Kedimin İştahı Yok

uveysuveys
uveysuveys

1263 Puan

Merhabalar kedim 1 yaşında ve 7 aydır bizimle sokaktan aldık kuru mama konusunda bazı endişelerimiz olduğundan (böbreklerine zarar verdiği ile falan ilgili) bizim oğlana yediği yemeğin %80'i et olacak şekilde et, kıyma, sosis, yoğurt, peynir, ekmek içi veriyoruz. Önceleri bizim oğlanın tat paleti çok genişti her şeyi yiyordu hatta mercimek çorbası bile içiyordu ama zamanla bunları yememeye başladı, son günlerde sadece sosis ve ekmek içi yemek istiyor. Az önce et haşlayıp önüne koydum suyuyla beraber uygun sıcaklıkta olmasına dikkat ederek ama hiç dokunmadı eskisi gibi iştahı da yok bu durumu daha önce yaşayan var mıdır, lütfen yardımcı olun.

17 CEVAP

dilaraxx
dilaraxx

114626

Yaş mama ve kuru mamanın zaten dengeli verilmesi gerekiyor 2 güne bir verebilirsiniz yaş mamayı içeriği **********ları tercih edin ,biraz vitamin takviyesi yapsanız iyi olur sanki veteriner kontrolünde uzun süreden beri böyle besleniyorsa vitamin eksikliği olabilir

Ozge00
Ozge00

131723

Aynen bende onu diyecektim bir kontrol sart. Vitamin takviyesine baslanir belki

uveysuveys
uveysuveys

1263

anlıyorum, cevaplar için teşekkür ederim ya zaten bende sosis verme taraftarı değilim ama normal pişirdiğim löp eti bile yemiyor ve hakikaten mama konusunda ciddi çekincelerim var, yanlış anlaşılma olmasın bilinçsiz gibi görünmek istemem kedime zorla mercimek çorbası , ekmek içi falan vermiyorum kendisi yemek istiyor

dilaraxx
dilaraxx

114626

içeriği temiz yaş mamalar var yaş mama verseniz daha iyi değil mi,kuru mama vermek istemiyorum dediğiniz için soruyorum ki ondan da yemesi gerekiyor ama

Catfhs
Catfhs

1848

Biraz yaş mamaya geçiş yapın bence en azından iştahı açılsın kendine gelsin yavrucak tavuk eti yağsız ve baharatsiz bir sekilde haşlayıp verebilirsiniz . Çok istahsizsa ödül çubukları çok lezettlidir mesela azıcık yediği yiyeceğin üzerine minik minik koyun hem iştahını açar hem yemeğini yer.

uveysuveys
uveysuveys

1263

dilaraxx anladığım kadarıyla daha deneyimli bir evcil hayvan sahibisiniz vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim yaş mamayı fazla vermenin zararlı olabileceği ile ilgili bir şeyler okumuştum ama şuan bu fikir kafama yattı sanki bunu araştırıp tamamen yaş mamaya geçebilirim, kararsız kaldım belki de haklısınız kuru mama da yemeli aslında tekrardan teşekkürler :)

Ozge00
Ozge00

131723

Ama bu sekilde mamadan daha sagliksiz bi beslenme sekli olur. En azindan mamada vitaminler var. Yakaladiklari hayvanin kemiklerinden, kanindan, organlarindan her seyinden faydalaniyorlar. Sizin verdiginiz sekilde diş problemleri de yasar. Ya guzel sekilde arastirip yapin bu besleme seklini yada mama kullanin. Burda bu konuda bilgili birkac kisi vardi yazarlar umarim. Dislerine bakin bir, belki orda sorun oldugu icin yemekte zorlaniyordur.

Ozge00
Ozge00

131723

Evde yapilan mama daha saglikli ama onunda bi yontemi var bilgi gerekliligi var. Yani et koyamiyorsunuz sadece onune. Vaktiniz varsa arastirip yapin derim evde. Mama elbette saglikli degil ama sizin suan beslediginiz sekilden daha saglikli. Kedinin kilosu falan yerinde mi?

dilaraxx
dilaraxx

114626

*mamaları

Merzela
Merzela

12443

Kediniz doğru beslenmediğinden hasta olmuş bence. Evet kuru mama böbrek yetmezliği yapar fakat sürekli kuru mamaya beslenen bir kedi için siz yaş mama veya yine tavuk haşlayıp patatesle beraber kedilere uygun bir besin desteğiyle bu harika olacaktır.İyi bir Kuru mama kendilere yararlarıda cok fazladır.

uveysuveys
uveysuveys

1263

kedimin kilosu falan yerinde veterineri kuzenim zaten aslında biraz da onun lafına uydum aptal gibi, şuan suçluluk hissediyorum oğluma iyi bakamadım mı diye ama yarından tezi yok daha mantıklı bir yaşam biçimine geçiyoruz

dilaraxx
dilaraxx

114626

Suçluluk hissetmenize gerek yok araştırmayıp o şekilde de devam edebilirdiniz ,kendiniz de zaten deneyerek uygun beslenmeyi bulursunuz oğlunuz için,sadece veterinerin bu beslenme şeklini önermesi garip geldi bana .

dilaraxx
dilaraxx

114626

Kediye sosis ekmek içi mercimek çorbası vermeniz doğru değil sonuçta sosis zararlı,ekmeğin içinin kediye verebileceği hiçbir fayda yok,mercimek çorbası salçalı ve yiyeceği birşey değil

dilaraxx
dilaraxx

114626

iştahı için havaların sıcaklığından dolayı iştah azalabiliyor ondan dolayı olabilir.

Ozge00
Ozge00

131723

Biraz yanlis yapmissiniz. Sosis salam sucuk tarzi seyler verilmez kediye. Gerekli vitaminleri alamamistir. Bu tarz beslemelerde vitamin de veriliyor. En son Asilarini ne zaman yaptirdiniz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 696 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR