Evde Kedi Beslemek İstiyorum Ancak Ailem İzin Vermiyor

OzanReyiz
OzanReyiz

221 Puan

Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi yavru bir Persian (İran) kedisi almak istiyorum. Ancak ailem izin vermiyor. Onları ikna etmem için bana öneriler verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

38 CEVAP

nildogcat
nildogcat

13724

Onlara kanıtla bakabileceğini örneğin üstünde olan bütün sorumlulukları yap.Sahiplene kadar sokaktaki kedi köpekleri besle gerçekten sevdiğini anlasınlar.

minnisim
minnisim

763

Klasik türk ailesiii :))) benim ailemde istemiyordu ve onları dinlemedim kediyi aldım eve getirdim bana dediler kedi sepetinden dışarı çıkmıcak koltuklara vs çıkamaz tüy gelir öpme kediyi tutunca yıka elini vs dediler sonra daha kedi eve geleli 24 saat olmadan çok sevdiler dedemin ölümünden sonra almıştı aileme ve bana büyük bi terapi oldu 2 aylıktı ağdığımda şuan 2 ay sonra 1 yaşına gircek :) ve kediyi çok seviyorlar onu hayvan değilde bebek gibi evin şımarık çocuğu diyebilirim aşırı ilgi görüyor çok nazlı :)) ailem kedi için sepette dursun demişti fakat geldiği akşam omzunda uyutmuştu :))) sevince ve öpünce el ve ağız yıkanmıyor çünkü o bizim küçük evladımız :)) inşallah seninde kedin olur çok iyi arkadaş olur sana

patkam
patkam

115790

mesela yoldan geçerken bir kediye anne baba ne kadar tatlı bir okşayın lütfen falan diyin eğer onlarında hoşuna giderse belki alırlar:/

Aileniz istemiyorsa kedi almayın çünkü hayvanın her hareketi batacaktır onlara. Hayvan pis derler, istemezler, tüy dökünce iğrenirler sonunda hayvancağızın akibeti sokak olur.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba bende iran kedisi sahibi olmak için ailemi ikna etmeye çalışıyordum. Aile bireylerimden biri kesinlikle istemiyordu. Almak hayal gibi geliyordu bu yüzden. Israr etmek fayda etmiyor. Senin gerçekten istediğini göstermen gerekiyor. Bu en iyi ev işlerini ,sana verilen görevleri yaparak ve ders notlarını yükselterek olur. Ben 1 yıl uğraştım ama deydi. Şuan dünya güzeli bir iran kedim var. Tüm ailem çok seviyor. Sevmeyen kişi bile bayılıyor.
İran kedisi bakımı çok zordur. Çok hassaslar. Hem bedenen hem psikolojik olarak. Çok dikkatli olmak gerekiyor. Ben 1 yıl boyunca iran kedilerini ve kedi bakımını araştırdım. Her şeyini biliyorum iran türlerinden bakımına kadar bilgim var. Ne istersen sorabilirsin..

Goupe
Goupe

114799

Hmm çok güzel bir konu :D aileni kesinlikle ikna etmeye evde kimse yokken kediyi mamasını ve kumunu al. İş bu kadar annen görünce biraz ağlarsın (cidden :D) bana moral olacak anne sınavlar falan çok yoruyor stres atarım falan dersin. 10-15 DK içinde iş tamam. Ben böyle yaptım şuan evde çok tatlış bir kızım var :)

Ve kesinlikle barınaktan veya sokaktan alın asla petshpun yanından bile geçmeyin aman diyim

harikayanadur
harikayanadur

105997

ailene kediyi ne kadar çok istediğini anlat. internetten yada süreli yayınlardan araştırmış olduğun kedinin insan sağlığına olan olumlu etkileri ve bir canlıyı eve alıp onun can kurtarıcısı olmak o manevi doygunluğa ulaşmanın mutluluğunu anlat. dinlemezlerse de oturup onlara içtn bir mektup yaz. ben bu tekniği kullanmıştım kabul etmişlerdi şu anda sarman minik bir bebişimiz var annem o kadar alıştı ki derse gittiğimde kedi evde yalnız kalmasın diye onun başını bekleyip yemeğinin zamanını geçirmez. ilk başta odaya kilitlerdi birileri geldiğinde şimdi ev kedinin isteyen gelir istemeyen gelmesin diyor kedim her yerde yani artık :) mutluyuz :)

harikayanadur
harikayanadur

105997

goupe işi çözmüş :) tabikide duygu sömürüsü her kapıyı açar :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Goupe benim ailem bu kadar sinirli olabilir ve kediyi evden gönderebilir. Eve aldığım sokak kedilerini sahiplendirmemin bir sebebi de ailemdir. Sanırsam eve 5-6 kedi belki daha fazla sokaktan kedi getirmişimdir,hepsini de istemedikleri için sahiplendirdim. Bu durum sadece benim yaşadığım bir durum değil. Arkadaşlarımın çoğunun durumu benimle aynı. Hatta bir tanesinin ailesinin doğum gününde hediye edilen cins kediyi gönderdiğini biliyorum.Bu yüzden ücretsiz sahiplendirme yapan insanların neredeyse tamamı öğrenciye hayvan vermiyor ve her zaman ailenin onayını istiyorlar. Çünkü sahiplendirilen hayvanın geri getirilmesinin en fazla olan sebeplerinden biri "ailem istemiyor" sebebidir. Bir sanırım o kısmı okumamışsın istenilen kedi iran kedisi. İran kedisi bulup eve getirmek pek mümkün bir şey değil. Ücretsiz bulunması çok zor. Zaten dediğim gibi ücretsiz sahiplendirme yapanların neredeyse hepsi aile onayı istiyor ve öğrenciye sahiplendirme yapmıyor. Petshopun bile bir çocuğa iran kedisi satacağını sanmıyorum.
Benim şuan ki kedime nasıl sahip olduğuma gelirsek , 1 yılı geçik bir süre boyunca çalışıp didinip kendimi her yönden aileme kanıtladım ve kedime sahip oldum. Neredeyse 1 yıldır benimle. Sizin yönteminizle yapsaydım eminim ki sahiplendirmek zorunda kaldığım kediler arasında olurdu. Bu şekilde yapılırsa başarılı olunabileceğini de ilk yorumlarımda belirtmiştim.


Evet çocukluğu gençliği falan bir kez yaşıyoruz ve bir dostla yaşamak hakkımız ama o hayvanında dünyaya bir kez geliyor ve en iyi şekilde bakılmak ve mutlu olmak onun hakkı. Ben şu ana kadar çok az çocuğun bir hayvana gerçekten iyi bir şekilde baktığını gördüm. Bunun içinde ailenin tam desteği gerekiyor. Çünkü hayvanın masrafları,bakımı vs. de ailenin her yardımı gerekiyor.
Ben kendi fikrimi,siz kendi fikrinizi söylediniz. İkimizde forum sahibinin yanına gidip olaya müdahale edemeyeceğimize ve hangi yolu uygulayacağına forum sahibi karar vereceğine göre tartışma ortamı oluşturmanın bir anlamı yok. Lütfen daha fazla konu uzamasın,siz yazınca bende yazma gereği duyuyorum. Konu tartışmaya dönüşmesin

Tawsi
Tawsi

87

Bilemiyorum ki benimde annem kuş almama izin vermiyordu ama aldım ben ve alıştı şimdi çok seviyor ama babam sayesinde babam hayvanları sevmese tek başıma alamam seninde ailende senden başka hayvan beslemek isteyen olsa daha kolay ikna edersin

Tawsi
Tawsi

87

Bilemiyorum ki benimde annem kuş almama izin vermiyordu ama aldım ben ve alıştı şimdi çok seviyor ama babam sayesinde babam hayvanları sevmese tek başıma alamam seninde ailende senden başka hayvan beslemek isteyen olsa daha kolay ikna edersin

Onore
Onore

566

Her şeyden önce 'Neden' istemedikleri önemli. Bunu bilmeden ikna etme yolunu bulamayız :)

tika_waylan
tika_waylan

13980

İran kedisinin bakimi zordur. Cok tuy doker ve cok hassastirlar bunu basarabilecek misiniz eger yasiniz kucukse diye soyledim. Veteriner masraflari, mamasi, tuvalet kabibi kumunu temizlemesi bu sorumluluklwri aileniz kedi istemiyorsa sizin almaniz gerekir. Ama barinaktan sokaktan bir tekir sahiplenirseniz 2 gunde bir taramaniz kafi olacaktir. Ailede birielri istemezse kediyle ilgili sorunlar bas gosterdiginde mutlaka soylenmeye basliyorlar. Kedi bakimi kolaydir, kope ge oranla. Kedi eve huzur getirir muhtesem canlilardir.
Bir de kediyi asla petshoptan almamanizi oneririm. Petshoplarda malesef kedileri cok saglikeiz kosullarda tutuyorlar. Benim onerim gecici yuva olmwniz bir kediye gecici yuva olup ailenizle denemeniz fikirleri degisecektir. Gecici sahiplenme ilanlari mevcut oralara bir bakin insallah ailenizi ikna edip kedi sahiplenip mutlu mesut yasarsiniz evinizde bir canla iyi gunler

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_waylan kesinlikle katılıyorum. İran ırkı ilk kez kedi bakacaklar için uygun bir ırk değil kesinlikle. Çok zor bir ırk. Kendimden biliyorum:)
Ve hayvan satın almanın da bir adabı olmalı. Petshoplar ölüm yuvasıdır. Oradaki hayvanlar daha süt emerken alınır annelerinden. Birçok petshop köpek çiftliğinden yavru alır. Oralarda yetersiz koşullarda minnacık kafeslerde sadece çiftleştirmek için dururlar. "Petshop Gerçeği" başlıklı Youtube videosunu izlemeni tavsiye ederim. Peki illede satın almak istiyorsan nereden alınmalı sorusuna gelelim. Özel ırkları evlerinde yetiştiren Felonoji( kedi ırkları derneği) onaylı resmi bir şekilde üretimi yapan insanlar var. Yavrulara en iyi şekilde baktıklarını söyleyebilirim. Bu yerlerde yavrunun anne babasını hatta dedesini ninesini sana gösterirler. Bunlara verilen ad Cattery dir. Türkiye de çok güzel Cattery ler var. İran kedisi için bildiğim güzel bir Cattery sahibi var. İstersen mesajla söyleyebilirim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6912 Görüntüleme
  • 38 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR