Yanlış Mı Düşünüyorum? Kedi Beslenmesi

Erogluekiin
Erogluekiin

24279 Puan

Merhabalar, iki kedim var artık resmi olarak lise öğrencisiyim:D ( 14 yaşındayım) kedilerin maddi şeyleri ile ben ilgileniyorum okul harçlıkları vs yemek paralarım her şeylerini yeterince hallettiğimi düşünüyorum. Açık konuşmak gerekirse mamaya yüksek bir para vermem pek olası değil yani beni zor duruma düşürür. Kurutulmuş et proteinin faydası yok tamam ama zararı var mı? Annem kedilerime et alıyor ben para harcamıyorum ben yeterince püre yapıp onun için yararlı sebzeleri katıp yediriyorum en azından etin ne olduğu nerden geldiği belli ve %100 et olduğu zamanlar da oluyor. Bu daha iyi değil mi? Ben kurutulmuş protein olan et oranı olmayan yani içinde gerçek et olmayan düşük yüzdeli ama ortalamaya göre diğer analizleri iyi olan bir mama alsam iyi olmaz mı kedilerim için? Bu mantıklıysa eğer ne önerirsiniz? Bonacibo kullanıyorum ama şey duydum tuz oranı %1 gecmemeliyken onda %2 ymiş ( öyle duydum) bu zarar verir kedilerime değil mi? Diğer analiz bakımından pro performance nasıl ne düşünüyorsunuz? Mystic nasıl? Ben mystic kullandım tek sorunum dışkı kokutmasıydı ama eğer bu mantığıma göre iyiyse et dışında içeriği tekrar alabilirim. Neler düşünüyorsunuz? Alta pro performance nin içeriğini bırakıyorum. ( Mystic çok konuşuldu burada bildiğinizi düşünüyorum) Teşekkür ederim.


20 CEVAP

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Yani zarar vermiş olmam değil mi sonuçta et veriyorum biraz tedirginim kötü mü bakmış olurum kedilerime

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bence iyi bakmis olursunuz.

uzumkitty
uzumkitty

2758

felicia almayın içindeki et miktarı çok çok az o paraya Matisse veya Instınch alabilirsin hem ucuz ve kaliteli

Byzkara
Byzkara

759

Ben kedimi yeni sahiplendim. İki aylık civarı sadece kuru mama verince için rahat etmiyor. Bu arada mamayı da acil olaraktan petshoptan aldık markasını hatırlamıyorum. Gün içinde kuru mama kabında oluyor ama ben her gün yaş mama ve yiyebileceği şeyler olursa azar azar veriyorum. Yumurta yoğurt makarna et balık. Özellikle balığa bayılıyor. Tavuk haslandiginda ekmegi suyuyla ıslatıyorum. Benim besleme şeklim böyle ????

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kurutulmus et proteininin faydasi yok diye bisey yok. Arada evden verebilirsiniz yas mama niyetine. Kediye uygun sekilde hazirlayarak (baharatisiz tuzsuz). Ama tamamen evden yiyecek vercem derseniz o cok mesakkatli, vitamin takviyesi falan yapmaniz gerekebiliyor cunku hazir mamalara takviye yapiyorlar.

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Tamamen vermek değil sadece burda mama konuşulurken herkes diyor ya et yok protein diye o yüzden soruyorum ben evde etini versem mamayı da o kurutulmuş protein oranını umursamadan alsam olur mu? Onun dışında pro performance nin diğer oranları iyi mi

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Butcenize uygun birkac mama deneyin, hangisi iyi gelirse devam edersiniz. Evden de destekleyince cok sorun olmaz.

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Çok teşekkür ederim ????

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Evet çok haklısınız yanlış hatırlamıyorsam sınav 5 eylül de ona gireceğim. Bir arkadaşıma 200 küsür veriyorlar bende aylık 200 alıyorum ( şu an değil okul zamanında) bu aralar beni karma aşı yordu aslında 460 tl biriktirmem gerekti ikisine toplam o yüzden düşüşlerdeyim. Eğer kazanırsam sınavı harika olur bana verilen para Benim ihtiyaçlarıma yetiyor çünkü yol parası yemek parası gibi şeylerden dolayı az bir şey kalıyor kedilerime eğer sınavı kazanırsam cidden iyi bir mama alabilirim

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Harika olur direk fitmin alırım o zaman çoğu kişi nd ile eş değer diyor pek içerikden anlamam ama...

minky
minky

15098

BonaCibodaki tuz rc ve proplandan katça az.Ben firmadan istedim eskiden rc ve Proplan %3-%4 tuz içerirken bonacibo %1,5-2 gibi bi orandı.Çok hatırlamıyorum ama bonacibo verirsen kedin ölmez.Düzenli yaş mama ve et verirsen sıkıntı çıkmaz.Bende lise öğrencisiyim.Ve kendi paramla bakmaya çalışıyorum.Destekte alıyorum.Şuan 2 kedime ve 2 köpeğime bonacibo veriyorum ve gayet memnunum.Bınacibo bitince profine ve golosi deneyeceğim.

Oske22
Oske22

14228

@uzumkitty
Her yere aynı şeyi yazmayın. Bu arkadaşımız zaten öğrenci olduğu ve bütçesi olmadığı icin pahalı mama alamıyor. Dediğiniz mamalar daha pahalı. Feliciada et yok zaten ama evde kendisi et vererek destekleyecekmis.

Oske22
Oske22

14228

Feliciaya da bakabilirsin o da Uygun fiyatlı.

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Felicia kullandım daha önce kuzenimin kedisi ve benim kedim mantar oldu veteriner değiştirmemizi istedi tabi alakası olmayabilir ama onu alacak güçte de degilim. 12 kg 265 diye hatırlıyorum. Yani sorumun özü düşünce tarzım yanlış mı et oranını kendim dengeliyorum zaten. Eğer doğruysa properformance de ne eksik? Kullanamaz mıyım?

Gulsahka
Gulsahka

11344

ben de mystic kullanıyorum. yoğurt ve bazen de tavuk haşlayıp veriyorum. en azından et ihtiyacını haşlayarak da verebilirsin ve yaş mama tabii ki. ama mystic güzel bir mama.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 910 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR