Yardım

blue_hpood
blue_hpood

128183 Puan

lütfen herkes görüşünü belirtsin, çaresiz hâldeyim.. kedimi sahipleneli neredeyse beş ay oldu, onu sahiplendiğimde psikolojik olarak kötü hâldeydim ve bana daima iyi hissettirdi fakat artık ciddi boyutta problemlerle baş etmek zorundayım ve bazen her zamankinden kötü oluyorum. bu da ona yansıyor, mamasını geç vermeye, tuvaletini temizlemekte gecikmelerime sebep oluyor.. onunla ilgilenemiyorum. ne yapacağımı bilmiyorum, ona yeni bir sahip bulmalı mıyım.. maddi olarak şu aralar çok fazla sıkıştım, üniversite dolayısıyla eve çıkacağım ve masraflarım artarak, bu da düşündüğüm bir durum. şu an ailemle birlikte kalıyorum ve daha önce babam ufak tefek yakınıyordu kedimden, şimdi az önce balkon kapısını falan açmış ve bana haber de vermedi, kedim dün babam uyurken üzerine atladığı için fazla sinirli. zaten kabullenememişti, şimdi inadına zıt davranmaya başladı. onu sahiplenmekle hata ettiğimi düşünüyorum ama onu sahiplendirirsem ve başına kötü bir şey gelirse kendimi sorumlu tutarım..
lütfen fikrinizi belirtin.. ne olursa olsun, çözüme ihtiyacım var.

17 CEVAP

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Yani emin olun herkes psikolojik açıdan zorlu zamanlardan geçiyor, maddi olarakta öyle. Benimde bir kazancım yok gelirim yok ama kedim için kendi ihtiyaçlarımdan kısıp karşılamaya çalışıyorum. Psikoloji kısmına gelincede mamasını vermek tuvaletini temizlemek bizim sorumluluğumuz ve çok az vaktimizi alıyor. Üstelik dediğiniz gibi bu zor zamanlarda belkide bize en iyi gelen canlılar evcil hayvanlarımız oluyor, bu zamanda daha çok tutunmaya çalışıp onu bırakmamalısınız bence. Sahiplendirseniz iyi mi kötü mü derken daha çok yorulursunuz psikolojik olarak.

Ayselgns
Ayselgns

113116

Şuan üzülerek belirtmeliyim ki kedinin fiziksel ortam ve psikoljik iyi oluş seviyesi olumsuz bu tabloda. Onun size iyi gelmesi sizin ona iyi geleceğiniz anlamına gelmiyor ki şu anlattıklarınızda bakımında aksamalar mevcut. İyi bir aile bulup sahiplendirmenizi öneririm. Balkon açık cümlesinde bile ürperdim. Başına kötü bir şey gelmeden lütfen sahiplendirin. Bazen en derin yaraları sevdiklerimize karşı bir veriyoruz maalesef.

Ozge00
Ozge00

131723

Bunu cok kisi yasiyor ne yazik ki. Bende surekli ya bakamazsam, ya bir sey olursa diye dusunuyordum ama artik saldim. Bakiyorum iste. Sokakta olsa kim bilir ne kosullarda olacakti. Sicacik yuvasi, yemegi ve onu sevem insan var. Ben birakamam yani. Cok zorlandigim zaman mama almak icin borcta istedim cunku ona benden baskasi bakmazdi sokak kedisi diye. Veterinere de cok kez borclandim. 50 tlye asi bile yaptiramadim. Hem sokaktakilere de yardim etmeye calisiyordum. Zor bir surec ama emin olun Allah bir sekilde yardimci oluyor. Bunun sizin sinaviniz oldugunu dusunun. Bu gunlerde gececek.
Gercekten Ama Gercekten artik bakmak istemiyorsaniz sahiplendirin.

NZI
NZI

2469

İnşallah en kısa sürede sorunlarınızdan kurtulursunuz. Maddi ve manevi. Eğer kediniz sizi en iyi hissettiriyorsan piskolojk açıdn bence sahiplendirmeyin. Biraz daha fazla responsibility alırsanız iyi olur. Maddi durumda diyebileceğim bişe yok ne yazıkki.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Babanızlada konuşmanızı öneririm, belli bir yaşa gelmiş kediyle olan problemi balkon kapısı açarak halledemez herhalde. Babanızın siniri geçtiğinde bence onunla konuşun kendinizi ifade edin destek olmasını isteyin

blue_hpood
blue_hpood

128183

Ayselgns haklısınız.. tamamen haklısınız. ona iyi gelmediğim için ona bir yuva bulmayı düşünüyorum.. fikirleriniz için teşekkür ediyorum

Ayselgns
Ayselgns

113116

Ona iyi gelmiyorum diyerek kendinizi suçlamayın bu sizin duygudurumumuzu daha da karmaşık hale getirir :) kendinizle ilgili çözümlemeniz gereken yoğun bir süreçtesiniz ve kedinizin bu durumdan olumsuz etkilenmesini istemiyorsunuz buda aslında onu sevdiğinizin ifadesi. Umuyorum hızlı bir toparlanma süreci olur :) Sevgiler ;)

blue_hpood
blue_hpood

128183

Ayselgns maalesef dört senedir bu süreçteyim ve hiçbir pozitif ilerleme kaydedebilmiş değilim, aksine geri gidiyorum. yine fikirleriniz için çok teşekkür ederim. iyice analiz yapacağım ve onun için de kendim için de doğru olanı yapmaya çalışacağım, teşekkürler:)

arest1234
arest1234

1466

kardesim kedi sadece sevmek icin sahiplenilmrz yada sevimlilik zamani gectiginde birakilmaz..ona her sekilde aile olman gerek..yaptigin sevabi.. boşa cikartma..

blue_hpood
blue_hpood

128183

NZI çok teşekkür ederim. kedim her ne kadar aslında bir panter olsa da iyi hissettiriyor:) ama şu an ailemle birlikteyim, başlıca sorunum babam..

blue_hpood
blue_hpood

128183

Ayseenur10 ondan vazgeçmek en son planım. biliyorum ki herkesin sorunları var.. fakat ben biraz fazla derinden yaşıyorum, bunu ona da yansıtıyorum, bu yüzden üzgünüm. maddi olarak, zorlayarak üstesinden gelebilirim belki. ama psikolojik olarak kötü durumdayım, onu da kötü etkiliyorum. üstelik aile evinde olduğum için babam sorun çıkarmaya başladı, beni yoruyor bu durum.. inanın, ona tutunmaya çalışıyorum ama hiçbir şey yolunda değil, hastaneye bile yatmam gerekebilir..

blue_hpood
blue_hpood

128183

Ayseenur10 babam konuşulacak biri değil maalesef:T

blue_hpood
blue_hpood

128183

Ozge00 kedimi ben bir başkasından sahiplendim, uzun süredir evde ve onu asla sokağa bırakamam, sahiplendirebilirim ancak. inanın maddiyatı zorlayarak halledebilirim belki, ama psikolojik olarak içerisinde bulunduğum durum ona yansıyor, farkındayım bunun.. bu beni de üzüyor. onun için iyisini düşünüyorum..

blue_hpood
blue_hpood

128183

gncl

blue_hpood
blue_hpood

128183

gncl*

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 659 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79584 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR