Yavru Kedimin Aşı Sonrası Karnı Komple Şişti!!!

Mayucuk
Mayucuk

611 Puan

Merhabalar kedim bugün ilk karma aşısını oldu yaklaşık 2 aylık. Normalde çok hareketli bir kedi, tabi aşı sonrası halsiz ve canı acıyor dokununca. Benim merak ettiğim şey karnının yan tarafları şiş. Aşı iki kere yapıldı ilkini hareket ettiği için aşı dışarı aktı ikincisi karnının diğer tarafından vuruldu. Her iki tarafı da şiş özellikle hareket ettiği için tam yapılamayan tarafı çok şiş ama böyle ceviz büyüklüğü ya da nohut büyüklüğü gibi de değil. Sanki günlerdir tuvalete çıkmıyormuş gibi yukardan bakınca komple şiş karnı. Aşı yapılalı 4 saat falan oluyor. Sizce normal midir?

24 CEVAP

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Karma aşı en ağır aşılar arasındadır, aşı yapılan bölgeye dokunulduğu zaman kedi ekstra tepki verebilir. Aşıdan sonra tampon ile vs. dağıtma yaptınız mı? Ayrıca 500gr-1000gr arası olan bir yavruya karma aşı bana pek sıcak gelmedi.

Milovat
Milovat

13131

Karma aşı yapilmadan önce kedinin kilosunun tartilmasi gerekiyor diye biliyorum ben. Ama aşı yapıldıktan sonra aşı yapılan yerin şişmesi normal demişti veterinerimiz yalnizca aşının yapıldığı bölgeyi severken okşayarak vücuduna dağıtın 1-2 gün içinde geçmezse veterinerinize danışın derim. Alerjik reaksiyon olabilir mi bilmiyorum ama geçmezse apse olabilir.

FridaDora
FridaDora

4279

Iki aşıyı aynı anda mı yaptılar? Genel muayene etmeden mi? Normalde tartışması gerekli. Aşı sonrası olan bu durumu kesinlikle bildirin veterinerinize alejik bir reaksiyona farklı aşılama yada hiç aşılamama yapılıyor. Detaylıca konuşun veterinerinizle. İlk kediniz ise bol bol araştırma yapın bir konuyu birkaç farklı kaynaktan okuyun ki çapraz değerlendirme yapabilin. Veterinere gittiğinizde çok detaylı ve dikkatli herşeyi sorun ve dinleyin. Asla çekinmeden ilişki kurun hekiminize aksi takdirde hoş olmayan durumlar oluyor. Kedi bir çocuk kadar hatta bazen daha fazla ehemmiyet gerektiriyor. Bilgi her zaman doğru hareket etme ihtimalini artırır. Evham yapmadan, Kendinizi üzmeyin ve neler yapılabilir odaklanın. Çok geçmiş olsun.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

bakın kedi karma aşı öncesi yavruysa tartılmak zorunda


ve aşıyı yapamaması sizin değil veterinerin suçu
o kadar hareletli kedilere bile yapılabiliyor aşı


ayrıca aşı karnına doğru da yapılmaz


veterinerinizi değiştirmenizi şiddetle öneririm

Ozge00
Ozge00

131723

Parazit yapıldı mi?

Mayucuk
Mayucuk

611

Anladım teşekkürler şu an canı yandığı için hiç dokundurtmuyor uykusunda okşarken karnını miyavlayarak uyanıyor. Sanırım daha sonra denemeliyim

Milovat
Milovat

13131

Ve rica ederim, çok geçmiş olsun :(

Milovat
Milovat

13131

Ben ilk defa duyuyorum bunu iki kedimde de karma sonrası yaptığımız masajlarda aşırı tepki olmadığı için sanırım. Yine yeni bir şey öğrenmiş oldum.

Ozge00
Ozge00

131723

Bende karindan asi duymadım. Tuhaf geldi. Aşı harici baska bir sorun da olabilir, emin değilim. 2-3 güne geçmezse kesinlikle baska bir veterinere daha götürün

Mayucuk
Mayucuk

611

Sırtından yapıldı. Veteriner kesin değişecek zaten şu an küçük bir yerdeyim civarda başka veteriner yoktu maalesef. Hepinize çok teşekkürler

kubraturan
kubraturan

1045

1 kilodan daha azsa karma aşı yapılmamalı. Bizim veterinerimiz iç dış paraziti bile 2 aylık olmasına rağmen bir kilodan az diye yapmamıştı. Ve karma daha da ağır bir aşı.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

kediniz kaç kilo

Bikedi
Bikedi

13753

Asiyi karnindan mi yaptilar?

Mayucuk
Mayucuk

611

Kedim 1 kilo değil büyük ihtimalle 500-1000gr arası tartılmadı en son tartıldığında 1 aylıktı max bu aralıktadır

Mayucuk
Mayucuk

611

Paraziti yapılmıştı evet ama bu açıdan sonra birden bire bu kadar şişti normalde çok yediğinde bile bu kadar şişmezdi kendisi oburdur halbuki

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1658 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79764 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR