirse estetik dikis yapsinlar, dikis aldirmak gerekmesin. Boylesi cok ilkel ve ugrastirici

bsrdgr
bsrdgr

1105

Çok teşekkür ederim, evdeki diğer kedim için estetiği araştıracağım, aynı stresi onun da yaşamasını istemiyorum kalp dayanmıyor

bsrdgr
bsrdgr

1105

En sevdiği mamalar, kedi otu... En sevdiği oyuncaklar... hepsini teker teker denedik, asla kanmıyor.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Yakalık veterinerde baygınken takılmalıydı. Siz zaten takamazsınız onu :) ayrıca yakalık bir ipe bağlanmalı yoksa boğazını keser. Eşarp olabilir , yumuşak bir bezle bağlanır.

bsrdgr
bsrdgr

1105

Evet bir ip var yakalıkta, yakalığı takmak için mamayla kandırdığımız için acıksa bile yemeğine gelmez oldu o yüzden daha fazla strese sokmamak ve güvenini kaybetmemek adına zorlamıyoruz. Yarın sabah kontrolü var, ya orada takılır ya da arkadaşların önerdiği gibi bir kıyafet parçası geçiririz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1335 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR