Kedi Tüy Maması

Bsr14
Bsr14

272 Puan

Royal canin hair maması nı british shorthair için önerir misiniz?

8 CEVAP

poughkeepsie
poughkeepsie

117401

Genel olarak royal canin önermem

Zeynucka
Zeynucka

2287

12.aya kadar kitten kullanmak gerekiyor.tabi kısırlaştırdıktan sonraki gidişatın bilgisini veterinerinizin vermesi gerekiyor.bu sitede nd’den başka bütün mamalara kötü deniyor.çevremde royal caninle beslenip uzun yıllar yaşayan kedileri olan çok tanıdığım var.bende royal veriyorum,british shorthair kitten olanından severek yiyor.bir zararını görmedik:)

Bsr14
Bsr14

272

Teşekkürler araştırıcm :)

Bsr14
Bsr14

272

Neden ben royal kullanıyorum ne önerirsin 6 aylık daha bnm kedim

Kedimiriltisi
Kedimiriltisi

13523

Kısırlaşana kadar royal kullandık biz de değerlerimiz şahaneydi :) şimdi proplana geçtik

hayvansever_
hayvansever_

118851

royal canin ve proplanda %80 den fazla şeker ve tahıl var.


Proplan resmi sitesine göz gezdirmenizi öneririm,hiç bir ürününde et yazmıyor.Somon,Turkey,Chicken,Lamb gibi kavramlar yazıyor ama hiçbir ürünü yanında "meat" yazmıyor.Ayrıca sırasıyla Somon,Hindi,Tavuk, Kuzu yazısından sonra,genelde corn gluten,rice,chicken flour yani mısır gluteni,pirinç yada tavuk unu yazıları göze çarpıyor.Ne et oranı belirtiliyor nede başka birşey.Et bile yazmıyor.Avrupada et yazan gördüğüm bir ürünü vardı,beef yani sığır eti yazıyordu oda kaçıncı sıradaydı.Sıralamaya vurursak,oran yazmamışlar ama başdan sona doğru geçersek %5 civarı var.1 tek ürünü hariç et yazmaması zaten gerçeği gösteriyor.Tahılsız ürünü bile komiğime gitmişti ürün tahılsız ama 3.sıralarda bezelye yazıyordu.Yani en az %15 civarı :)Hepsinde 2. Ve 3. sırada Tavuk unu yada Gluten veya pirinç içermesi kalitesini gösteriyor.Ortalamaya vurursak yarısından fazlası Tavuk unu,mısır ve mısır gluteni,pirinç içeriyor.Bu yüzden uzak durun.


RC
-ortalamadan daha az protein
-ortalamadan önemli ölçüde daha fazla karbonhidrat
-ortalamadan daha az yağ
-ortalama miktarda lif
-eşdeğer ıslak yiyeceklerden önemli ölçüde daha az nem
Genel olarak, kedilerin daha yüksek protein, orta yağ, yeterli nem ile düşük karbonhidrat diyeti ile daha sağlıklı olduğu görülmüştür.


Bu yazdığım yabancı sitedeki incelemenin Türkçesi. Ve dikkat ettiğim husus, kaliteli içerik bölümünde royal caninde hiç bir madde yazmamış. Şüpheli Malzemeler olarak da
-tavuk yan ürünü küspesi
-Esmer pirinç
-Mısır glutenli öğün
-bira pirinç
-buğday gluteni
-Mısır diye sıralanmış. Bu ürünlerin hiç biri ne nd de ne orijen vs bulunmuyor.


Bilginiz olmadığı için detaylı yazdım. bir de her şeyden ÖNEMLİSİ BUNLAR HAYVANDENEYİ YAPAN MARKALAR. purına bünyesinde 1400 tane hayvana sahip ve bunları ölüme terk edip dney yapmak için kullanıyor. Hills de 900 tane hayvanı. Rc ve proplan purinanın ürünleri bu arada.
https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/39271-okuyun
lütfen bu linkteki yazıyıda okuyun.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Ben size royal canin önermem direk onun yerine çok daha sağlıkı ve aynı fiyat aralığında fitmin purity var ona baka bilirsiniz. Kedimiriltisi lütfen sizde hem kendiniz için hemde başkalarının kedilerinin sağlığı için araştırın.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Zeynucka bu sitede sadece nd önerilmiyor nd den başka bütün mamalara kötüde denmiyo. Sadece araştırıyoruz ve royal canin, proplan gibi mamaların içeriğinin GERÇEKTEN KÖTÜ olduğunun farkındayız. Yine yukar da detaylı olarak hazırladığım yazıyı paylaştım. Bu sitede düşük, orta, yüksek bütçe için her mama arayan mutlaka cevap buluyor ve nd dışında sürüüüsüyle mamada öneriliyor çünkü ne nd bize reklam veriyor nede başka bir şey :d Bir kaç kişi daha burada ' bu sitede hep nd öneriliyor.' tarzı cümleler kurmuştu ne tesadüf ki bunu diyen herkes ya RC yada proplan kullanıyor :D Araştırmayan ve bu mamaları kullanan herkese de araştırıp bir şeylerin farkında olan kesin nd yi örnek gösterdiği için bu cümleler kuruluyor zaten. Gerçi ben bu sitede Rc nin içinde zehir olsa kedime yine onu veririm diyen anlayışı kıt insanlar gördüm maalesef.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 420 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR