İran Kedisi Sorunsallari

iidyl
iidyl

116641 Puan

bu soru onemli veya acil bir soru degil oncelikle, acil sorularimi genelde veterinerimize soruyorum cunku :))


kedim chinchilla-iran mixi ve bu konuyu bayagi arastirdim, gordugum kadariyla soyle bir genel kani var: persian ailesindeki kediler buyudukce burunlari sebebiyle cok hareketsiz ve hep miskin olurlar. fakat soyle ki kedimin su an normal bir tekirden (cok severim tekirleri) hicbir farki yok oyunculuk hoplama ziplama acisindan.


kedim bugun 3 aylik oldu ve gerek yavrulugundan gerek karakterinden dedigim gibi asiri hareketli hoplayip ziplayan bir kedi. merak ettigim sey su, sizce chinchilla genlerinden veya bir sekilde bu basik surat miskinlik sorunsallarini yasamayacak olabilir mi? yani persian genleri yuzunden %100 halsiz miskin bir kedi mi olacak? chinchilla ve iran’in ortak ozelligi goz akintisi o konuda bir sorunum yok. gun asiri temizliyorum burnu ve gozlerini zaten. ama halsizlik ve miskinlik meselesini cok kafaya taktim kizim hep saglikli olsun istiyorum :’)


iran kedisi olan veya bu konuda bilgisi olanlar beni aydinlatirsa sevinirim, iyi gunler.

17 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Benim tekirin surati da saskin duruyor :D bazi Iran kedilerinin ya kizgin yada uzgun ifadesi oluyor ya. Bende uzuluyorum valla oyle bi bakiyorlar ki. Sizinki hangisi?

anjelik123
anjelik123

115396

7 sene önce iran kedim vardı 1 yaşında hiçte miskin sayılmazdı akvaryumdan balıkları yakalayıp yerdi. 6 yaşında iran chinchilla kırması sahiplendim evde miskindi ama bahçe kapısını açık görünce kaçıyordu koşuyodu. Galiba kediden kediye değişiyor miskinlik

sudeogrk
sudeogrk

1340

Merhaba, bende de 2 tane iran var. Bebeklik halleri çok hareketlidir. Benimkilerin de öyleydi. Ama şimdi büyük olan artık çok miskin. Sessiz ve karanlık köşelerden çıkmıyor. Gün içinde az görüyorum. Ama diğeri de bi o kadar hareketli... biraz da karakteriyle alakalı tabii. Hatta benim büyük olanın suratı da çok mutsuz duruyor. Morali bozuk sanıp çok üzülüyordum.. alıştım artık ahahahahahah. Uzun ömürleri olsun inşallah minik dostlarımızın. :)

sudeogrk
sudeogrk

1340

Yok ya alışıyorsunuz zamanla. Her insan gibi onların da haliyle kendilerine özgü huyları oluyor... onu da o şekilde seviyorsunuz. :) şimdi tadını çıkartın hazır hareketliyken. Bebek olduğu için ordan ordaya koşturup sevdiriyordur. Devamında öyle kalır umarım...... ama her halleriyle canımızın en içleri onlar.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

https://www.johnsonanimalclinic.com/services/cats/breeds/persian


Direkt olarak bunu bırakıyorum, kedinizin sağlığı ile ilgili görebileceğiniz hemen hemen her şey burada var gibi.

iidyl
iidyl

116641

çok teşekkür ederim yusuf bey çok siteye baktım ama bu gözümden kaçmış.. sağ olun :)

Gulsahka
Gulsahka

11344

bence bu durgunluk vs cinse göre değil kediye göre değişiyor. durgun olan tekirler de vardır elbet. yani ben öyle düşünüyorum. :D

Ayselgns
Ayselgns

113116

İdil'cim genetik yapı tabi ki önemli bir rol oynuyor fakat karakter de dinamikleri alt üst ediyor :) Schottish foldlar da sakin bilinir ;) dışı sizi içi beni ;) Mia evde drift yapıyor..


Aylarınız, yıllara dönüşsün.. upuzun ve sağlıklı zamanlar diliyorum ;)

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Benim arkadaşımın iran kedisi aşırı hareketli bir kedi. Yani tekir kedilerden daha fazla hoplayıp zıplıyor. Bazı arkadaşlarımın cins kedileri de öyle yani herkesin dediği gibi cinse göre değil kediye göre değişiyor. Benimde 2 tane chinchilla kedim var. Aşırı hareketli değiller ama çok miskin de değiller.

iidyl
iidyl

116641

aysel abla güzel dileklerin için çoook teşekkür ederiz :’)


miakuş’umu ve seni sosyal mesafeye uyarak öptük varsay :D


.


@kuzucansu44 karaktere bağlı olmasına çok sevindim açıkçası, umarım hep böyle hareketli hopidik bir kedi olur.. kedilerinize ve size uzun sağlıklı ömürler diliyorum :))

iidyl
iidyl

116641

oh icimi rahatlattiniz cok sag olun :’)


kizimin istese de hareket edemeyen halsiz, miskin bir kedi olmasini hic mi hic istemiyorum umarim etkilenmez

iidyl
iidyl

116641

cok asik suratli bir kizim var ayni sorunu ben de yasiyorum bugunlerde..


hele uykusu gelince kaslar iyice catiliyor ne yapacagimi sasiriyorum :D


umarim hareketli olur onu oyle gormek istemiyorum :’(


sag olun bu arada.

sudeogrk
sudeogrk

1340

Benim ki sanırım iran himalaya karışımı rengi himalaya gibi tipi iran..

iidyl
iidyl

116641

uyurken gulumser gibi durdugu da oluyor aslinda @ozge00 hanim ama ozellikle uykuluyken yuzunden dusen bin parca minnakin


durun uyurken gulumsedigi bi fotosu var atayim buraya :D


minnos minnos uyurken boyle https://hizliresim.com/Vcj8Ex


uykusu gelince de boyle https://hizliresim.com/fxLLIR

iidyl
iidyl

116641

@sudeogrk hanim lumik’in annesi safkan chinchillaydi fakat tuy rengi ayni himalaya gibiydi.. tuy yapisi aldatmasin sizi himalaya turkiye’de cook az var ve iran’la ciftlestirilmiyor genelde.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1236 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR