Mama İçerikleri

Drawhel
Drawhel

13562 Puan

4 aydır bir can dostuna sahibim, burada birçok kişi mamaların içerikleri hakkında çok güzel bilgilere sahipler, benim çok fazla bilgim yok bu konuda. Bir mamada olması gereken ve olmaması gereken içerikler tam olarak nelerdir? Nasıl mamaların kullanılması öneriliyor? Genelde herkes nd fitmin mystic vs öneriyor. Proplan çok kotuleniyor mesela ama vet. Ben 8 yıldır kedilerime proplan yediriyorum diyor, kaliteli mama diye öneriyor. Nd de, fitminde olupda proplan ve benzeri markalarda olmayan şeyler nelerdir? Aydınlatırsanız biraz çok iyi olur.

26 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Nd, acana, orijen gibi mamalarinin içinde taze ve gerçek et var. Aldığımız çoğu mamanin içinde et değil et turevi , et tozu, et proteini vs var. Bu yüzden verdiğiniz paraya degsin istiyorsanız nd, orijen ve acana almalısınız. Tabiki bu kedinize cok iyi gelmeyebilir de. Kendinize hangi mamanın iyi geldiğini zamanla tüy dökülmesine, parlaklıgina, istahina göre anlayacaksınızdır. Ve bence hep ayni mamada takımı kalmayın 4-5 ayda bir değiştirmeye çalışın markanizi farkı daha iyi görürsünüz.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

@drawhel, doğanın kanununu değiştiremezsin. Bu hayvanlar hayvansal protein ile beslenmek zorunda.


http://messybeast.com/veggiecat.htm

AnneRoss
AnneRoss

12395

Kediler yaratılıştan etçil hayvanlardır. Dolayısıyla taze et, hayvansal yağ (belirli bir oranda tabii) gibi içeriklerin mamada çoğunlukta olması, tahıl türevlerinin de az olması gerek. Taurin miktarı da önemli mamalarda. Bunlara bakarak yok şu unu yok bu aroması diyen, asla taze veya kuru et içermeyen mamaları eleyebilirsiniz. Matisse, Golosi, Mystic, N&d gbi mamalar et içeren mamalar olduğundan sitede çoğunlukla bunlar önerilir. Cat Chow maalesef bunlardan değil içeriği kötü, aynı şekilde ProPlan da böyleydi diye hatırlıyorum. Çoğu kişi kedilerinin iştahla yemesine bakarak mamalara iyi deseler de mamalara katılan aromalar sağlıyor bunu o yüzden buna da kanmamak gerek ayrıca.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Kesin bir şekilde kurutulmuş tavuk unu yazacak değil, yorum yanlış anlaşılmasın. "Kurutulmuş tavuk/et/balık", "İşlenmiş tavuk/et/balık proteini", "işlenmiş tavuk/et/balık unu", "tavuk/et/balık proteini" gibi ibareler de yer alabilir. Bunlar olabildiğince tercih edilmemelidir.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

İçerik okuya okuya ezberlemişim @idilin yazdığı içeriklere bakarak markaları tekte bildim..

iidyl
iidyl

116641

utanmasam ezbere yazacaktım ben de.. böyle böyle kafayı yiyip insanlarla iletişimi kesip 30 kediyle birlikte yaşayan tonton ihtiyarlar olunuyor demek ki KAFLPDŞWGÖXPWŞGŞXŞWŞTŞFŞWŞF

augurlu
augurlu

472

ND kedimin barsaklarını bozdu önermem. Hani belki benim oğlan sorunludur o mama tetiklemiştir orasını bilemem ama bir anda hastalandı şimdi hills id mama dışında bir şey yediremiyorum. (Bebekti bulduğumda yaklaşık 5 6 ay ND kullandım narlı hani mamaya geçiş sürecinde filan hasta olma gibi bir durumu yok hali hazırda mamayı yerken hastalandı veteriner de onayladı mamadan olduğunu)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bu dediğim mamalar butcenize fazla gelebilir. Mama içeriklerine bakarak içinde yine gerçek et bulunan matisse, golosi, profine gibi mamalara bakabilirsiniz. Hatırladıklarım bunlar belki başka mamalarda vardır.

Drawhel
Drawhel

13562

Anladım, ben ilk başta Cat chow kullanıyordum kızıma. Cat chow tavuklu, tüyleri çok güzel parlıyordu, dökülmesi olmuyordu, dışkısı o kadar kötü kokmuyordu. Proplana geçtim çok kilo aldı ama tüylerinde dökülme ve parlaklığı gitmeye başladı şimdi tekrar Cat chow a döndüm, iştahla yemiyor şu an dün geçtiğimiz için belki zamanla eski mama düzenine döner diye umuyorum.

AnneRoss
AnneRoss

12395

Ve tabii bir de hayvan deneyi yaptığı alenen bilinen markaları da satın almazsanız çok iyi olur, onlar da internette var. Evimizde gönüllü bi şekilde can besleyip ona değer verenler olarak hayvan deneyinin karşısında durmalıyız diye düşünüyorum.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Kediler etçil hayvanlardır ve hayatlarını devam ettirebilmek için hayvansal proteine ihtiyaç duyarlar. Kuru mamalar bu hayvansal protein karşılamak için en ucuz ve pratik yoldur.


Piyasada çeşit çeşit kuru mama var; tavuklu, kuzulu, balıklı, geyikli.. Hepsinin ana amacı kediye hayvansal protein aktarmak ve bunun yanında beslenmesine ve sağlığına katkı sağlayacak ek besinler aktarmaktır.


Kalite mamaların içerik kısmına bakarsanız "taze tavuk eti, taze balık" gibi ibareler görürsünüz. Buradaki taze ibaresi önemlidir. Başka bir mamaya bakarsanız aynı yerde taze yerine "kurutulmuş tavuk unu" yazar. Bu iki ibare arasındaki fark; tavuk eti ve tavuk bulyon gibidir.



  • Kaliteli bir mamanın içeriğinde yüksek miktarda gerçek, taze et vardır,

  • Pirinç, un, bulgur gibi tahıllar minimum düzeydedir,

  • Vitamin, mineral, protein gibi oranlar dengededir,

  • Koruyucu gibi sağlığa zarar verebilecek maddeler ise minimumdur.


Şu anlık aklıma gelenler bunlar, gündüz edit yaparım yoruma..

Drawhel
Drawhel

13562

@yusufsaygin2 doğanın kanunu kedileri evcillestirerek zaten degistirmediler mi? Şu an bu hayvanları taramamız, aşı yaptırmamız, kısırlaştırmamız, kuru mama/yaş mama vermemiz doğanın kanunu yıllarca önce değiştirdi zaten. Yanımızda bu şekilde bakıyoruz onlara evcilleştirme illeri için elbette bu şekilde bakmak gerekiyor ama biz insanlar zaten doğanın kanunu değiştirdik.

Drawhel
Drawhel

13562

@yusufsaygin2 yazıyı okuyacağım, teşekkürler.

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

@drawhel, büyük balık küçük balığı her zaman yer. kediler evcil olmadan önce gidip ıspanak, kereviz yemiyorlardı sonuçta. evcil olmayan kedi türleri ağaç mı kemiriyor şu an? hayır, gidip av arıyor..

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Elbette ben de üzülüyorum doğanın bu şekilde biçimlenmesine ama gidip hayvanın genetiğine karşıt bir şekilde beslemek de bir nevi garip olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 995 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR