Sahipli Köpek Köpeğime Saldırdı

Dün gece parka tam girecekkwn bi köpek koşarak bize geldi. Köpeğim normalde köpeklerden korktuğundan hemen yaklaşmasına izin vermem ama bazen birlikte yürüdüğümüz ni sokak köpeği sandım karanlıkla. Köpek koşarak bize geldi korkup köpeğimi çekmeye çalıştım ama parkın demirlerinin altından girmişti çoktan. Köpeğin sahibi bişey yapmaz dedi bende birbirlerini koklamaları için zaman vereyim derken sahibi dişi mi dedi ve ona diğer köpek benimkinin boğazına yapıştı. Kesinlikle bırakmadı ve boğazından tutup sallamaya başladı. Etraftan herkes koştu su döktük çektik yok bırakmıyor. 3-4 kişi zorla ayırdık sonunda. Köpeğin cinsini bilmiyorum ama av köpeği. Adamın başka av köpekleri de var av için eğitilmiş ama günde sadece 1 kere(!) parka çıkardığı. Mahalleden veteriner geldi ısırığı kontrol etti neysi ki köpeğimin boynundaki çok kalın tüylerinden çok bi hasar vermemiş ama bu ara annem de ısırıldı ve nasıl olduysa köpeğimin dişide kökünden kopup düşmüş (sahiplendiğimizde hasarlıydı dişi). Muhtelen ayırırken darbe aldı. Annem hastaneye gittiğinde köpeğin 2012'DEN BERİ AŞILANMADIĞINI ÖĞRENDİK!!! 60 yaşında anneme 4 tane aşı yapıldı köpeğimi de bugün veterinere götüreceğiz ama bütün gece hiç birimiz uyuyamadık o korkudan. O köpek ve sahibiyle ilgili ne yapabilirim? Parasında değilim ama köpeğini aşılatmadığı için ceza almasını ve köpeğinin ağızlıksız bi daha dışarı çıkmamasını istiyorum.

9 CEVAP

Whitedog
Whitedog

2551

çok geçmiş olsun. karşıdaki av köpeğine ve onun insanına ne yapıp yapamayacağınızı bilmiyorum ama bir konuda yardımcı olabilmek isterim. köpek arkadaşınızla gezerken başka bir köpekle karşılaştığınızda (sahipli sahipsiz fark etmez ama genelde sahipliler daha zor oluyor) kendi köpeğinizi arkanıza alıp dimdik durmanız karşıdaki köpeği durduracaktır. yani kendi köpeğiniz ile karşıdaki köpeğin arasına girmeniz gerekiyor. hiç hareket etmeden ve kendi köpeğinizin burnunun bile sizin önünüze geçmesine izin vermeden sopa yutmuş gibi durursanız karşıdaki köpek size koşarak havlayarak geliyor olsa bile bir kol boyunuz içine (%95 ihtimalle) girmez. o kalan %5i de genelde sahipli veya sokaktaki saygısız özgür köpekler doldurur. bir önerim daha olacak, oldu ki köpeğinizi arkanıza alamadınız karşıdaki köpekle giriştiler. iki köpeğin de arka bacaklarından el arabası gibi tutup havaya kaldırdığınızda ve geriye doğru "s" şeklinde çektiğinizde köpek ısırmak ve daha fazla tutmak için güç alamaz ve kolayca karşıdaki köpeği bırakır. tekrardan çok geçmiş olsun, umarım bir daha başınıza böyle olaylar gelmez

Cemrecookie
Cemrecookie

2742

Saldırgan olması sahibinin suçu. Şikayet durumunda köpeği alabilirler. Köpek için ne kadar doğru bir karar olur bilemicem. Sahibin bencilliğinin cezasını kesecek bi hayvan daha olur. Sizede cok gecmis olsun

kedisever6155
kedisever6155

2533

Geçmiş olsun bir fikrim yok İnşallah köpeğinizin ve annenizin durumu iyidir.

Veterinerden gelmiş 2 dişi birden kırılmış, hasarlı olduğu için düşmemiş dişi. Dişi de bulduğum yere bakarak köpek ısırırken benimkinin kafasını taşa çarpmış. Ameliyatla dişler çekilecek. Yavrumun zaten sahiplenmeden önce başına gelmeyen kalmamış bi de şimdi dişlerini kaybedecek. Pisikolojik etkisi de ayrı zor hepimiz için.
Köpeğin alınmasını istemiyorum ama sahibinin en köpeği aşılatmadığı için bile olsun ceza almasını istiyorum. Nereye başvurabilirim? Polis çağırdık o an hiç umurlarında olmadı resmen polis kendi köpeğini anlatıp çene çalıp gitti.
Annemin durumu iyi maalesef aşılardan yürümekte zorlanıyor. Çocuk gibi ağlamış bu yaşta kadın aşının acısından.

Yazarken sinirli olduğumdan yazım hatası yapıyorum umarım anlaşılmıştır demek istediklerim.

Çok kötü bir durum yaşamışsınız geçmiş olsun. Zaten kuduz aşısı yapılmamış köpeği ihbar ederseniz belediye gelip alıyor. Hangi belediye olduğu mühim, köpeklerin daha iyi durumda olacağına inanırsanız şikayet etmelisiniz. Tüm zararınızı da karşılamalılar zaten, ben direkt teklif ederdim. Etmemesi şu ana kadar garip.

Gulsahka
Gulsahka

11344

lütfen sağlık belgesi isteyin ve veterinerinizden de rapor isteyin şikayet edin. başkasının hatasını sizin çekmeniz çok yanlış insan ve hayvan hakları diye bir şey var. polislerinde ilgilenmemesi gerçekten ayrı bir delirmişlik. o an dışarıda tekte olabilirdiniz size de saldırabilirdi. sokak hayvanı değil ki bu dersin sokak hayvanı yapar ama sahipli bir köpeğin üstelik aşısız böyle yapmasına hakkı yok.

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Çok geçmiş olsun okurken ben bile sinirlendim. Böyle insanlar hayvan sahibi olmasalar keşke. İnşallah cezasız kalmaz bu kişi.

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

Yahu zaten av köpekleri tazıgillerden oldugu için biraz risklidir yani asabilik var. Çok üzüldüm geçmiş olsun bu yaşadığınız ilk ve son travma olur umarım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 522 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80366 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR