Kuru Mama İle Beslenen Köpeğe Ara Ara Çiğ Et Vermek Doğru Mu?

Herkese merhabalar, 4. ayına bugün girmiş bir köpeğim var. Düzenli olarak kuru mamayla besleniyor. Köpeklerin sindirim sistemleri uzun bir alışkanlık süreciyle şekilleniyor. Sürekli çiğ et diyetiyle besleyemem ama kuru mama tüketmeye devam ederken ara ara et verecek olsaydım sorun olur mu? Pişirip de mi vermeliyim? Etin kaynağı güvenilir olduğu durumda bile 2 gün şoklayarak veriyorum ancak bu sorun olur mu, var mı deneyimleyen?

21 CEVAP

lwb
lwb

120674

hayvansever_


şehir efsaneleriyle kimsenin kafasını bulandırmayın.


kedi köpeklerin asıl besini çiğ ettir. çiğ besleyip de hiç bir sorun yaşamayan bir sürü insan biliyorum.


normalde kuru ve çiğ bir arada yenilmez ama arada nadiren de olsa küçük küçük hayvana ödül niyetine verilebilir. bu kadar hayvanları asıl etten uzak tutmayın. yazık şu hayvanlara.

lwb
lwb

120674

köpeğinizin midesine güveniyorsanız, yani bir sorun gözlemlemediyseniz dediğiniz gibi verebilirsiniz.


çiğ beslenen köpekler diş temizliği ya da psikolojik tatmin için dana gerdan gibi çiğ kemikleri kullanırlar. şu şekil


https://iyibesleiyihisset.com/urun/doganin-kopek-dis-fircalari/


arada verseniz kemikleri kırıp yiyemeyeceği için sorun olacağını düşünmüyorum.

(: Buzlu verdiğimde herhangi bir sorun yaşamadım. Kemikleri de etleri de buzlu şekilde veriyorum. Antalya bu aralar hayvanlar için biraz fazla sıcak. Bu durumdan bunalmamaları için şoklanmış şekilde veriyorum. Araştırmalarımdaki okuduğum kaynaklar ve kendi gözlemlerimce herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadım. Çünkü onu direkt olarak yutmuyor. Yalıyor, dişliyor.


Bu eylemi ek gıda olarak ve onun oyun oynamasını desteklemek adına yapıyorum aslında. Av dürtüsü inanılmaz kabarıyor. Söylediğiniz gibi psikolojik bir rahatlama yaşıyor olabilir.


Yardımınız için teşekkür ederim. (:

Merak ettiğim çiğ et konusundan öte kuru mama ile etin pişmişliğiydi. Mama ile çiğ etin sindirim siteminde farklı süreçlerden geçmesinden dolayı belki bir rahatsızlık olabilir. Biraz daha araştırma yapacağım. Ancak genel olarak çiğ etle beslemeye karşı değilim. Sadece Türkiye şartlarında bunun üstesinden gelemeyeceğim için bu uygulamayı seçemiyorum. (:

Ozge00
Ozge00

131723

Hayvansever ayni risk kuru mamalarda da var. Bence tek sorun bu değil. Isil islemlerden geçmiş bu mamalar sizce etten daha mi yararli? Tabi herkesin kendi dusuncesi, saygi duyarim.

lwb
lwb

120674

beslenme konusunda bilgi birikimim olduğu için konuşuyorum zaten.


şoklanarak minimum seviyeye çekilir -oldu ki kaldı çiğ beslenen bir hayvanın mide ph'ı yüksek olduğu için tolere edebilecek şekildedir. ki güvenilir yerden temin ettikten sonra şoklanıldığı zaman gerisini düşünmeye gerek bile yok.
çiğ beslenmek için sabah akşam koşmasına gerek yok, önüne et atıp bırakmıyoruz zaten. kilosuna göre gram hesabı yapılır ve öğünlere bölünür, kafamıza göre değil. kilo artışına ya da verişine göre de besinlerde ya da gramlarda ayarlama yapılır.


bir hayvanın neden çiğ ete ihtiyaç duyduğunu açıklamak istersek biyolojiye kadar inmemiz gerekir, onun yerine basit yoldan daha çok hakim olduğum için kedilerden yana bir link bırakayım.


https://feline-nutrition.org/

lwb
lwb

120674

ayrıca verilen kuru mamalarda bu risk daha fazla. bir mama 20dakikadan fazla ıslak kaldığında ortaya çıkardığı bakterinin haddi hesabı yok.

lwb
lwb

120674

yazdığım uzun paragrafı okursanız ne alakası olduğunu anlarsınız

cen0cen0
cen0cen0

875

Sorun olmaz. Ben de veriyorum. Genelde pişirerek ama pişirmediğim zamanlar da oluyor.

lwb
lwb

120674

aralarda küçük porsiyon halinde olabilir ama sıklıkla vermeyi düşünüyorsanız haşlanmış olmalı.


beyaz et 3 gün, kırmızı et 1 hafta kadar şoklasanız iyi olur.

E.coli gibi bakteriler için 2 günün yeterli olacağını düşünmüştüm ama bundan sonra zamanı biraz daha uzatabilirim. (:


Peki şoklu eti şu sıcak dönemlerde çözünmeden vermemde bir sakınca olur mu? Soğuk olarak tek lokmada yemiyor, onu bir avmışçasına yalayıp erimesini bekliyor. Dişlemesi de dişleri için iyi olacağı düşüncesindeyim. Bilginiz var mı?

lwb
lwb

120674

ben sorunuzu apayrı algılamışım, dişlemesi için ne verebilirim bilginiz var mı gibi:")


dediğim gibi köpeğinizde buzlu verdikten sonra bir sorun gözlemlemediyseniz verebilirsiniz.

hayvansever_
hayvansever_

118851

Ben asla çiğ eti hiç bir hayvan için önermem. Mutlaka az bile olsa eti pişirin. Onun dışında kuru mamaya ek olarak et vermeniz çok sağlıklı olacaktır zaten sadece her gün verim bu oranı abartmayın. Köpeğe çiğ et vermesi hayvanı vahşileştirir ister istemez çünkü bu bir iki kerelik bir şey değil düzenli olarak veriliyor. Benim dedem avcıydı köpekleri vardı o bile v köpeklerine çiğ et vermezdi bunun bir diğer sebide bağırsaklarda çiğ et çeşitli bakterilere sebep olur.

Ozge00
Ozge00

131723

Bende kuru mama ve cig et ayni anda verilmemesi gerek diye biliyorum.tamamen cige geçmek yada mama ile pişmiş et vermek daha mantikli gibi. Veterinerinize danismaniz daha iyi olur.

hayvansever_
hayvansever_

118851

lwb Şehir efsaneleriyle konuşmuyorum zaten. Mantıklı düşünürseniz söylediklerimi haklı bulursunuz zaten. Biz bu hayvanları doğasındaki gibi bakmıyoruz kendileri avlanmıyorlar bu hayvanlar. Önlerine işlenmiş fabrika yapımı mamalar koyuyoruz evde yada bahçede enerjilerini atıyorlar doğalarındaki gibi sabah akşam koşup bir hayvanı kovalamıyorlar. Bizimde bu hayvanlara doğaları bu diyerek çiğ beslemek ne kadar mantıklı olur sizce. Ayrıca çiğ etin bakteri oluşumunu hızlandırığı da bir şehir efsanesi değil araştırın görürsünüz. Biz bu eti şoklayarak bunu minimuma indiririz ama yok etmeyiz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1841 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR