********* Neden Ve Nasıl Ucuz Mama Satabiliyor??

Alii1
Alii1

1692 Puan

Anket

Temizmama kullanırım.
(31 oy)
Temizmama asla kullanmam.
(12 oy)
Toplam (43 oy)

Yetişkin kedime *********dan numune alıp tadını beğenip begenmiyecegi hususunda deneme yapacağım. Diger mamalara gore icerindeki yazan icerik ve tazeliği daha makul geldi. Hemde yerli sermaye kazanır diyerekten. Bu siteden kuzu etli pirincli mamayi daha once kullanan oldu mu?

24 CEVAP

golsi
golsi

529

Ben veriyorum.Sokak kedilerinin tüylerine çok iyi geldi.Ucuz olmasının sebebi doğudan satış stratejisi.İçşnde kullandıkları hayvansal protein tavuk balık ve kuzu etinin gaga,kafa gibi kısımlardan ayrılmış insan kullanımına uygun kısımlar.Hatta fabrikalarına müşteri çağırıp tarım bile yaptırıyorlar.Kesinlijle tavsiye ederim ama yaş mama ve etle desteklemek gerek.Tuz oranı içinde tuz 8ranı proplan ve RC den az

minky
minky

15098

Bazı mamalar tatlandırıcılı ama BonaCibo sevme sebepleri mamanın tam anlamıyla TAZE olması.

Milaaaa
Milaaaa

656

Bende bu markanın mamasını kullanmak için deneme için alıcaktım. Burada konuyu görünce bende yazmak istedim. Kediler ölümsüz varlıklar değil isterseniz kobe etli en iyi vitaminler ve tam dengeli kaliteli bir mama ile besleyin sonucta kedilerimizde bir canlı. Onlarda yaşlanıyor, zaman geçtikçe onlarında metobalizmasi zayıflayıp hasta olabiliyorlar doğal olarak. 30 yıl yaşamış kedilerde var. Ama sonuç olarak kendimize ucuz ve kaliteli bir mama ile birlikte ara sıra gerçek et ve et ürünlerinide yedirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hangimiz her gün içeriği yuzde yuz gdosuz gercek etli vitaminli besinlerle besleniyoruz. Hiç değilse kur yüzünden ve vergiler yuzunden cok pahalıya gelen mamalar yerine daha ucuz ve yerli olan mamalara gecis yapmayi düşünüyorum. Kedilerimize ne yedirirsek yedirelim illaki hasta olup birgün aramızdan gidecekler. Yerli, az yagli, az karbonhidratli ve taze mamalara geçiş yapicam. Sizede mama firmalarini ve aracıları gereksiz yere zengin etmek yerine daha mantikli düşünmeye davet ediyorum. Ayrica bu pahalı dediğimiz mamaların neredeyse hepsi yurtdışından geliyor. Ve bence mamaların sevkiyat aşamaları aylar sürüyor. Hic değilse ülkemizde üretilmiş, taze ve bir sorun yaşadığımizda gerek firmalara gerekde devletimiz ile yasal yollarla çözüme ulaşabilecegimiz markalari tercih edeceğim. Sadece yıllardır niye aynı içeriğe ayni mama formüllerine daha taze olmasina ragmen yerli mali kötüdür diyerekten kotuluyoruz diye dusunmeye başladım. Tabi bu dusuncemin değişmesinde gecen yıla gore iyice artan mama fiyatlarıda etkili oldu. Tartışmak isterseniz. Dm den yazabilirsiniz.

Alii1
Alii1

1692

İÇİNDEKİLER: Kurutulmuş Kuzu Proteini (%27), Hidrolize Kuzu Proteini (%22) Baldo Pirinç (%16), Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Hamsi Unu, Karides Unu, Bira Mayası, Hamsi Yağı, Nükleotit Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler, Deniz Yosunu, Avizeağacı Özütü , Kızılcık Tozu, Pisilyum.


Bu icerik iyimi oluyor yada daha iyi bu fiyatta bir mama varmi? 4 kilosu 58 TL bu mamanın bu fiyati bana uygun geldi birde 9 gun önce üretildi falan yaziyor sanırsam tazede icerigi.

Alii1
Alii1

1692

Bu markayi arastirirken boylry bir yszi buldum sikayetvarda. Mamalarinin iceriginden bahsediyorlar. Çok güzel bir icerige benziyor.
mama paketlerinin üzerinde yer alan tüm ibareler tarım ve orman bakanlığının etiket beyannamesinde belirtmiş olduğu şekilde sizlerle paylaşılmaktadır. ürünlerimizin içeriğinde kullanılan hayvansal protein kaynaklarının tümü gaga,toynak,tüy gibi bölümlerin ayrılması sonrasında yenilebilen tüm bölümlerin üretim tekolojimize uygun hale getirilerek üretimde kullanılmaktadır. ekstruder sistemde kullanılan hayvansal protein kaynaklarımız ışıl ve enzimatik işlemlerden geçirilerek püre ve un haline getirilmiş şekildedir. içerik bölümlerimizde ayrı olarak belirtilen kurutulmuş ve hidrolize protein terimlerinin açıklaması aşağıdaki şekildedir.


kurutulmuş protein : hayvansal protein kaynağının ısıl işlemden geçirilerek un haline getirilmiş formudur.


hidrolize protein : hayvansal protein kaynağının enzimatik hidrolize tekniği ile proteindeki peptit bağlarının ayrıştırılması ile elde edilen protein formudur. bu şekilde kullanılan protein kaynağının daha önceden sindirilmiş gibi hareket etmesi sağlanır. bu da hassas sindirim sistemine sahip kedi-köpeklerde sindirim sisteminin zorlanmadan hayvansal protein kaynaklarının sindirilmesine destek olur.


değerli yönetim kurulu başkanımızın söylediği gibi ;


mama alırken;


dostunuzdan başkasını dinlemeyiniz!


çünkü onlar; kaliteyi, tazeliği ve lezzeti size herkesten daha iyi anlatacaklardır.

minky
minky

15098

Ben 2 kedime ve 2 köpeğine beriyorum ve çokta memnunum fakat yaş mama ve etle destekliyorum.Bu bitince Golosi deneyexeğim eğer bütçem düzelirse.

minky
minky

15098

Felicia ile ilgili de ülser şikayeti var ve firma açıklama bile yapmıyor.Eğer Şikayetvar sitesine girip ********* on yaptığı açıklamayı okursanız görürsünüz.Ayrıca isterseniz gidin mamayı analiz ettirin bile diyorlar.Kendine güvenen ve emin bir firmalar.

hayvansever_
hayvansever_

118851

ya aslında her mama için hem iyi hemde bir sürü kötü yorum oluyor en iyisi numune alıp deneyimlemek.

Mesela nd oeijen ve proplan hakkinda bazi yorumlar var asiri tuy dokumu ile ilgili.
(N&D)kedimde ciddi tüy dökülmesi ve kilo kaybı problemine yol açan mama. o kadar da kaliteli olduğunu düşünmüyorum..........
.....
.....
.....
(N&d)yaklaşık 6 aydır kedilerimiz için kullanıyoruz. ilk aydan itibaren tüy dökmeye başladılar. mama değişimi olduğu için normaldir dedim. sonra tüy dökme durumları devam edince mevsimsel geçiş heralde dedim. ancak hala kesilmedi.


mama içeriğinden dolayı tavsiye ettiğim arkadaşlarımın da kedilerinin tüylerinin dökülmesinden şikayet edince anladım ki bu mama tüylerin dökülmesine ve matlaşmasına yol açıyor.


bundan önce orijen'in mamasını alıyorduk. tüyler hiç dökülmüyordu ve parlaktı. ancak orijen ile kedilerin dışkısı çok pis kokuyordu. n&d'ye geçtiğimizde durumlar tersine döndü. dışkı kokusu tamamen kesildi ancak tüyler aşırı dökülmeye başladı.


yarından itibaren orijen veya acana'nın balık içerikli mamasına geçeceğim.


edit: orijen cat and kitten'a geçtim. 2 haftada tüy dökümü %80 azaldı diyebilirim. gözle görülür bir dökülme artık yok.


mayıs 2017 edit: tüy dökmesi tamamen durdu diyebilirim. ama dışkı kokusu geri geldi.

Oske22
Oske22

14228

Içinde et yok proteini var sadece. Etle destekleyebilirsiniz alırsanız. Ben sadece tuz oranı için endişeleniyorum yoksa bende alirdim.

hayvansever_
hayvansever_

118851

yani fiyatına göre iyi sayıla bilir.

hayvansever_
hayvansever_

118851

''çünkü onlar; kaliteyi, tazeliği ve lezzeti size herkesten daha iyi anlatacaklardır.''
Bu o kadar yanlış bir mantık ki lütfen bu mantıkla mama seçmeyin. RC dediğimiz mamanın kediler bağımlısı oluyor sahipleri de sanıyor ki çok iyi mama ama değil ve içeriği tatlandırıcı şeker dolu bu yüzden kediler bu mamaya bayılıyor ama sağlıklarına çok zararlı.

Oske22
Oske22

14228

Şöyle şikayetler de var;
içinde kristal oranı fazla olduğu için kanli idrar, kusma, damar tıkanıklığı, bağırsak yitrtilmasi gibi sonuçlara sebep oluyormuş. Ben almadan önce mamaların yorumlarını okurum hep bunları okuyunca vazgeçmiştim açıkçası :(

Oske22
Oske22

14228

@minky
Evet bende okudum onları ama bir iki tane var. Bonaciboda daha cok şikayet var. Nd de var orijen de var acana da var vs. Her mama her kediye yaramaz zaten. Yorumlar çok kötüydü benimde en cok bu aklımda kaldi o yüzden onu yazdım. Bilemiyorum ateş olmayan yerden duman çıkar mi

Oske22
Oske22

14228

Yani denemek lazim anlamak icin ama anladığımizda da cok geç olabilir. Kedisine whiskas kullanan bir teyze var 3 yıldır. Kedisi cok iyi gözüküyor tüyleri falan ama whiskas yine de kötü yani bana göre. Mamanin iyi gelmesi çokta bir şeyi değiştirmiyor. Kedinin bünyesine de bağlı belki 1 yil sonra belki 5 yil sonra şikayetler çıkacak. o yüzden mama konusunda pek güvenemiyorum sektöre. Evde hazırlamaya çalışıyorum kendim çoğu şeyi :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1332 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR