Çok Merak Edilen Çam Peleti (Fotolu)

FridaDora
FridaDora

4279 Puan

Merhabalaaaar...


Haziran sonundan beri kullandığım CATMOZZ TOPAKLANMAYAN ÇAM PELETI KEDİ KUMU hakkında tecrübelerimi paylaşmak istedim.




  • 12lt peleti (24₺) 1 ayda kullandım. Hergün temizledim, kakaya yapışan peletleri ayıklamadan çöpe attım (ayıkladığım ve temizlerken etrafa dağılanları topladığım takdirde 1 buçuk ay yetecektir.)




  • kedim yavru (4aylık) tuvaleti, günde ortalama 4-6 kez idrar, 1-2 kez kaka için kullanıyor. Kabın 1/3 ünü doldurdum, eksildikçe ekleme yaptım 1ay sonunda 10gün daha kullanacağım peleti komple atmak durumunda kaldım ve yeni pakete geçtim ( birkaç gün evde değildim ve annem düzgün temizleyemediği ve kaka taneleri kaldığı için oluşan kokudan rahatsız oldum, koku duyum çok hassastır).




  • ürün sıvı ile buluştukça şişip talaşa dönüşüyor. Kaka topaklanmıyor fakat kürekle evirip çevirdiğinizde yapışan peletlerle eğer dağınık yapılmış bir kaka değilse bir çeşit topak oluyor ve daha rahat kürekleniyor).




  • 3 katlı Elekli kabın 2tanesini (40₺), normal kabın 4 köşesine ters çevirdiğim kase ile yükselterek koydum. üstteki fazla peleti kürekle boş olan eleğe atıyorum, talaşı çok kalan kısmı da eleyerek temizliyorum.




  • çıkan talaş wc ye atılabilir. Ben başta birkaç gün atarak denedim sorunsuz eriyip gidiyor fakat tuvaletimizin tesisatının eski ve sorunlu olmasından dolayı risk almak istemedim o yüzden poşetleyip çöpe atıyorum.




  • idrar yada kakanın renginde ve kokusunda bir değişiklik olduğu takdirde, zamanla talaş ve pelet rengine alışan göz radarınızla farkı anlayabiliyorsunuz( karpuz kabuğunu araklayıp yediğinde farkedebildim)




  • çam kokusunun keskinliğini azaltmak için kullanmadan önce açık havaya birkaç gün serdim. Fakat kutulu halinin de çam kokusu keskinliği olmadığını farkettim. Beni rahatsız edecek, eve yayılan bir koku(çam) değildi.




19 CEVAP

FridaDora
FridaDora

4279



  • idrarın ve kakanın günlük temizlik yapıldığı takdirde hiçbir şekilde koku yapmadığını fakat kaka tanesi (temizlerken dikkatten kaçarsa) kalırsa ertesi güne koktuğunu farkettim. (mesela, işe giden bir arkadaş sabah yapılmış bir kakayı kedi iyi kapatmadıysa, akşam temizlemek durumunda kalırsa biraz kokacaktır.)




  • bentonite göre neredeyse hiç dağılma yapmıyor (kediniz çok hareketli kullanıyorsa, 50 cm etrafına uçan bir kaç pelet oluyor sadece). Temizlik aşamasında, talaşları elerken kap dışına çok az dağılıyor, onu da minik fırça süpürge ile topluyorum.




  • Pelete geçme sebebi bentonite olan kedimin ve benim alerjilerimiz oldu. Ne hapşırma kaldı ne de akıntı. Sağlık açısından fazlasıyla uygun buldum.




  • bentonitten Pelete geçiş yaparken, elimdeki bentonit yağmurda kaldı ve bozuldu. Zorunlu olarak Peleti ve bentoniti az az koyarak normal tuvalet kabında başladım. Bir kaç gün olup alıştı gibi olunca komple elekliye pelet doldurarak devam ettim.




  • karma aşısı sonrasında uzun uzun uyuma öğün atlama ve dolayısıyla 40saatlik bir kaka yapmama durumu oldu. Şansa aşırı yağmur yağınca balkonda bentonitin bozulduğu ve kalan az bir bentoniti peletle kullanmak durumunda kaldığım güne denk gelmesi manidarlığıyla, aşıdan mı peletten mi emin olamadım fakat kedim doğal olarak bu kumda bir farklılık var hareketleri yaptı, idrarını tuttu. İlk kakasından itibaren herşey yoluna girdi ve hep Pelete yapmış gibi devam etti.


    Son olarak ürünleri t re nd y o l dan aldım. fotolar ektedir. Hemen hemen herşeyi yazdığımı düşünüyorum. Merak ettikleriniz varsa lütfen sorun cevaplamaya çalışacağım.



FridaDora
FridaDora

4279

@gelyahron Kendi adıma peleti çok merak edip bu şekilde cevaplar bulamayınca benim gibi merak edenlere yardımcı olmak istedim.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Ne güzel, üşenmeden uğraşarak yazmışsınız vallahi helal olsun

FridaDora
FridaDora

4279

Biraz uzun oldu ama tam teşekküllü anlatmak istedim. Umarım faydalı olur.

esrctn
esrctn

933

Bizde en az 5 aydır çam peleti kullanıyoruz. Tek olumsuz yanı petshoplarda yok daha doğrusu sorduğum hiçbir yerde yok internetten sipariş etmek gerekiyor. Bende ********* dan alıyorum eğer bittiğini görmez gözümüzden kaçar ya da sipariş vermeyi unutursak normal topaklanan kumla idare ediyoruz gelene kadar ve o sürede çam peletinin ne kadar rahat olduğunu farketmiş oluyoruz. Kumlar patisinde yapışıyor diğer odalardan kum temizliyoruz resmen ama çam peletinde böyle bir durum söz konusu değil bizimki oyun olsun diye tuvaletinden dışarı atıp ittire ittire oynuyo sadece onun dışında güzel bir ürün.

Filizgeziciix
Filizgeziciix

109424

ben de çam peletine geçmeyi düşünüyordum ama akciğerlerimden kronik hasta olduğum için kokusundan korkup geçememiştim en yakın zamanda deneyeceğim. çok teşekkür ederim yazınız için, emeklerinize sağlık

Ozge00
Ozge00

131723

Merak edenler vardır merak etmeyin. Olmasa bile ileriki zamanlarda yeni birileri görüp faydalanabilir.
Bende pelet kullaniyorum ve gerçekten kuma göre çok iyi. Özellikle toz olmaması çok büyük avantaj.
Sağolun güzel yazınız için :)

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

kapalı elekli kum kabını uyguna bulabileceğim bir yer var mı ya hep 200-300-400 şu an bunu alma şansım yok da bikaç aya zaten alıcam kesin


şu peletin toz olup kakaya yapışması ve parazit diye görmemden bıktım fpsğcksşcmdlf umarım bir an önce alışırım

esrctn
esrctn

933

Bende oradan alıyorum kargo şirketlerinin yavaşlığından kaynaklı bana geç gelmesi

Şuan elekli tuvalet alamıyorum maalesef normal tuvalette ne yapmalıyım?

Akhlyss
Akhlyss

2225

Çok güzel bir yazı olmuş ben de denemek istiyordum çam peletini :) bentoniti temizlerken maskesiz temizleyemiyorum beni tozu mahvediyor :(
Bu arada çam peletini İnternetten değil de başka yerlerden çuvalla çok ucuza temin edenlerde oluyormuş ama tam olarak nerelerde satılır bi fikrim yok. Öğrenirsem yazarım buraya :)

FridaDora
FridaDora

4279

@filiz Temizlerken maske takmak yardımcı olacaktır. Bentonit solunum yollarına çok zarar veriyor.

FridaDora
FridaDora

4279

@esra ben bahsettiğim siteden 2 paket alıyorum. Kargo bedava oluyor ve bitti bekleme telaşı olmuyor.

begumasli00
begumasli00

812

bilgilendirme için teşekkürler ben de çam peletini duymuştım fakat vancat kullanmaya devam ediyordum. bilgilendirici bir yazı olmuş kumumuz bitince çam peletini deneyeceğim:)

FridaDora
FridaDora

4279

@hayvansever temiz peletleri kürekle eleyerek poşete alın. Kabınızda kalan talaşları çöp poşetiyle atın ve ilk poşetteki temiz olanı tekrar kaba koyun. Benim aklıma bu geldi şuan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2268 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 17 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR