Sağlıklı Yaşamasını Sağlamak İstiyorum...

FridaDora
FridaDora

4279 Puan

Bu çok detaylı bir soru olacak vakit ayıranlar için şimdiden teşekkür ederim. Benim bir süredir aklımı kurcalayan birşey var, onu danışacağım. kedim hakkındaki bilgileri profilimden ve sorularım kısmından bakabilirsiniz( yazarsam çok uzun olacak ). Şimdi, Lütfen bilinçli ve agresyondan uzak kişiler cvp versin. Kedim beslenmeye (anne sütünden sonra) ilk BonaCibo yavru yaş maması ile başladı (sahiplenmek için aldığım kişinin verdiği mama) ve mama vermek istemediğimi (yaptığım araştırmalarla hazır mamalardan hiç haz etmedim) belirttiğimde ise onun tavsiyesi ve onayı ile ev yemeği beslenerek devam etti. Şuan 67 günlük ve kilosu 900gr (veteriner herşey yolunda, çok sağlıklı dedi). canlı, oyuncu çok güzel bir çocuk.

22 CEVAP

lwb
lwb

120674

karbonhidrat çok yükleme yapıyorsunuz, biyolojik açıdan kedilerin bunlara ihtiyacı yok,tam tersi zararı var.daha et ağırlıklı bir menü oluştursanız daha iyi olur.


patates,pirinç,yulaf,makarna,ekmek bunlar hazır mamalarda bile bulunmaması gerekilen besinler.

lwb
lwb

120674

yargılayarak yazmadım çıkışınızı hiç anlamadım.
kedilerde sindirim sistemi insanlardaki gibi yani düşündüğünüz gibi işlemiyor. ayrıca eti kızartın demedim? bağırsak düzenlemek isterseniz yoğurt ve kefir gibi gıdalar verilir, tambuğday değil.


beni ve bildiklerimi yargılamadan önce bu konu hakkında siz araştırma yapmalısınız bence, "kediler" üzerine.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kendinizce en iyisini yapmaya calisiyorsunuz tamam ama tavsiyelere veya duzeltmelere acik degilseniz neden buraya sordunuz ki. Agresyon yapan yok sizden baska.... yeri gelir 'agresyon' da yapilir, kedisini mama kabi icin satanlari gorduk. Ne kadar nazik olunur ki boyle bir insana. Okudugunu anlamayan gerizekalilar olarak tanimladiginiz bir gruba soru sormamak gerek en iyisi bu herkesin psikolojik sagligi icin.

kayrae
kayrae

11267

bahsettikleriniz lifse bile beslediğiniz hayvan kedi. doğru bir şey yapmak istiyorsunuz, @lwb de sizi bunu doğru yapmanız için yönlendirmeye çalışıyor. kendisi ev yapımı beslenme konusunda bu sitede bulabileceğiniz en bilgi sahibi insanlardan birisi. verilen cevaptan memnun değilseniz gidip bir beslenme uzmanına danışabilirsiniz ki zaten ondan duyacaklarınız çok da farklı şeyler olmaz. kime ve neye karşı dolusunuz az çok anlayabiliyorum ama yanlış kişiye çıkışıyorsunuz.


menünüz bir kedi için uygun değil. en basitinden çok fazla karbonhidrat içeriyor ve doğru düzgün bir kalsiyum kaynağınız bile yok.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Hayırdır ya insan gibi yardim etmeye çalışan insanlara karşı ne bu tavır ?? Bırakın arkadaşlar en pirinç makarna başlamaya devam etsin hayvana kimsenin tribini çekmek zorunda değilsiniz.

kayrae
kayrae

11267

”Buna benzer beslenme planı uygulayan var mı? Varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.“ dediniz biz de paylaştık.


şaka gibisiniz, üstünüzdeki sinir beni bile yordu. biraz sakin olun bence. ya da olmayın bana ne.

lwb
lwb

120674

biz de sizi bilgi veriyoruz zaten, neyin çıkışması bu?


yargılamak farklı, yanlışı düzeltmek farklı. insani düşünen zaten burdaki iyi niyeti anlar.


fazla karbonhidrat kedi için kanserojendir bilginize.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kaldi ki eski konularina baktim gayet duzgun cevap vermis herkes nedir bu ofke anlamadim

lwb
lwb

120674

ayrıca forumlarda görmediğinizi varsayarak söylüyorum, çiğ beslenme yancısıyım. çiğ beslenme yapamıyorsanız harici verebileceğiniz iyi bir menüyü söylemek istedim

kayrae
kayrae

11267

ev yapımı besleyecekseniz kedinizin besin ihtiyaçlarını daha detaylı gözetmelisiniz aksi takdirde kaş yapayım derken göz çıkartırsınız. kuru mama berbat bir besin ama ev yapımı yetersiz ve dengesiz mama ondan da beter.

lwb
lwb

120674

kendinizle çelişiyorsunuz.


daha iyisi ve alternatifi derken önünüze daha iyisini sunduk zaten.

BalliBadem
BalliBadem

121963

Bizlerde ki stres hayvanlarımızıda strese sokar ve stres ne yediğinden daha önemli sakinleşmenizi öneririm, patates ve kepekli ekmek yerine kabak daha iyi olur ben karbonhidratlı şeyleri tercih etmiyorum birde yumurta kabuğu tozu katarsanız iyi olur kalsiyum için ve yavru kedi maltı vermenizi öneririm ve hazır mama vermemeye devam edin derim hazır olanı bi kere yeseler sonra ev yapımına geçince bi yerde hazır mama isteyip sıkıntı çıkartabiliyorlar o yapay aromaya alıştıkları için

lwb
lwb

120674

çiğ beslenme şu dönem yapmayacaksanız -ki özellikle yavrularda çok hassas bir denge oluşturulmalı, vitamin ve minarelleri yapay yolla olsa da almalı yani kuru mamadan.


o yüzden iyi bir kuru mama da eksik etmeyin, siz yine gün içinde evde yaptığınız sağlıklı menülerden de verebilirsiniz.

lwb
lwb

120674

yumurta,kefir,yoğurt, haşlanmış et vb besinler yararına olacak bağışıklığının güçlenmesinde yardım edicektir. ben her gün yoğurt ya da kefir veriyorum.

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Frida Dora ;
Lwb ve Kayra ile ben de tartışabilirim ve Fiji’lerim de uyuşmayabilir, uyuşmak zorunda da DEĞİL ama öyle bir kin , öfke kuşmuşsunuz ki okuyunca şok oldum. İyi misiniz siz?? Gerçekten iyi misiniz??? Kanser de olabilirsiniz başka şey de ama insanlara bu kadar sözlü saldırı yapmanızı haklı gösteren sebep nedir?? Kaç yaşındasın?? Bu kadar sinirle vücudunuzda her türlü hastalık meydana gelebilir...
İnsanlarla aynı fikirde olmayabilirsiniz. Okuyup geçersiniz.
Sen sadece kediyi sahiplendiğin kişinin beslenme konusundaki bilgisine güvenmişsin. Belki de yanlış biliyor o kişi olamaz mı yani?
Ben de kendi görüşlerimi belirtiyorum bana da sözlü saldırıya geçip hakaretlerde bulunma lütfen.
Kendindüşüncelerimi belirtiyorum ve yazdıklarımda yanlış olan bir şey yok. Sana hakarette etmiyorum...
Bebek kedilerin 4-5 aylık olana kadar tavuklu mama yemesi uygun oluyor. Tüm yavru kedi mamaları da tavukludur zaten. Diğer etler sakatatlar dokunabilir bu dönemde ki sizinkine de dokunmuş. Evde mama yapmak istiyorsanız. Tavuğun yanında haşlayacağınız az miktardaki havuç, patates kedinize vitamin, mineral sağlayacaktır. Haşlama suyuna az miktarda da pirinç konulabilir ki bu da sindirimi kolaylaştırıp yarar sağlar. Fazla kepekli şeyler vermemenizi öneririm. Yulaf kullanan da var ve kedisine bir tencere pilav/makarna veren kişiler de var. Bu onların doğru olduğu ve yaptığı anlamına gelmez. Kedisine her gün bir tencere pilav pişirip yesin diye koyan kişi kedisini ancak obez ve sağlıksız yapar. Siz böyle yapıyorsunuz demiyorum yanlış anlaşılmasın! Yapmayın diye örnek veriyorum...
Ama kedinizi sadece tavuk ve 3-5 şeyle beslemeye çalışmak tek başına yetersiz kalabilir bu durumda kedinize kuru mama almanız iyi olur. Mamaların paketlerini okuyun içinde kalsiyum, Demir gibi birçok vitamin, mineral takviyesi göreceksiniz. Mamayı haftanın 4 günü geri kalan günlerde de ev yapımı mama verebilirsiniz kedinize böylece hangi vitamini alıp almadığı gibi sorular kafanızı kurcalamaz ;)
Bir paket tavuk ciğeri alıp patatesle haşlayın ve ikisini yoğurup verin bakalım ufaklık yiyebilecek mi??
Ayrıca Bona Cibo gibi ucuz ve kalitesiz bir mamayı şahsen kullanmayın derim. Kedisini bu kadar iyi düşünen birine yakıştıramayacağım bir mama bu.
Mama seçenekleri olarak:
•Pro Plan yavru olabilir.
•Hill’s Balıklı Yavru olabilir.
(Yavru maması olarak balıklı olan bildiğim tek mama bu)
•Matisse Yavru olabilir.
•Whiskas Yavru olabilir.
(Taurin 4000 mg üzeri)
•Brit Premium Yavru olabilir.
Listemi beğenmeyenler olabilir saygı duyarım!!
Yeterli param yok benim bu mamalara derseniz :
Friskies Yavru mamasından aşağı düşmeyin derim.
Ben (ŞAHSEN) Yerli mama kullanmıyorum ve önermiyorum ama Bona Cibo kullananlar var tabii ki de bu sitede. Saygıyla karşılıyorum. Herkesin kedisine hangi mamayı verdiği onu ilgilendirir. Herkesin kendi bileceği iş...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1124 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR