Yavru Kuşum Nasıl Konuşup Çağırdığımda Yanıma Gelecek??

blkssrc32
blkssrc32

167 Puan

Merhabalar.Benim 2 tane kuşum var.İlk kuşum geldiğinde yetişkindi yani eğitimi çok zordu sürekli ısırırdı ve internetten araştırdığımda göre bu çok normal.Şimdi çağırma gelmez ama elime alınca sert değil yumuşak ısırıyor ve onunla konuşunca karşılık veriyor ama hali hazırda hala çok ürkek bir kuş en ince bir şeyde bile tırsıyor ve kalbi küt küt atıypr onu heyecanlandırmamak için elimizden geleni yapıyoruz ama ilk başlarda sorun bende diye düşündüm sonradan yetişkin olduğu için konuşmadığını ve bu kadar ürkek olduğunu anladım.
2.kuşuma gelecek olursak bize yavruyken yaklaşık 1 aylıkken tüyleri yeni yeni oluştuğu zamanda geldi ve biz aslında konuşması için aldık diyebilirim ilk kuşumuz bize fazla sevecen değildi.2.kuşumuz ilk kuşumuzla o kadar çok uğraşıyor ki onu çok seviyor ama büyük kuşumuz onu sürekli iteliyor ama bazen de çok iyi anlaşıyorlar.
Yavru kuşla sürekli konuştum cici kuş diyip durdum ağzında bir şeyler geveliyor ama hala konuşmuyor ve neden bilmiyorum ama çok konuşmama rağmen elime alınca direk uçuyor ve yanına atıyorum suyunu değiştirmek için gidince resmen onu tutmayayım diye kafesin dibine iniyor.Dediğim gibi elime alınca 1-2 saniye kalıp ya perdeye ya da cama uçuyor.Bazen kafanın üstünden uçuyor ama hiçbir zaman çağırdığımda yanıma gelmedi.Açıkcası ilk kuşumdan dolayı düşündüm çünkü o yetişkin geldiği için bizden korkabiliyor ve küçük kuşumuz da bundan etkilenebiliyor.
Kafesleri ayrı büyük kuşum dışı küçük kuşum erkek
Ne yapmam gerekli gerçekten bilmiyorum.
Yaklaşık 3 aydır bizde ama gerçekten bazen sinirleniyorum neden emeklerinin karşılığını alamıyorum diye sonra da üzülüyorum kuşlara karşı asla da bağırmadım hep nazik oldum.
Lütfen bana çözüm bulun 3 aylık oldu çok mu geç konuşması için ve çağırdığımda gelmesi için :(


1 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Iki kus olunca sizinle cok konuşmaz. Annem de kus bakiyor, erkek. Annecik demeyi öğretmiş, butun gun annecik diye dolaşıyor. Erkekler daha yatkın oluyor konuşmaya. Bu kusta öyleydi, bize gelmezdi ve konuşmazdı. internetten konuşan kus sesi açtılar, bir sure sonra baktik ki aynisini tekrarlıyor. Babam da koyu besiktasli, besiktasi öğretti. Bütün gun bağırıyor o şekilde. Geç değil kucuk kus için, bizimkisi de o civardaydi sanirsam. Kus sesi açınca geliyorsa dinletin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 412 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR