Evde İkiye Bölündük Yemin Ediyorum, Bu Cins Kedi Sevdalılığı Nedir?

llall
llall

189 Puan

şimdi, ben ve annem kedi sahiplenmek istiyoruz. sokaktan olabilir ya da buradan.
babam ise arkadaşının kedisinin doğurduğu yavru iran kedilerinden birini sahiplenmek istiyor.
hastalıklarından falan bahsettik ama ne çare.... ablam da o iran kedisi yavrularından istiyor. yani ev ortamı şu an aşırı gergin.


ne yapsam bilmiyorum, her şeyi de denedim.
sizce bu cins kedi sevdalılığı nedir?


( sen de böyle düşürenerek cins kedilere haksızlık yapmıyor musun diyecekler olursa diye söylüyorum, kedimin ırkı cinsi umrumda dahi değil. ben sadece sokaktan bir can kurtarmak istiyorum. )

16 CEVAP

mamacat
mamacat

3784

Kesinlikle sokaktan alın. "ben alsam bişey olmaz" mantalitesinden dolayı zaten cins kedi üretimi durmuyor. Suzionline'ın çok güzel yazıları var okutun ailenize. Yine Suzionline'ın blogunda İran kedileri hakkında bir yazı var. İran kedileri kronik olarak rahat nefes alamıyor çünkü burun kanalları çok dar.
Cins kediler de hep bir genetik hastalık oluyor. Bunları ailenize okuttuğunuz da bence fikirleri değişir. Sokakta kurtarılmaya muhtaç, bir yuva bekleyen öyle çocuk var ki..

mamacat
mamacat

3784

Naçizane uyarım cins kedilerin genetik hastalıklarından dolayı tedavi masrafları da daha çok olacaktır. Daha kolay hasta olabilirler ve takviyelere daha çok ihtiyaç duyabilirler. Sonrasında "bu çok masraf çıkarıyor" diye sokağa gitmesin yavru.

iidyl
iidyl

116641

ah ah.. aynı dertten muzdariptim ve annem de yanımda değil karşı taraftaydı yani tektim. beyaz veya cins olmadığı sürece eve kedi bile girmeyecekti öyle anlatayım.


ben onlara karşı koyamadım, cinste karar kıldılar ama en nihayetinde evde en çok ben ilgileniyorum en çok bana alıştı her türlü benim minik bebeğim olacaktı yani :))

llall
llall

189

@iidyl Annem trip moduna girdi, bence annem alır ama bilemiyorum da umarım annem yarına kadar ikna eder.


Edemezse de hem o kediyi hem de sokaktan bir kediyi alırız bizde ortak bir karara ulaşmak için. Ne güzel, çok da sevimliymiş tüyü kadar ömrü olsun :)

sekerfare21
sekerfare21

115656

Benim anlamadigim cins kedileri farkli oldugu icin istiyorlar muhtemelen ama hepsi birbirinin kopyasi, tekirlerde en azindan bir farklilik var.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Hepsi can, cins kediyi de almamanin sebebi masraftan kacmaya calismak falan olmamali. Her ne kadar cins kedileri hastalik riskleri daha yuksek olsa da , sokaktan sahiplendiginizde de kotu birsey cikabilir. Cins kedi almamanizin sebebi bu ticarete ortak olmayi istememek olmali. Bir de siz almasaniz da onlari alan illaki cikiyor, fakat burada sahiplendirilmeye calisilanlar genelde kimse sahiplenmezse sokaga gidecek ve şansi olmayacak hayvanlar.

Ozge00
Ozge00

131723

Benim babam da ayni maalesef. Van kedisi istiyor o da. Parayla satin almayacaksaniz sahiplenecekseniz yani daha iyi olur çünkü sizden başka biri alip bunun ticaretini de yapabilir. Babanızi ikna edebilirseniz edin ama edemezseniz de para karşılığı almayın ve kediyi yaşı gelince kisirlastirin.

llall
llall

189

@mamacat Babam kafasına koymuş bile, arkadaşından alacak yarın... Ama banane, babam öyleyse bende öyleyim, sokaktan da kedi sahipleneceğiz annemle yarın dışarı çıkıp. Teşekkürler...

llall
llall

189

@mamacat sğvdğbucdy annem yargı dağıtıyooor, yürü be anneemm, inşallah sadece sahiplenirizz, hem de 2 can kurtarırız böylece :)

llall
llall

189

ANNEM AĞIRLIĞINI ORTAYA KOYUYOR HADİ BAKAYIM

llall
llall

189

@Ozge00 Parayla arkadaşı daha uyguna verecekmiş... Annem ikna edecekmiş gibi görünüyor, şu an maç izler gibi izliyorum, sahiplenmeye karar verirse babam da buraya eklerim belki

llall
llall

189

@mamacat Yok ya öyle bir sorun çıkmaz, babam sadece satın almak istiyor, vicdansız değil.

Ozge00
Ozge00

131723

Evet umarım babaniz ikna olur. Hastalıktan ücretlerden falan bahsedin kesin vazgeçer :D

mamacat
mamacat

3784

Hahaha anneciğinize sevgiler. Cins kedi üretimi maalesef hassas noktam.. Çok üzülüyorum, çoğu yavru fip'li doğuyor ve satılana kadar çok kötü şartlarda yaşıyorlar. Umarım sokaktan veya barınaktan sahiplenirsiniz.

llall
llall

189

Sahipleniyoruz. Ücretsiz olarak iran kedisini alacak, yine de iki kedi sokaktan almamıza izin verdi ama babam. Neyse ya bu da iyidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 784 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR