Tüy Dökülmesi Ve Vitamin

AnneRoss
AnneRoss

12395 Puan

Merhaba, kedimin tüyleri baya bi dökülüyo, bu aylarda mevsimsel bi dökülme mi bilemedim ama bana geldiğinde (2 hafta önce) bu kadar dökülmüyordu, mamasını da çok yemiyor herhalde sıcaktan iştahı yok, üzülüyorum valla :( Kullanabileceğim bir vitamin falan var mı dökülmeyi durdurmak için uygun fiyatlı olmak şartıyla acaba ?

8 CEVAP

Tüy dökümü iyi bir mama kullanarak, her gün tarayarak azaltılabilir. Ama dünya üzerindeki hiçbir ürün tüy dökümünü ENGELLEYEMEZ. Bazı insanlar kedileri hiç tüy dökmesin istiyor saçma salak şeyler alıp veriyorlar kediye. Tüy dökülmesini istemiyorsan japon balığı alacaksın arkadaşım. Tüylü bir hayvana tüy döküyor diye bir şeyler kullandıramazsınız.


Yanlış anlamayın size sitemim yok. Benim sitemim sırf tüy döküyor diye kedisini/köpeğini dışarı bırakanlara, evden atanlara. Şu sıralarda da tüy dökümü gayet normal ayrıca. Eğer mamanızın kedinize iyi geldiğinden eminseniz mamada da bir sorun yoktur. Normal şu sıralar tüy dökümü

Mamasını beğenmiyorsa değişmeniz iyi olacaktır tabi. Ama Nd gibi içeriği iyi mamalar kullanıyorsanız vitamin kullanmanıza gerek yok. Zaten mamasında alacağı yeterli besinler varken ekstra vitamin vermeye gerek kalmıyor. Ama arada tavuk, ciğer gibi et ürünleri vermek iyidir zaten kediler etcil hayvanlar olduğu için bayıla bayıla yerler. Sadece soslu veya baharatlı olmasın yeter :)


Eğer mama değiştirecekseniz de Fitmin markasına bakmanızı öneririm Nd kadar iyi bir içeriğe sahip ve 1 tık daha ucuzdur :) Yine de karar sizin elbette

Gulsahka
Gulsahka

11344

merhabalar. benim kedim de ilk Nd kullandım çok iştahla yemedi. en azından mamasını bitirmiyordu kaç gün olsa bile. tüy dökümü birazda olsa azdı. sonra mystic geçtim tüyleri eskisine oranla daha çok döküldü. royal canin genelde tüy dökümüne iyi geliyor diyorlar. bir de ben onu deneyeceğim belki siz de ondan alırsınız. bir de maltlar çok iyi geliyor malt kullanın tüy dökümü için. vetinize de danışın derim. ilaçlar oluyor bunun için.

Ozge00
Ozge00

131723

Benimki de ndyi hic sevmedi. Nerde ucuz mama var onu yiyor :D sanırım ucuz mamalarda tatlandırıci tarzi şeyler var ve bu da kediye ilgi çekici geliyor.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Şu an tüy dökülmesi çok normal çünkü eski tüyler gidiyor yeni tüyler geliyor hepimiz aynı sorunu yaşıyoruz şu an. Royal canin, proplan, hills kullanmanızı önermem Onun dışında fitmin deneyebilirsiniz O da güzel bir mamadır boşuna vitamin falan vermeyin düzenli tarayın zamanla azalacaktır.


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/39271-okuyun
Bilginiz olması içinde linki okuyun lütfen. :)

Ruyasmom
Ruyasmom

1923

merhabalar kedinizi etkin bir şekilde tariyorsaniz bu azalacaktır bunun yanında ben petlebinin çıkarttığı vitamin maltini kullaniyorum işe yaradığını düşünüyorum

AnneRoss
AnneRoss

12395

Yo yo, önceki sahibi de tüy derdine sokağa atıcaktı ben aldım hatta kızımı. Tüylü bi hayvandan tüy dökmemesini kimse isteyemez o konuda çok haklısınız ki biz insanların bile saçı başı dökülüyo rkskslsld Benim de hiç böyle bi beklentim yok, sadece vitaminsiz kalmasını istemiyorum yavrumun :)


Mamamız Narlı N&D Kitten şuan için ama pek iştahla yediğini söyleyemicem zorla yiyo, ciğer alıp kendim yaş mama yapmayı denedim yüzüne bakmadı nasıl kedi anlamadım :D O yüzden takviye arıyorum.

AnneRoss
AnneRoss

12395

Benimkinin de en sevdiği mama ProLine mış önceki sahibi öyle dedi, onu deli gibi yiyo bunun yüzüne bakmıyo :D Mystic e geçmeyi düşünüyorum bu bitince, bi de Allah affetsin çok kötü koku N&D, hayvan koklayıp irkiliyo :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 300 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80239 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR