Mamaların Çok Pahalı Olması...

canım kedim denizi en güzel mamalarla beslemek istiyorum ama bu mamalar çok pahalı! ailemize katılmalı 1 ay oldu ilk haftalarda proplan açık mama alıyordum petshop tan. sonra bu sitede hill's in indirimli olduğunu görüp oldum ama kedim proplan kadar sevmedi ve dışkısında koku oluşmaya başladı. öğrenciyim ve kumundan mamasına her şeyini tek başıma karşılıyorum. bana bir yol gösterecek olan var mıdır veya yardımcı olmak isteyen...


28 CEVAP

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Size tavsiyem:
Kum ve mama konusunda indirimleri takip etmeniz ayrıca ailenizden destek isteyin çünkü bir canlı gar evinizde.
Aylık olarak minimum 60 TL harcamanız olacak kum ve mama toplamı olarak ve bu canlının aşı, parazit ve doktor masrafları da olacak bunlar da ilk yıl için 500 TL kadar olsa diyelim...
Toplamda yıllık olarak 1,200-1,500 kadar masrafınız olacak.
Beni kimse yanlış anlamasın ama bu bütçeyi de ayıramayız derseniz lütfen sahiplenmeye çalışmayın çünkü bakamayacağı canları sahiplenmeye çalışıp sokağa atan çok!

Milaaaa
Milaaaa

656

Golsi
Yapacak birşey yok çoğu kişi pahalıysa en iyisi odur diyor. Ama unuttukları birsey var pahalı olmasının sebepleri var. Kur, gümrük vergileri, nakliye ücretleri, distribütörler ve yerel saticlarin aldigi komsiyonlar. Bu aradaki ücretler olmasa ayni fiyata alacağınız mamalar olacaklardı. O yüzden herkesin butcesi kendisinin elinde bize sadece bos bos yazip anlatmak duser.

Aysenmstura
Aysenmstura

14261

Evde bakılıp en ucuz mamayı yemesi sokakta olmasından daha iyidir. Bütçeniz neye yetiyorsa onu alın. Biz de açık mama kullanıyoruz. Proplan alıyoruz. Bi sıkıntı yaşamadık bu zamana kadar.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Forumda orta segment mamalarla ilgili birçok soru cevap var, onları inceleyip mamanın markasında karar verirsiniz. İnternet üzerinden almanız çok daha hesaplı oluyor, pet, mama sitelerini takip etmenizi öneririm. Bentonit kedi kumları arasında gözle görülecek fazla bir fark yok 20 TL civarı bir kum 3 hafta götürür sizi. Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmanız yeterli olacaktır, o canı siz sahiplenmeseydiniz sokakta kalma ihtimalı vardı doğal olarak. Sokakta çöp karıştıracağına, sokak sokak mama arayacağına bir evi olması çok daha iyi.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Golsi
“Ayrıca kesime köpeğime nd alamıyorum diye beslemesydin diye bir şey yok!”
Buna kastetmediğimi biliyorsunuz.
Kedinizi/köpeğinizi hastalandığında doktora götüremiyorsanız, balkonlardan düşürüyorsanız, evcil hayvanınızı kısırlaştıramıyorsanız bir canlı sahiplenmenin pek bir anlamı yok. Ben kimseye en iyi mamaları verin şu kadar bu kadar masraf edin demiyorum.
Yıllık olarak bir kedi/köpek için 1,500 lirayı gözden çıkarmalısınız diyorum çünkü bu canlının bakımı, ihtiyaçları bunu gerektiriyor.
Mahalledeki kedilere su ve mama kapları koyarak ve ihtiyacı olanları Belediye yardımıyla ÜCRETSİZ kısırlaştırmaktalar da çok büyük şeyler başarabilirsiniz. İlle de evinize almanız gerekmiyor.

golsi
golsi

529

Ayrıca kesime köpeğime nd alamıyorum diye beslemesydin diye bir şey yok!Bütçem neyse ona göre en iyisini veririm!.Profine fiyatında ya profine daha azsa BonaCibo.Olamaz mı yani!?

jamesdeen
jamesdeen

3306

Hayvanseverlik illa evde kedi beslemek değildir. Eğer bir kediye bakacak bütçeniz yoksa, hayvanseverliğinizi dışarıya bir kap su bırakarak da gösterebilirsiniz.
Yani ucuz mama alın da diyemiyorum sonuçta o da bir can, ucuz kötü mama alın diye tavsiye veremem. Ama şunu diyebilirim; RC, Proplan, ND, Hill's gibi mamalar veterinerlerde daha yüksek fiyata satılıyorlar. Ayrıca bu mamaların internette birçok kampanyası oluyor.
Yani kısacası internetten alışveriş yapıp kampanyaları takip ederseniz çok karlı bir şekilde alabilirsiniz mama ve kum ihtiyacını.
Ha ama diyorsanız ki ''benim hala bütçem yetmiyor'' o zaman sahiplenmeyecektiniz üzgünüm...

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Bu durumda en mantıklısı güvenilir bir petshoptan açık kaliteli mama almak

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

1 kg alirsaniz en adi mamalara bile cok lara odersiniz. Bonacibo alin. *********da kum da ucuz. Zaten kg tutmasi icin kum almak sart oluyor. Bonacibonun 15 kg ligi olmadigi icin 1.5 kiloluk alsaniz da fazladan para vermemis oluyorsunuz. Kaliteli mama veremiyor diye sokaga mi atsin almis bir kez kediyi.

Oske22
Oske22

14228

@ladyandcat
Gerçekten cok haklısınız. Belli bir bütçe olmadan hayvan bakmak çok zor. Mamasi, kumu, asilari derken tutuyor baya. Bir de üstüne hastalık eklendi mi daha fazla külfet. Ucuz alırım diyorsanız mamayı sonradan sorunlar çıkıyor hayvanda. Kumu kötü alırsanız koku yapıyor topaklanmiyor ayrıca tozdan dolayı hayvan öksürük hapşırık gibi durumlar yaşayabiliyor. Asilar zaten gerekli. Hasta olmasın diye de mama kuma dikkat etmek lazim yine.

golsi
golsi

529

MyStic,fitmin gibi.Belji BonaCibo felicia

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kisirlastirma+balkon korunagi. Ve en gerekli olan 1kac aşi. Omrunde bir kez olacak seyler. O yuzden bunlari yemeyip icmeyip yaptirmaniz gerekiyor.

Alaracatlover
Alaracatlover

115979

Felicia started care yavru kedi maması açıktan satılıyor iyi bir yerden almanızı öneririm. :) kilosu 20-25tl arası. Sonra kum markalarından Aro kedi kumu var. 5kg 15,50tlydi. Veya ***********nın kendi kumu var 10 litresi 18,50tl. Champion kedi kumu bulursanız kesinlikle ama kesinlikle önerimdir 22tlydi en son Hadi hesaplıyalım en pahalı olaraktan 25+22=47tl tutar. 60tl belirleseniz desek kalan 13 tlden 2 adet Jungle (püre olan şekersizdi sanırsam) kalanada (animonda, brit care veya çiğer alıp haşlar verirsiniz)
Ama şunuda unutmayın ailenize veya vetinizden(belki indirim yapar konuşursanız) yardım alın kesiliklr @LadyAndCat e katılıyorum :)

Ayselgns
Ayselgns

113116

Kendi ihtiyaçlarımdan kısarım onun sağlıklı yaşaması için gerekli olan şartlardan kısamam.. Şöyle düşünün öncelikle hak veriyorum çok pahalı. Ama ne yazık ki bir kazağın 200 lira olmasının şokunu yaşadığımız bir dönemdeyiz. Ama kedinize uygun mama alacağım derken ' bu mamaların yaratacağı sorunlar ' karşısında veteriner hizmetlerinin masrafı çok daha fazla olacaktır. Sonradan üzülmemek için başta planlamayı çok iyi yapmak gerekir. Umarım en sağlıklı kararı verirsiniz :) Sevgiler.

uzumkitty
uzumkitty

2758

whiskas kullanmayın ne yaş mama ne de kurusunu
KEDİLERDE DİYABET YAPIYOR zararlı mama

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1516 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR