Annenin Yavrusunu Unutması

sekerfare21
sekerfare21

115656 Puan

3 Haziran’da kedim kisirlastirma ameliyatindayken, 2 yavrusundan birini sahiplendirdim. Aksama kadar unutur demisti herkes ancak 3 gundur ayni sekilde evin icinde balkonda ariyor kediyi. Bu surecte evi gunde 2 kere sildim, oyuncaklarini yikadim ama etki yapmamis gibi. Sizinkiler kacinci gunde vazgectiler yavrularindan. İkinciyi de sahiplendirmem lazim ama artik korkmaya basladim. Oturmama izin vermiyor. Ameliyatli sekilde butun evi dolasiyoruz, her yere bakiyoruz. Miyavlamalarina tepki vermiyim mi? Nasil bir yol izlemem gerektigini bilemedim gercektende. Onereceginiz bir seyler var midir?

18 CEVAP

Ares87
Ares87

12250

Kedilerde annelik duygusu yoktu değil mi neden arıyor ki yavrusunu hayret yani :))

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Kac yavrusu vardi? Annelik duygusu demeyelim de annelik icgudusu tabiki butun memeli canlilarda var yoksa balik gibi yumurtlar kaçar yani. Bakiyorlar buyuturyorlar ama bizim kadar duygusal bakamazlar olaya yoksa butun kediler intihar ederdi

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Soru hakkında bilgi sahibi olmadığımdan cevap veremeyeceğim ama hayvanlardan öğrenecek o kadar çok şeyimiz var ki; bir tarafta yavrusunu poşete koyup çöp kenarında bırakan insan, diğer tarafta ameliyat olmasına rağmen her yerde yavrusunu arayan kedi. :')

Oske22
Oske22

14228

Ağrısı olduğundan miyavliyor olabilir. Şöyle ki benim kedimde sanki bir şeyler arıyormus gibi evi turlayip miyavladi. Agridan ve narkozdan ne yapacağını da şaşırmış olabilir. Bilmiyorum yavrusunu arıyor mudur :(

Oske22
Oske22

14228

Yavru kediler de eve ilk geldiklerinde kardeşlerinden ve annelerinden ayrıldıkları icin ağlıyorlar olabilir yani

LadyAndCat
LadyAndCat

132391

Farkındaysanız ben sadece kedilerin sayı sayabildiklerini belirtmiştim. Bu canlıların beyni var ve her anne gibi olmayan çocuğunu anlayabilir. Umarım kısa zamanda iyi olur kedin. Ameliyatlı halde yavrusunu araması bana dokundu...

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Her konuda oldugu gibi bunda da genelleme yapmak dogru degilmis demek ki. Gecen yil 5 yavrusu olan kedinin yavrularini aralikli verdigimde asla aramamisti. Bu yil baktigim kedinin 2 yavrusu varken yanina 3. Yu koydugumda kendi yavrusu sanip bakmisti. O yuzden saymiyorlar lafini ben demiş olabilirim. Yanlis yonlendirme yaptiysam uzgunum ama er ya da gec alişacak yavrular 2 ayi gectiyse uzulmeyin.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

2 yavrusundan biri demissiniz. Azmis yavru sayisi farkedilmis demek ki:(

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bizim chucky de cok duskun gozunun onunden ayirmiyor ama süt cocugunu geri verdik birkac gun once cok sukur aramamis hic

sekerfare21
sekerfare21

115656

Kedimin miyavlamasindan ne istedigini cok iyi anladigimi dusunuyordum hep. Bugunden itibaren butun inancimi kaybettim resmen. Acilen miyavlama cevirisi gelmeli. Bu kadar biliminsani napiyor bilmiyorum?

elif8790
elif8790

2878

Ben 52 günlükken il dışından bi arkadaşıma sahiplendirdim, ben bahcede bakıyom o evde bakacak rahat etsin dedim kendimce,gece boyu anne burada ağladı ve aradi,yavru da orada çok bağırmış, sabah hemen gidip aldım. Bi daha da kedi sahiplendiremem galiba,o gündür yavrusunu arayan kediler filan görüyorum rüyalarımda,,beni çok etkiledi.
Anneleri memeden kesince( azad edince ) sahiplendirilebilir belki ama o zaman da kardeşlerini ariyo.. Benim ilk sahiplendirme deneyimimdi,ailem çok kedi var diye kızdığı için sahiplendirecektim,acı bi deneyim oldu,sahiplendirmeyi düşünmüyorum artık:(

Carathras
Carathras

111749

Anne kedi yavruları kaç günde bırakırın bir sayısı yok ama evet onun bırakmasından önce ayırdığında her yerde yavrularını arıyorlar.
Geçmişte sadece iki kedim varken annemin bodrumunda yavrulayan ve kendi ile beraber 4 yavrusu hastalanmış vaziyette eve getirdik. Anneyi de yavrular 2 ay olmaya yakın kısırlaştırdık.
Yavruları verdiğimizde kıyamet koptu tabi ama başka yapılacak bir şey unutuyor, kısırlaştırdıktan sonra annemin evini takip etmedi tabi içeri giremedi malesef ama alt komşusu sonradan sahiplendi.
Yavrular da sevip mamasını suyunu verince kolay alışıyorlar, sonuçta başka türlü olmayacak bu iş.

sekerfare21
sekerfare21

115656

2 yavrusu vardi. Aslinda tahmin etmistim cunku asiri duskundu yavrularina. Yavrulari saklandi mi olay cikariyordu hep. Yavruyu da 9 haftalikken sahiplendirdim. Biraz daha bekletseydim sahiplenen cikmayacakti. Cok sahiplendirmek de istemiyordum ama hayatim tamamen duzene girmeden 3 kediye bakmam kolay olmayacakti. Hem benim icin hem de onlar icin. Oradan oraya giderken perisan olacaklardi. Su an sadece uyurken ve diger yavrusuyla oynarken sakin. Onun disinda surekli yanima gelip miyavliyor ve kapali kapilari actiriyor bana. Etrafi kokluyor. Kisirlastirilmis olmasa kizginlik oncesi gelen huzursuzluk derdim. Kizginliga girmeden once boyle huzursuylaniyordu normalde.
Umarim @oske22’nin de dedigi gibi yaralarindan dolayidir.

sekerfare21
sekerfare21

115656

Baska bir nedeni mi var acaba? Yarin sorayim veterinerine ama onlarin da bu tarz konularda cevaplari hic tatmin edici olmuyor. Bazen degistirsem mi veterinerini diyorum. Koltukta oturuyorum mesela ben ayaga kalkana kadar miyavliyor. Sonra beni once banyoya ardindan da odalara ve balkona goturuyor. Balkonda dikkati dagiliyor sinek, bocek gorurse. Sonra tekrar ayni seyler. Acaba sinek falan yakalak mi icin mi yapiyor tum bunlari diyecem ama neden bir anda boyle asiri bir istek olussun. Diger yavrusuna avlanmayi mi ogretmek istiyor?

sekerfare21
sekerfare21

115656

10 gün oldu, kedim hala uyanınca panik atak geçiriyor. Benim diyeceğim kedinizi mümkün olduğunca gereksiz streslerden koruyun, doğurmasına da izin vermeyin. Bir diğer diyeceğim de veterinerinizin söylediğini en az iki veterinerden daha teyit ettirin. Kedimi bulduğumda kızgınlığı geçmişti ve kısırlaştırmak istemiştim. Veterinerin görüşü hamilelik ihtimalinin kısırlaştırmaya engel olduğu yönündeydi. Gerçekte ise engel değilmiş bunu öğrendiğimde çok geçti.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 830 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR