Mama Araştırmaktan Kafayı Yiyeceğim!

BellaMia
BellaMia

1582 Puan

Herkese merhaba gerçekten haftalardır hangi mama hem içerik hem bütçe olarak daha iyidir diye düşünmekten yoruldum. Evde 5 sokakta 10-15 kedim var şuan evdekiler için nd dışardakiler için mito mix kullanıyorum. Açıkçası çok severek yemiyorlar ıslatınca daha iyi yiyorlar hem de sayıca fazla oldukları için bütçemi de sarsmaya başladı . Hem beni sarsmayacak hem de gerçekten kaliteli bi şey arıyorum. Proplan ve royal canin ndye göre daha uygun ama tamamen şişirme markakafa maması olduğunu düşünüyorum veterinerler neden sürekli onları öneriyor anlamıyorum. Orijen acana ise hem bütçemi aşıyor hem de yüksek proteine nasıl tepki verirler bilemiyorum. Felicia matisse prochoise Brit care advance ve golosi hepsini araştırdım ve golosi bana hem fiyat hem içerik açısından çok mantıklı geldi severler mi bilmiyorum henüz almadım. Şuan 20 kilosu 350 TL falan 2-3 ay hem evi hem sokağı doyurur sokaktakilere de kalitesiz bir mama vermemiş olurum hem içim rahat eder hem bütçeyi dengelerim diyorum ama çok kararsızım Golosi kullanan varsa yorumlarınıza ihtiyacım var ????

17 CEVAP

Venusnur
Venusnur

84

Biz bir buçuk yıldır proplan kullanıyoruz ve hem gastrointestinal sistem için hem tüy sağlığı için oldukça etkili bir mama. Verdikten sonra tüylerinden bile etkisini gözlemliyorsunuz. Şişirme olduğunu düşünmüyorum

freepixel
freepixel

1323

@emre3674, senin görmemiş olman mama zararsız anlamına gelmiyor. Görenler var ki insanlar devamlı mama arayışında. Belki de 10 yaşında ortaya çıkan sindirim sorunları, böbrek hastalıkları vs. bu mama yüzünden?


Tüm dünya çiğ beslenmeye dönerken biz un mamaları tartışıyoruz..

NovaLevent
NovaLevent

879

Zaten sağlıklıdan sağlıksıza göre sıralam şöledir:
Çiğ et
Pişirilmiş et
Yaş mama
Kuru mama


Yurtdışındaki düsünceye göre en kötu yaş mama en iyi kuru mamadan daha iyidir.

Busemischa
Busemischa

539

Hills guzel bence katkı maddesi yok fiyatı royal gibi

BellaMia
BellaMia

1582

Pro plana kötü demiyorum kesinlikle iyi bir mama ama bence NDden daha iyi değil hem içerik olarak taze et, tahıl ve aminoasitler açısından hemde proplan Nestlenin zincir markası ve ‘beslenme ve başka yollarla’ hayvan deneyleri yapması benim vicdanımı zedeliyor bizim çocuklar güzel mama yesin diye diğer hayvanların bu deneylerle telef olması zoruma gidiyor :(

emre3674
emre3674

823

proplana aklım ermedi içerik baktığın zaman fazla iyi değil ama ben bu zamana kadar proplan kullanıpta kedimin başına bu geldi diyenide görmedim ??

HaleSebnem
HaleSebnem

8249

@freepixel Her mamanın her kediye iyi gelmediği kesin ama insanların bu kadar çok yeni mama arayışının (en azından %60-70 lik grubun) mama ile ilgili sağlık problemi yaşadığından değil, piyasa sürülen çok fazla mama olmasından kaynaklı, en iyisi hangisidir diye kafa karışıklığı yaşadığı için olduğunu düşünüyorum.


10 yaşına kadar aynı mamayı kullanıp hiç bir sağlık sorunu yaşamayan kedinin 10 yaşında böbrek ve sindirim problemi yaşamasının sebebi de yediği mamadan çok yaş ilerledikçe kedilerin daha az su tüketmesi, metabolizmalarının yavaşlaması, daha az hareket ettikleri için bağırsak hareketlerinin yavaşlamasından kaynaklı olduğu kanısındayım.

emre3674
emre3674

823

@freepixel benim görmemiş olmam başkasına git bu mamayı al tavsiyesi değil okuduysan öyle birşeyde yazmıyor direk savunma moduna geçmenize gerek yok...evet başka mamalar tabiki araştırılır,bu ürünün zararından ziyade aynı paraya daha iyisi var mı diye araştırılıyor. en iyi mamayı kullanıp kediye iyi gelmediğini yazanda var,tüm dünya henüz hala tartışma aşamasında ve soru işaretleri var ve bizde bunu araştırarak ve tartışarak bulacağız

Elifozdemrrr
Elifozdemrrr

2454

Pro plan hakkındaki ön yargıları lütfen yıkın :) burada ne kötü mamalar övüldü tartışılmaya bile açıldı da bir pro plan la barış sağlanamadı neyse mystic araştırabilirsiniz bazı kedilere ishal yapıyormuş ama geçici olduğunu düşünüyorum bende aldım denemek için ilk gün kakasını bayağı yumuşattı ama sonra düzeldi

BellaMia
BellaMia

1582

Teşekkür ederim mystic deneyeceğim :) pro plan da ön yargı değil açıkçası kötü bir mama değil bende kitten kullandım kızım yavruyken ama o paraya gereksiz buluyorum onun yerine ND çok daha besleyici ve curelty free :)

BellaMia
BellaMia

1582

Sadece kedi sayım arttıkça ND beni sarsmaya başladı o sebeple uygun fiyatlı ve kaliteli bir şey arıyorum :)

freepixel
freepixel

1323

@emre3674, senin görmemiş olman mama zararsız anlamına gelmiyor. Görenler var ki insanlar devamlı mama arayışında. Belki de 10 yaşında ortaya çıkan sindirim sorunları, böbrek hastalıkları vs. bu mama yüzünden?


Tüm dünya çiğ beslenmeye dönerken biz un mamaları tartışıyoruz..

freepixel
freepixel

1323

Bence de yaş mama aslında kötü değil ama besin değeri düşük olduğu için gerekli değerleri karşılamak adına çok fazla miktarda vermek gerekiyor. O da mümkün değil.

NovaLevent
NovaLevent

879

Multi vitamin ile desteklenebilir gibi geliyor bana sanki.

BellaMia
BellaMia

1582

Çiğ beslenmeyi bende duydum bilgisi olan aydınlatabilirse çok iyi olur :) yaş mamaya da para dayanmıyor bir tane kedisi olan için problem olmaz tabi ama evde 5 sokakta 10-15 benim hiçbir şey yememem lazım öyle beslemek için :D proplan gerçekten çok enteresan ama bunu şöyle yorumluyorum insanlar da sürekli sağlıksız şeyler yiyor anlık zarar görmüyor ama ilerleyen yaşlarda sıkıntı yaşıyor onu da zamanla görücez proplan için :) Şuanlık mystic ve golosi deneyeceğim ama Ndye de devam edeceğim gibi gözüküyor. Golosi ve mysticte taurin az geldi onu dengeleyebilirsem sanki olacak gibi :) bütün kediciler isyanda hepimiz toplanıp bi mama yapsak süper olcak :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 939 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR