Kizginlik Evresi

Ozge00
Ozge00

131723 Puan

Kedim sanirim bugun kizginliga girdi surekli miyavliyor, baska belirti yok. Veteriner kizginligin 3-4. Gununde kisirlastirma yapariz dedi. Bitmesini beklemek mi daha dogru olur yoksa iki uc sonra goturmek mi bilemedim. Ameliyati kaldiramama riski de oldugu icin icim biraz buruk ama her sekilde de uzulecegim, bu sekilde miyavlamasi da Beni uzuyor ameliyata girmesi de uzecek. Siz ne dusunuyorsunuz? Fikirlerinizi benimle paylasirsaniz sevinirim.

18 CEVAP

MiaaPatiii
MiaaPatiii

2781

Bizimde öyleydi bağırıyor du hep tarlusal ilaç önerdi veteriner 2 kere içtiğinde sustu 10 temmux 'da da kisirlasti siz yinede danışin bizim ki çok kötüydü belkide ondan ilaç verdi geçmiş olsun.

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

Bizim kız kızana girdiğinde 1 yaşı beklemek gerektiğini düşündüm hep sağlıklısı böyle dendi hep fakat bir süre sonra 1 hafta ara bile vermeden kızanı devam etti bağırması beni rahatsız etmiyordu fakat kendini çok yormaya başladı artık bayılıyordu her yere sürtünüyordu ki üzerinde tüy kalmamıştı nerdeyse insanlardaki saç kıran gibi olmuştu ameliyat ettirme kararı aldık veterinerimle ama kızanı hiç bitmiyordu 2 ay böyle geçti ve gerçekten artık su içemeyecek halde gücü yoktu kızandayken ameliyat ettirmek zorunda kaldık tabiki en doğrusu bittikten sonra bizimki artı bir durumdu 1 hafta sonra tamamen kendini toparladı mama su oyun kendine geldi yavrum

Ozge00
Ozge00

131723

1 yasini beklemiyoruz aslinda biz daha erken yaptiracaktik veteriner hatasi yuzunden olamadi. Yani anestezi aldi bosuna. Simdi 2. Kez alacagi icin kaldiramayabilir de dendi. Kucuk, zayif bir kedi zaten. Bende ondan korkuyorum. Yani bitmesini bekleyecektik oyle daha saglikli olur diye ama bu vet birkac gun gecince yapariz dedi. O yuzden bilmiyorum artik.

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

Evet normalde 3-4 günde bağırmaları sürtünmeleri yavaşlar

Selinbuyukcam
Selinbuyukcam

2535

Kısırlaştırmadan sonra sormak istediğiniz bişey olursa yazabilirsiniz umarım çok tertemiz geçirir

Catfhs
Catfhs

1848

Bence anastezi aldıysa biraz daha ertelenebilir başka bir veteriner bulmanızı öneririm. Benim de kızım 1 yaşında sağlıklı olan bu yaşı doldurmuş olmalari gerek kısırlık ameliyatı için. Size gimcat anti_stress i öneririm bizde işe yaradı veterinerinize mutlaka sorun yinede.. Zaten tamamen doğal bitkisel bir macun marka olarak da kaliteli. Araştırabilirsiniz.

Catfhs
Catfhs

1848

Kafasını dağıtın bol oyun oynayın bu surecte değişik oyuncaklar alın. Anti stres müzikler açın YouTube de var.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Bitince yaptirin bence. Kizginlik onleyici haplar var siz kedi toparlanana kadar onlardan mi kullansaniz acaba? Normalde tavsiye edecegim bisey degil ama sizin durumunuz baska

sekerfare21
sekerfare21

115656

Soylendigi gibi iyice bitmesini beklerseniz hic bitmeyebilir de ve daha da gucten dusebilir. Veterinerin soyledigi sekilde yapilmasi mantikli.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Benim dedigim ilac da tarlusal

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

O sekilde bir kac ay kullanip kilo aldirdiktan ve toparladiktan sonra ameliyat ettirebilirsiniz

Ozge00
Ozge00

131723

Ilk defa girdi hayvan sokta suan. Ne yaparacgini sasirdi garibim. 3. Veya 4. Gununde yapmasinin nedeni kizginligin biraz hafiflemesiymis. Oyle dedi. Oyle bir sey var mi ¿

Ozge00
Ozge00

131723

Sagolun, icim rahatladi biraz. Yasadigim diger vet vakasindan sonra guvenim kirildi biraz. Bakalim, umarim hafif atlatir.

Ozge00
Ozge00

131723

Evet oyun oynattim biraz uyuyor suan. Bahsettigim onceki veterinerimdi zaten degistirdim, sagolun. Bende endiseleyim ama beklersek bir yasina kadar daha cok kizginliga girip cikar.

Catfhs
Catfhs

1848

Benim çocuğum da 1 yaşında o dönemler biraz daha fazla oyun oynuyoruz müzik dinliyoruz anti strese macun yiyoruz sakinlesiyoruz. Umarım kolay anlatırsınız bu dönemi siz de.. hormonları en yüksek seviyeye çıkıyor o dönemlerde ondan bu kadar miyavlayip kasılmaları yani acı çekmiyorlar korkmayın .içgüdüsel olarak bağırıyor miyavliyor..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 791 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77395 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR