Etrafta İp Bırakmayın!

iidyl
iidyl

116641 Puan

daha birkaç gün önce kedisinin poposunda saç kaldığı için etrafa bulaştıran zehra’nın anısına haykıra haykıra gülmüştüm.. olayı gülme komşuna gelir başına olarak değerlendirebilirsiniz :D


yaklaşık 1 saat önce kaka yapmak için tuvalete geçen kedimin tuhaf hareketlerle çıkması ve koridorda parkelere sürtünmesi üzerine azıcık yaklaştım ve kedimin bembeyaz tüylerinde kalmış kakaları gördüm. yakalamaya çalışırken ufak bi kargaşa yaşadık ama bir şekilde yakaladım.


görünce çığlığı basmamla kucaklayıp banyoya koşmam bir oldu çünkü koridor+yatağım+tuvaletinin paspası her tarafı kakaydı. annemle görev paylaşımı yaptık ve luna’yı temizlemek bana düştü. poposunu yıkadım ve o ana kadar öylesine tesadüfen yapıştığını düşünmüştüm fakat yıkarken bir parça ip dikkatimi çekti çektikçe daha da çıktı o anın duygu seliyle ağlayarak kahkaha atmaya başladım.


neyse bir şekilde yıkadım annem de evi temizledi luna’nın işi bitince çıkardım anneme verdim ve duşakabine çamaşır suyu banyosu yaptırdım. sizce yıkayarak doğru bir şey yaptım mı? çok vicdan azabı çekiyorum ama başka türlü o kakaları çıkarmak imkansızdı zaten.


şu an iyi gibiyiz. ne olur ne olmaz uyarıyorum hepinizi. ruhsal olarak da fiziksel olarak da mahvoldum ama kızım yanımda mırıl mırıl uyuyor ya o bana yeter.


kedilerin tükürme gibi bi refleksleri olmadığı için ip saç gibi şeylerin bi kısmı bile ağızlarına girse tümünü yutuyorlar. benim düştüğüm hale düşmemek için kedinizi iyice gözlemleyin etrafa sürmeden yakalayıp temizleyin.


yaşayan var mı bunu? siz de yıkadınız mı herhangi bi şey oldu mu sonradan?

28 CEVAP

srplzngl
srplzngl

113865

aslında duruma göre değerlendirmek lazım. bazen uzun cisimler bağırsak duvarına ya da başka yerlere takılabiliyormuş. öyle durumlarda ipi çekmek bağırsakları düğümleyip büzebiliyormuş. bir çok hekim uyarıyor bu konuda. sanırım ben olsam çekmeyi deneyip kuvvet hissedersem kliniğe götürürdüm. sizinkinin yuttuğu ip kısaymış zaten. genel uyarı başlığı olduğu için bu riski belirtmek istedim.

Merve203
Merve203

2589

Merhaba. Ben de ayni olayi yasadim. Bir parca bir seyin sallandigini gordum ilk. Hatta kaka sandim. Fakat cektikce cikmaya basladi ve tahmin edebileceginizden cok daha uzun bi ipti. Aslinda bizim onu cekmememiz gerekiyormus. İp ciktikca kesilmeliymis ama tecrubesizdim o zamanlar. Bir anda can havliyle cekmistim. Bir sıkıntı yasamadik cok sukur ama daha sonra veteriner bagirsaklarina zarar verebilirdin demisti.

Nurls
Nurls

4157

Benim kedim de ishalken kuyruğundan arka bacaklarına kadar her yeri batırıyordu... Bir keresinde cidden çok kötü bir durumdaydı , annem yıkayalım dedi. Sadece alt bölgesini yıkadık. Sonra ben bir şey olur diye inanılmaz korktuğum için dakikalarca kurutma makinesiyle kuruttum onu. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Aramızda gayet iyi :)) Endişelenmeyin , sıcak tutun yeter :)))

Ozge00
Ozge00

131723

Komple yikamadiniz umarim. Sizin kedinin tuyleri cok ve sık oldugu icin kurumasi cok zor olur. Kurutma makinesiyle kurutmaniz da imkansiz. Havluyla falan guzelce silin. Izin verirse kurtuma makinesi kullanin

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Geçmiş olsun idil, evet etrafta ip bırakmak çok tehlikeli. Mercan da ip yutmuştu ama kusarak çıkarmıştı o allahtan. Mecbur kalınırsa yıkanabilir, sadece alt tarafını yıkamak daha iyi olur.

iidyl
iidyl

116641

teşekkür ederiz zehra valla güldüm sana kusura bakma hiç kolay değilmiş valla.. yıkadım zorunda kaldığım için ama içim hiç rahat değil çok vicdan azabı çekiyorum.

Ozge00
Ozge00

131723

Yok niye vicdan azabi cekiyorsun. Hepimizin basina gelebilir. Kuruduysa sorun yok. Benimki de kasla goz arasi yapiyor.o yuzden ortada oyle seylee birakmiyoruz ve millete gulmuyoruz :D gulme komsuma gelir basina

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Yok ne kusuru ben zaten gülün diye yazmıştım. O anda çok telaş yapıyo insan da hatırlayınca ben de gülüyorum şimdi. Allahtan kendini çok batırmamıştı, mercanı yıkamak gerekmedi o yüzden.


Makattan çıkan ipi çekmek tehlikeli olabilirmiş evet özellikle ip uzunsa bağırsaklarda dolaşmaya sebep olabilirmiş. Sarkan ipi kesip vete gitmek gerekmiş ama sizin ip kısaymış allahtan 3-4 cm çekmekle bir şey olmaz.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

İp çok zararlı ama kediler boş makarayla oynamaya bayılıyorlarmış yeni farkettim ben de, bu akşam youtube'dan gördüğüm kedi yatağını diktim ip bitince de makarayı attım önlerine çok hoşlarına gitti, yatak da çok hoşlarına gitti, bitmesini bekleyemediler gelip gelip üstüne yattılar hatta.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Kurumuş mısır yaprağı çıkardık, kendi yapamadığı için çıkarması zor olmadı akabinde de iyiydi. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık

iidyl
iidyl

116641

ayrıca kurutma makinesiyle kuruttuk ben kucağımda tuttum annem en düşük ayarda poposunu kuyruğunu ve arka patilerini kuruttu.

Ozge00
Ozge00

131723

Komsuna*

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Benim kedilerim de uzun tüylü baya. Benim başıma böyle bir olay gelmedi ama ben onları yılda 2 defa yıkıyorum,çok kirli oldukları zaman yılda 3-4 defa da yıkanabiliyorlar. Kurutma makinesiyle kurutuyorum. Vicdan azabı çekicek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sizinki zorunlu yıkama zaten ❤️

iidyl
iidyl

116641

@kuzucansu44 çok sağ olun içim rahatladı :’)

Merzela
Merzela

12443

Benim kedimde ip filan görmedim ama isal oldugunda poposu yer heryer batmıstı ben islak mendille sildim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1077 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR