Vitamin Hakkında

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Herkese merhabalar. 18 aylık bir iran kedim var. Irksal olarak hassas olduklarını çoğunuz biliyorsunuzdur. Kedim de özellikle bağışıklık sisteminin düşük olması,tüy kalitesinin düşük olması ve ağız ve dış sağlığının az olması gibi durumlar için Gimpet/Gimcat markasının vitaminlerini kullanmak istiyorum.Kullanmak istediğim vitaminler:Gimcat Multi vitamin,Beauty Pastle veya Beauty Kiss,Denta Kiss ve ek olarak taurin tableti taurinis veya taurinli ödül.
Sorularım ise şunlar:Şuan Acana Pasifica kullanıyorum kedimde. 2 hafta oldu sanırsam. Bilenler bilir tahılsız yüksek kalitede bir mama. Bu yüzden maddi durumumuzu zorlasada geçtik.
Kaliteli mama kullanımında ek vitamine gerek olmadığı hatta zararı olabileceğini duymuştum. Bu doğru mudur?
Acana'nın içinde ihtiyacı olan tüm vitaminlerden bulunuyor mu?
Bu ürünlerin hepsi + Acana Pasifica kullanmak fazla mı olur?
Bazı ürünlerin bazıları aynı vitaminlerden içeriyor.(Taurin ,biotin ve birkaç vitamin) Fazla gelme durumu olur mu?

Sadece taurin için iki ürün var. Birinde 25.000 mg, diğerinde 2.000 m.gram bulunuyor. Hangisini tercih etmeliyim?
E
Cevaplarınızı bekliyorum..

17 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Badems ben de duydum o şekildeki duyumlar. Özelikle Orijen evden hiç çıkmayan hareket etmeyen kediler için uygun değil zaten. Acana hakkında ise çok fazla kötü duyum almadım. Hatta kedileri kısır olup uzun zamandır Acana kullandığını bildiğim kişiler var. İdrar yolları sorunlarının olmasının başlıca nedenleri kedinin az su içmesi ve hareketsizdir. Benim kedim kısır ve erkek bir iran kedisi olmasına rağmen gayet enerjik çok şükür. Drinkwell su pınarı sayesinde bol bol su içiyor. O yüzden bir sorun olacağını düşünmüyorum. Tabi ki yinede dikkatli kullanıyorum. Gramajını iyi ayarlıyorum. N&D gayet bir mama. Kedim kısırlaştırılmadan önce kullanıyordum fakat tavuksuz kısır kedi maması olmaması yüzünden başka bir marka arayışına girdim. Acana tüm yaş ve yaşam evreleri için kullanılabiliyor bu arada.
Bahsettiğiniz vitamini duymuştum fakat nedense hakkında çok fazla yorum görmedim. Gimpet markası ise "Kedili Bir Hayat" ve "Kedimle Öğreniyorum" adlı ünlü kedi bloglarında sıkça rastladığım bir marka. Özellikle"Kedimle Öğreniyorum" bloğunun sahibinin balkondan düşüp felç olduktan sonra Gimpet Multi vitamin kullanımında 10. Adım atması beni çok etkilemişti.
Tüm vitaminleri kullanmam da sakınca yoksa hepsini aynı anda kullanmayacağım tabi ki:)
Bu konuda Gimpet ve Acana markasının Türkiye temsilcisi Şadanlar ın veterinerine mail attım ama hâlâ cevap gelmedi. Cevabınız için teşekkür ederim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aslında çok iyi olur. Çünkü gerçekten bazı konularda yardıma ihtiyacım oluyor. Çok teşekkür ederim:)

hazalsenol
hazalsenol

10389

VMP tableti benim de veterinerim önerdi. Kullanan arkadaşlarım da gayet memnun ben daha yeni başlayacağım

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bende bir araştırayım o zaman:)

Badems
Badems

12123

Ben başka bir yerden giricem konuya. Acana/Orijen gibi mamaların çokça sıkıntı çıkardığını duydum. Özellikle kısır seçeneği olmadığı için de idrar yollarında problemlere yol açıyormuş ileriki zamanlarda. Ben kedime tablet vitamin veriyordum ikiye bölüp veteriner önermişti. Hem tüy dökümü/bakımı için hem de ek besin gibi. VMP tablet adı. N&D kısır kedi maması da kullanınca tüy dökümü çok aza indi, kedim çok yoğun tüylü. Bence birkaç vitamin fazla gelebilir. Mama dışında tek bir şey kullanmanız yeterli diye düşünüyorum.

Badems
Badems

12123

Rica ederim, keşke herkes bböyle bilinçli olsa. :) Ben de N&D kısır maması tavuklu diye başta çekindim çok, ama çok memnun kaldık. Tableti de unutuyorum açıkçası vermeyi, aklıma gekdikçe veriyorum ve çok severek yiyor çikolata kokuyor resmen. Veterinerimiz önermese 2 yıl önce böyle bir vitaminden haberim de olmazdı.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Düzeltme: *hareketsizliktir. *N&D gayet iyi * 10. Günde adım atması

Badems
Badems

12123

Ben size 2 veteriner numarası veriyim, aklınıza bir şey takıldığında arayıp sorun sonuna kadar yardım ederler.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Araştırdım. İçerdiği vitaminler Gimpet Multi vitamin gibi ama daha yüksek oranda bulunuyor vitaminler. Tabi daha pahalı. Hakkında çok fazla şey duymamak tuhaf geldi. "Badems"araştırırken burada VMP ile ilgili burada açtığınız forumu gördüm. Etki etmediğini söylemişsiniz. Ne kadar süre kullandınız acaba?

Mamalar daha çok mineral ağırlıklıdır vitamin içeriği çok olmaz o kadar vitamin kullanmana gerek yok ayrıca multi vitamin mineral maddesi içeren bir vitamin kullanman yeterlidir. kedin hap yutabiliyorsa zoetisin vmp tableti içinde protein desteğide var . gimcatin multi vitaminleride fena değildir direk tüy sağlığı iyi olsun diyorsan düzenli tarama ve balık bir mama öneririm sana ayrıca dr. claudersin vitaminleride güzel bu cevap yinede seni tam anlamıyla rahatlatmadıysa mesaj atabilirsin

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Anladım. Gimcat Multivitamin sipariş etmiştim birkaç gün önce aylık alışveriş içinde.Hap yutabileceğini sanmıyorum. Diğer dediğiniz vitamine bakacağım. Sorunları sadece tüy ile ilgili değil maalesef. Balıklı mama kullanıyorum fakat kedim taratmıyor kendini.
Teşekkür ederim cevabınız için

Yüksek bir yerde örneğin masa , yatak gibi bi yerde en az iki kişi tarafından taranması gerekir o size üstünlük kurmuştur artık diretin ve mutlaka taratın hem onun için hem kendiniz için hava almayan karmaşık tüyler kıtık ve koku yapar derinin mutlaka hava alması gerekir .

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Teşekkür ederim. Her kedi sahibi gibi araştırıp öğreniyorum bende. Kedimin maalesef tavuğa karşı hassasiyeti var. N&D kısır kedi mamasını 1 ay kullandım. Tüy dökülmesi ve kaşıntısı oldu. Ben kendi veterinerime soramıyorum maalesef. Yaşadığım şehirde çok fazla kedi köpek ten anlayan veteriner yok. Çoğunlukla uzmanlık alanları büyük baş hayvanlar. Benim kliniğimde ikisi de vardı. Fakat kedi,kopekle ilgilenen ayrıldığı için pek güvencem kalmadı.En son gözünde sorun vardı. Bir ilaç sıktılar daha beter oldu. Sadece aşı için gidiyorum artık..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kıtık problemi çok yaşıyoruz . Şuan karnının alt kısmında ve bacak arasında yeni yeni tüyler çıkmaya başladı. Çünkü çok kötü olmuştu. 2 kişi tutunca aşırı stres yapıyor ve bize saldırıyor. Psikojisi hassas bir kedi. Taranmaya kendi alışmasını sağlamanın yolu yok mu?

o zaman sık sık veterinere götürüp taratacaksınız . yada 1-2 dakika tarayacaksınız günde en fazla o kadarcık stresden bir şey olmaz tepkinizi koymanız gerekir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1927 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR