Ev Yapımı Yaş Mama

ozlemalice
ozlemalice

4165 Puan

Merhaba. Evde kedime yaş mama yaptım ve bol miktarda yaptım. Sokaktaki kediler için de vermeyi düşünüyorum. İçinde tavuk ciğeri, tavuk yüreği, et, yumurta, kabak, havuç, papates, su, az süt tozu, çok az tereyağ vs birçok şey koyup haşlayıp robottan geçirdim. Fikir olabilir size de. Soğuyunca poşetleyip belli miktarlarda buzluğa kaldıracağım. Veterinere kendim evde yapayım mı diye sormuştum içeriğini bilirim daha sağlıklı olur internette tarifler var diye ekledim. Bana herkes yorum yapıyor aldırma internettekilere biz okuduk okulunu tarzında bir şeyler söyledi. Başka bi seferde ise yaş mamayı tavsiye bile etmediğini söylemişti. Veterinerlere kalsa sadece kuru mama ile besleyin diyorlar. Ben yaptığım mamadan haftada 1 ya da 2 sefer vermeyi düşünüyorum. Asıl sormak istediğim veterinerin demek istediği gibi hazır yaş mamalar daha mı sağlıklı olur? Bana kalırsa hayır ama evde yapılanı vermenin bir sakıncasını biliyor musunuz ya da yaşadınız mı sormak istiyorum.

25 CEVAP

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

ben tarifi ciğerle yapıyorum sadece ciğerin yapını katıyorum o da çok az yağlar hayvanlae için çok iyi değil hele kısırsa zararlı bu yüzden mamalarsaki yağ oranları dikkate alınır
yumurta karışık olur diye dedim ve tahılın da gereken kısmını mamadan alıyorlar katacaksanız tek çeşit katılması daha iyi

sforselin
sforselin

119776

Hazır yaş mamaları önermemesini anlayabilirm. Daha çok tatlandırıcı içeriyor geneli, kediler sevsin diye. Ama evde yapmanıza karşı çıkmasını manasız buldum. Evde tamamen besleyici bi mama yapmak ve tamamen onunla beslemek oldukça zor evet. Ancak arada verdiğiniz ve evde kendi hazırladığınız bi mamanın zararlı olabileceğini sanmıyorum.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

ev yapımı hazırdan çok daha iyi kesinlikle haftada 1-2 defa vermeniz uygundur

sforselin
sforselin

119776

Bu arada tarifin iyi veya kötü olduğu hakkında herhangi bir fikrim yok. Ben hazırlarken daha az karışık şeyler yapıyorum. Çok az miktarda yumurta kabuğu tozu eklemenizi de tavsiye ederim. Kalsiyum ihtiyacını karşılıyormuş.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

tarifte olmasa daha iyi olur dediğim şeyler: süt tozu, tahıl, yumurta(bunu ayriyetten vermeniz daha iyi), tereyağ

ozlemalice
ozlemalice

4165

Neden peki? Veterinerden aldım bu tarifi internetten birçok tarifle kıyasladım. Hatta demin yumurta kabuklarının zarını soyup havanda dövüp onu da koydum. Yumurtayı da arada veriyordum severek yiyor mamanın içinde ne gibi sakıncası olabilir ki. Bir de kuyruk yağı gibi hayvansal yağlar öneriliyor ki mecburi değil ikisi de vardı ben de azıcık tereyağı koydum onun yerine. Umarım sıkıntı olmaz ama burayı güncellerim bugün yedi.

Blychee
Blychee

1453

Haşlayıp mi rondodan geçirdin, yoksa çiğ şekilde mi

sforselin
sforselin

119776

Yumurtayı bilmiyorum ama ben de tahıl gibi şeyleri eklemiyorum genelde. Sokaktakilere hazırlarken çoğaltmak için ekliyorum biraz. Besleyiciliği olmadığını söylüyorlar kediler için. Tam buğdaylı bi şeyler kullanılabilir belki.

Blychee
Blychee

1453

Ben senin kadar dolu dolu malzemeli yapmiyorum ama tavuk, patates haşlayıp onları robottan geçiriyorum, biraz da su ekliyorum ıslak olsun kıvamı diye, suyunun da yarısını bir kaba döküp içecekleri şekilde veriyorum kalan yarısına da ekmek doğruyorum onları da köpeklere yemek yapıyorum ^.^

buseekucukgol
buseekucukgol

2087

ellerinize sağlık çok da güzel yapmışsınız. yumurta kabuğunu da güzel düşünmüşsünüz. küçğk bir ayrıntı verebilirim robot yerine elinizde ezerseniz vitamin de içinde kalır :) hazır mamalarda tuz falan var diye okumuştum...

ozlemalice
ozlemalice

4165

Çok teşekkür ederim. Tuzu özellikle koymadım. Aslında rendelesem belki elimde ya da çatalla ezebilirdim ama miktarını o kadar çok yaptım ki. Sebzeleri de büyük büyük doğramıştım.

ozlemalice
ozlemalice

4165

İçine ekmek doğramak güzel bir fikir. Ben de bir kısmını sokaktaki canlar için ayırdım. İçine ekmek doğrayıp ya da makarna haşlayıp zenginleştiririm. Biraz daha verdim kızım bayılarak yedi. O konuda içim rahat etti sokaktakiler de yer diye. İnşallah. ????????

FloorGang
FloorGang

4360

Yulaf eklesek tahıl olarak? Daha pahalı ancak daha sağlıklı bir şey

Yamukparmak
Yamukparmak

4259

Merhaba;bende benzer bir tarifi evimde uyguluyorum ama içeriği daha az :)Sadece size şöyle bir önerim olabilir ciğer koyduğunuzda içine zeytinyağı ekleyin elinizde varsa ciğerin kabızlık yaptığını duymustum

sforselin
sforselin

119776

Sadece ciğerli yaparsanız çok ve sık yememeleri öneriliyor. Hem içindeki vitaminlerden(fazla a vitamini zararlı olabiliyor) hem de bağımlılık yapabiliyormuş ciğer. Havuç da eklememelisiniz bence sadece ciğerliyse mama.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 864 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR