Kedi Alcamda Sizin Cevaplarınıza İhtiyacım Var

KedicikDeniz
KedicikDeniz

2493 Puan

Merhaba ben kedi sahiplenicem ve bana öneride bulunmanızı isterim 1.Hangi kedi kumunu tavsiye ediyorsunuz 2.Kedilerin en sevdiği mama nedir 3.Kediler hangi oyuncaklardan hoşlanır cevaplarınızı bekliyorum...

18 CEVAP

nilayy24
nilayy24

13086

Başlık sahibi sadece kum, mama ve oyuncak sormuş. Altına hemen "cins kedi almıyorsunuzdur umarım" denmiş. Yani kendi profil fotoğrafında cins kedin olup da şu yorumu yazarken çekinmedi mi arkadaş merak ediyorum. Sadece soruya cevap versek başka şeylere karışmasak sanki daha iyi anlaşırız, burda insanların geneli can kurtarma derdinde çünkü.

minky
minky

15098

Cins kedi beslemekte Suç değil.Benim arkadaşımın kedisi cins kedi.1 kere yavru doğurtmadan kısırlaştırdılar ve sahiplendiler o kadar.

Cins kedi almiyorsunuzdur umarim...
Kuru mama markasi olarak orijen ve acana ne iyi kuru mamalar bunlarin bir alt kademesi olanlar da ND ve instinct. Kum olarak pellet kum kediler icin en sagliklisi ama bi arastirma yapmaniz gerek. Topaklanan kum olarak quik ve mırmır guzel. Yaş mama olarak schesir, nutri feline, naturea ve ND guzel.

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Dumaniskonunsahibi
Cins kedi almıyorsunuzdur umarım demişsiniz de merak ettim sadece sizin niye cins kedileriniz var?

KedicikDeniz
KedicikDeniz

2493

cevaplarınız için teşekkürler

kedimelsa
kedimelsa

11895

Uygun fiyattan orta ve yüksek fiyatlı olarak soliyim. Uygun fiyatlı kuru mama reflex veya bonacibo yaş mama gourment yada felix kedi kumu Akkum orta fiyatli olarak kuru mama proplan kedi kumu olarak proline veya vancat yüksek fiyatlı olarak kuru mama nd veya felicia yaş mama olarak nd yaş maması kedi kumu olarak everclean benim onerlrm bunlar araştırmalarım ve aralarında kullandiklarim ve yakınlarımin kullandıkları da var burdaki çoğu arkadaşımız böyle mama önerilerinde direk yapıştırıyor nd veya daha yüksek fiyatlı mamaları yani belki karsidakinin durumu yok uygun orta yüksek fiyat olarak sıralanmalı diye düşünüyorum

@Aysenmstura
Cins kediLERim yok bir tane kedim var kedimin anne ve babasi bana ait degil ama onlarla gorusnustum ve cok seviyordum onlari da bu yuzden ekliyim dedim. Gercekten bu cins kedi sahiplenme olayim uzun şuan anlatsam coook uzun bi yazi olur bu yuzden es gecicem kusura bakmayin. Zaten kedim kisir uretme amacim olmadi hic ve daha cok bilgisiz oldugum icin cins kedi aldigimi soyleyebilirim. Birdaha olsa asla yapmayacagim bir hata :)

ygiz_mrtt
ygiz_mrtt

11583

Benim kedilerimden birisi de cins ama bu beni ve ya bir başkasını bilinçsiz yapmıyor öncelikle, ve kedi bakımı hakkında olan bilgimle de övünmüyorum benden daha bilgili olan kişiler de var(kedi bakımı hakkında) en azından camı sinekliksiz açacak ve ya kedimi çiftleştirecek kadar bilinçsiz değilim.
Kum : eczacı başının kedi kumunu kullanıyordum ve topaklaşma konusunda sıkıntı yaşamadım ancak kedi kumlarında kedinin yaşına göre kum taneciklerinin boyutu değişebiliyor yavru kediler büyük taneli kedi kumlarını kazarken zorluk yaşayıp gerektiği kadar üstünü kapatamayabilir, yetişkin kedilere ise ince taneli kum patilerinin aralarında kalabiliyor ve evde yürürken alakasız yerlere düşebiliyor o kumlar o yüzden tane boyuna ve kolayca topaklaşabiliyor mu ona bakılmalı.


Mama bütçenize göre en iyisini seçebilirsiniz, eğer mümkün ise tavsiyem nd kitten ile başlayıp 1 yaş sonrası düşük tahıllı mamaya geçmek. Bazı kedilere aşırı protein fazla gelebilir, özelikle tuzdan kaçınmanız gerek


Oyuncak olarakta zilli ses çıkartan, parlak, ağızlarında kolay taşıyabilecekleri ve avcılık içgüdülerine canlandıran oyuncaklardan hoşlanırlar.

hayvansever_
hayvansever_

118851

kum olarak: Woow plus kullanıyorum çok memnunum.
yaptığım bir öneri başlığı; https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/38246-kum-onerisi


Mama olarak: Nd, instinc, fitmin purity
Yaş mama olarak: nutri fline, schesir, nd, gimcat
Ödül maması, macun: gimcat


ben mama olarak he nd kullandım farklılık açısından yakında fitmine geçicem sanırım. Yaş mama olarakta nutri ve schesir mamalarını sırayla veriyorum. Kedilerin neyle oynıyıcağı hiç belli olmaz her kedi farklı şeyi sever benimki lazer, olta ve gazoz kapağı dışında hiç bir şeyle ilgilenmez.


Ve gerçekten buradaki insanların %90 bir hayvan satın almayı desteklemiyor zaten ama sadece öneri isteyen birine bu yorumlarınız çok saçma ve gereksiz. Satın almasın diye uyaracaksan bunu düzgünce uyarı mahiyetinde yorumunun sonuna ekleye bilirsin ama bu yaptığınız çok fazla. Soru soran kişi kedi satın alıcam falan bile yazmamış sadece kum,mama önerisi istemiş. Ki bu ne kadar güzel bir şey. Saçma sapan insanların üstüne gitmektense durun bi yazılanı sonra kendi yazdığınızı okuyun.

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Her şeye muhalefetsiniz her şeye..
Vancat kum hem kaliteli hem de fiyatı uygun
Mama kediden kediye değişir ama mümkün mertebe kaliteli mama vermeye çalışın(hills, royal, nd gibi)
Ekstra oyuncağa gerek yok bir ipin ucuyla bile oynatırsınız :)

uzumkitty
uzumkitty

2758

hills , royal canın ve proplan iyi kaliteli marka değildir
içerisinde etten çok mısır gibi tahıllar var KEDİLER ETÇİLDİR
MATİSSE FİTMİN İNSTİNCT N&D gibi kaliteli mamalar alın

KedicikDeniz
KedicikDeniz

2493

1.5 ay sonra kedim olcak ve sizin cevaplarınız sayesinde artık ne alıp ne almayacağımı biliyorum tekrardan cevaplarınız için teşekkürler.

Ebra_erdem
Ebra_erdem

10598

Kum olarak sabunli sanicat kullanıyorum koku problemi yok ve topaklanmasi çok iyi ama tozutuyor bide kokulu olduğu için ya mırmır yada reflex almayı düşünüyorum mama olarak balıklı n&d kullanıyorum şuanlik memnunum oyuncak olarakta küçük toplar,kedi oltası ve 3 katlı kedi oyuncağı ilgilerini çok çekiyor

minky
minky

15098

Kum olarak vancat,sanicat.natural bastet,mırmır,reflex olabilir.Kedilerin en sevdiği mamalarda whiskas,Fris iskies,proplan,rc gibi abur cubur içerikli kalitesiz mamalar.Kaliteli mama olarak mystic,nd,brit,tolosi,britcare, profine özellikle de fitmin.Yaş mama olarak reflex essential,gimcat,meo,schesir,nd,nutri,mırmır,bonacibo gibi et oranı yüksek mamalardan olmalı.ayretten kediler taze mama sever.taze mamadan kastım bonacibo.bonscibo üstteki mamalar varken tercih edilmemeli.bonscibo az bütçeli insanlar için ideal.fakat haş mama ve gerçek etle desteklemekte fayda var.

Kedilerin her biri kendine has bir karakterdir. Kalite ürünleri alıp kullanmayan bir sürü kedi biliyorum. Bu yüzden birlikte yol alırken kedinizi bol bol gözlemleyin.
Kum olarak reflexten başlamanızı öneririm. Biraz pahalıdır ama diğer ucuz kumlara göre fiyat performansı ve ömrü gayet güzel.
Mama noktasında ticari bir kaygısı olmayan veterinerin dediklerini dikkate alarak internetten araştırmalarınızla ilerleyebilirsiniz. Her kedi farklı mamayı sevebiliyor. Birinin bayıldığını öteki yemiyor falan. Biz nd kitten kullanıyorduk ama onu da karıştırıp biraz tahıl içerikli bir mamayla vermenin daha sağlıklı olacağını söyledi veterinerimiz ki gözümüz kapalı güveniyoruz.
Oyuncak için çok acele etmeye gerek yok. Yine dikkatlerini çeken farklı şeyler olabiliyor. Mesela benim ki küçük peluş oyuncaklara bayılıyor. Üç katlı toplu oyuncağına hiç bakmıyor bile. Ufak birkaç oyuncak iş görür.
Kısacası zamanla öğreniyorsunuz, çok endişelenmeyin :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 954 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR