Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
scottish fold cinsi erkek bir kedim var kendisi 5 aylık ve küçüklüğünden beri aşırı agresif bir kedi 2.5aylıkken elimi kemirdiğini hatırlıyorum artık saldırmalara başladı elime koluma bacağıma her yerime saldırıyor asla alamıyorum bi hışımla itiyorum anında geri gelip daha kötü saldırıyor elime iki dikiş atıldı veterinerle görüştüm yüksek sesle uyar diyor fakat bizimkinin içine cin girmiş gibi ne ses durduruyor ne de oyuncak ailemle ayrı yaşıyorum onlara gittiğimde bir ton fırça yiyorum yaralarım yüzünden kedim sürekli mırlayan bir kedi dokununca bile mırlar ama asla kendini sevdirmiyor sadece mama vericeğim zaman bir de eve yeni geldiğimde bana sürtünüyor her gün oyun oynuyoruz camdan bakmasına izin veriyorum fakat o bana saldırmayı asla bırakmıyor çok çaresizim artık gittikçe büyüyor ve verdiği hasarda artıyor ne yapmam gerekiyor hiç bilmiyorum tüm fikirlerinize açığım
Şimdi 5 aylıkken kızgınlık olur mu bilmem ama kızgınlığa girmiş olmasın?
Erkek kediler ilk kızgınlığa girdikleri zamanda insanların koluna bacağına atlayıp ısırıp çifteşme hareketi yapabilirler. Oyuncağa vs yine yapabilirler...
Çiftleşirken dişiyi enseden ısırıp bırakmadıkları için insanları da kolu ısırıp bırakmamak için direnebilir.
hiç pozisyon almadı koku vs hiç belirti görmedim şu ana kadar
Neden o kadar gergin bir kedi? Evde rahatsiz oldugu boseyler mi var
Benim kedimde sizinki gibiydi 5 aylık değilde 7 aylıkken evde bir tek benim kollara bacaklara rahat vermezdi. Ne çiftleşme hareketi yaptı ne koku bıraktı. 12 aylıkken saldırılar daha da arttı odadan çıkamıyordum ve yine 12 aylık dönemde çiftleşme hareketi yapmaya başladı. Kısırlaştırdık rahat ettim. Ben 1 yaşına kadar inatla bekledim erken kısırlaştırmadım. Sizde dayanabildiğiniz kadar dayanın derim ( Kediler 6.aydan itibaren kısırlaştırılabilirler )
Bence kedinizin yapısında olan bir şey, vet. Bir kedi var aynı dediğiniz gibi sürekli saldırıyor, tıslıyor, köpek geldi havlıyor ondan bile korkmuyordu, en son gittiğimde dizime yattı veterinerimiz almaya çalıştığında hem benim dizime tırnaklarını geçirdi hemde vet. Isırdı. Tabi siz sakinleştirmeye çalışın, bu hareketleri sergilediğinde sevmeyin, hatta bos bir odaya koyun on dk kadar orada dursun ki bunu ceza olarak algılayıp yapmamasi gerektiğini ogrenebilsin. Agresif bir kedi anlaşılan, umarım büyüdükçe geçer bu tavırları. Ama siz birazda ona karşı sakin yaklaşın siz ne kadar o size hırçınlık yapınca karşılık verirseniz bence daha sert şekilde size gelir.
Kedilerin doğası bu onlar birer avcı. Eğer yeteri kadar oynatmazdaniz ilgilenmezseniz sadece elinizle biraz oynarsaniz elinizi av oyuncağı gibi görüp onunla oynuyorlar. Benim de kedim elimle oynamaya elime karın düşme hareketi yapmaya bayılıyor kollarım çizik içinde ama şikayetçi değilim. Asla tırnaklarini çıkarmaz her şeyi ısırarak yapar. Ama asla agresif değildir oyuncaklarına nasıl davranıyorsa bana da öyle davranıyor. Doğalarınin bu olduğunu kabullenip kedinizi bu şekilde sevmeyi deneyin. Kolunuzu ısırmasından rahatsız oluyorsanız isirdiginda kızıp başka bir odaya kapatarak oyunun bittiği mesajını verin. Bir süre odadan çıkarmayın. Sonra yanına gidin sevin yine yaparsa yine oyunu bitirin ve oyun bitti mesajı verin. Kendisini sevdirdiginde ödül maması ile odullendirin. Bu şekilde biraz sabır ile deneyin.
Oyuncak alın bol bol ısırabileceği şeyler tırmalama tahtası tırmanacağı kedi evleri enerjisini atsın bol bol bide öyle deneyin
Kediler cezayı anlamaz. Öyle yaptığı zaman hayır diyip uzaklaşın. Sevdiğinde. Mirladiginda mama verin düzelir umarım. Benim kedim dişi bir ara coook sinirliydi 3 hafta falan. Kızgınlık öncesiydi.
tonlarca oyuncağı var evde rahatsız olabileceği bir şey de yok oynaması tırmanması için duvarlarda kedi düzenekleri var enerjisini atmaya çalışıyoruz ama sakinleşmiyor artık kısırlaştırma yaşını bekleyeceğim umarım kısırlaştırdıktan sonra bir nebze sakinleşir
Kisirlastirinca eminim farklılık oluşur hareketlerinde koku bırakmaya başlamadan kisirlastirin bence
Bende diyorum ki yavru yapacak illa. Büyüdükçe sakinleşiyor. Bunu bilerek devam edin
Böyle konu açtın mı yandın zaten, seni anlamaz aslında ama zart zurt akıl verir kendince bir de hakaret eder, karşılaştım valla böyle değişiklerle burda.
Size sabır diliyorum, benimki de böyleydi-böyleydi diyorum şimdi azalttı bayağı saldırıları- yüksek sesle çığlık atar gibi bağırmak zorunda kalıyorum bazen çünkü yüksek sese duyarlı oldukları için anca o zaman bırakıp gidiyor. Atladıkça itiyorum, olmadı gidiyorum yanından. Ama dediğim gibi büyüdükçe azaldı bizde, gerçi hala bacak ve kollarım harita gibi hatta alfabe gibi çünkü bazı ısıraklar harfe bile benziyor:)) Umudum kısırlaşmasında. Bide sakinleştirici tedaviler falan uygulanıyormuş böyle problemli kedilere, acaba bu konuyu mu araştırsanız.
Kedim 12 aylık iken odanın dışına çıkamıyordum her an saldırı halindeydi. Oynatmaya çalışsamda belli bir süre sonra oyuncağı bırakıp bana saldırıyordu. Süs oyuncağı olarak gören vardır illa ama her konu açıp kedisi için öneri isteyeni aynı kefeye koymakta ayrı bir had aşımı kusura bakmayın.
Siz Ozge00 takılmayın. Halden anlayan ve aynı durumu yaşayan biri olarak kediniz erken kızgınlığa girmiş olabilir ve hiç bir belirti göstermeyebilir. Sevgi ve sabrınızı can dostunuzdan eksik etmeyin bu süreç uzun olsada geçecektir
Anti stres macunlar var bir arastirin isterseniz. Bir de kedi otu var o da sakinlestiriyormus. Bazi speyler var sakinlestirici. Oyuncaklarina sıkıyormussunuz uzunca vakit onlarla oynayip sakinlesiyorlarmis. Aklima gelenler bunlar.
Kedinizi kısırlaştırın saldırganlığının azalacağına eminim veteriner bu konuda bir şey dedi mi
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.