Kursak Mantarı

melekd1
melekd1

277 Puan

Merhaba. Muhabbet kuşum 2-3 aydır sürekli kusmaya çalışıyor. Bu öncelerinde daha azdı fakat son zamanlarda sıklaşmaya başladı. Bir tanıdığıma götürdüm ve kursak mantarı (ya da iltihabı) olabileceğini söyledi. Suyuna belli aralıkla sirke katmamı istedi. Yaptım fakat düzelmedi. Bu durumu yaşayan ya da hakkında bilgi sahibi olan varsa lütfen bilgilendirebilir mi? Kuşum gayet neşeli hareketli bir kuş. Tek sıkıntısı bazen üst üste hapşırıp kusmaya çalışıyor 2-3 dk boyunca.

7 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Kusunuz erkek mi? Kızgınlığa girince oyle yaparlar erkekler

Minikmuezza
Minikmuezza

13161

Ben kusumu kursak mantarindan kayip etmistim ne yaptiysam duzelmemisti.ama kullandigim ilaclardan antibiyotik dahil en etkilisi kekik suyuydu.kekigi kaynatip sulugun yarisina ladar kekikli su yarisini normal suyla doldurun.o iyi gelmisti baya

melekd1
melekd1

277

Evet kuşum erkek ve daha 5 aylık

Ozge00
Ozge00

131723

Muhabbet kuşları biraz hassas oluyor. Klima, vantilatör tarzi seylerden kolayca hasta olurlar. cereyanda kalmamasina dikkat edin.
Gagasi koyu lacivert ise kızgınlıkta oluyor. Disilerde de kahverengi oluyor.Ona bakin bir. Biraz kucukmus kizana girmesi icin arkadaşınız dediği gibi bir sey olabilir onun icin petshoplarda ürünler satılıyor bazen bulursaniz sorup alin. İlgilenen bir veteriner bulursaniz ona da götürebilisiniz.


https://www.mybestpetshop.com/muhabbet-kuslarinda-kusma-sebepleri-nelerdir

melekd1
melekd1

277

Aslında kursak mantarı belirtilerine baktığımda hiçbir şey yok. Gayet keyifli, ve sağlıklı da görünüyor. Tek sorunu kusmaya çalışması. Üstelik bunu aynaya veya bir şeye karşılık yapmıyor.

MiaLuna
MiaLuna

629

Kusarken yem tanesi olarakmi kusuyor..kafesinde kus kumu varmi....
Kursak mantari olsa..kokulu ve kopuklu kusar..

Cngzhn
Cngzhn

5661

Yediği yemi degistirmeyi denediniz mi ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 797 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR