Kedileriniz Havalar Yüzünden Sizden Uzaklaşıyor Mu?

iidyl
iidyl

116641 Puan

öncelikle merhaba.. başlıkta sorunu belli ettim direkt konuya gireyim. luna geldiğinde zaten hazirandı, yani yine yazdı ama havalar bu kadar sıcak değildi. kendini sevdirir temastan rahatsız olmazdı.


havaların iyice ısınmasıyla birlikte geceleri klimayı açmaya başladık ve luna bununla birlikte annemlerin odasından ayrılmaz oldu. klima o odada ve kapılarını açık tutup koridoru kapatıyorlar böylece benim odam da soğuyor.


geldiği günden birkaç hafta öncesine kadar her gece benimle birlikte mırıl mırıl uyuyan kızım artık geceleri benden kaçıp annemlerin odasına girmek için çıldırıyor, kapı kapalıysa da yerlerde uyuyor. annemlerinki kadar serin olmayan odamdan sürekli kaçmaya çalışıyor zerre yakınlık kuramıyorum kızımla.


bugün tam 4 aylık oldu, karakteri oturduğu için böyle olduğunu düşünmek istemiyorum çünkü istisnasız her şeyiyle ben ilgileniyorum ve o gidip annemin yatağında uyumak için çıldırıyor yani şaka gibi. sizce sıcaklardan mıdır? bunalıyor o yüzden yerlerde uyuyor olabilir mi?


çok teşekkür ederim şimdiden, iyi geceler hepinize.

16 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Cevabım evet. Bizde de durum aynı. Çok mantılı bir sebep ayrıca, yani hava çok sıcak ve tüylü hayvanlar bunlar. İlla ki bunaliyorlar, temastan kaçınıyorlar. Hatta benim kedim terliyor ve kokuyor patisi. Kosup oynayinca oluyor sadece bu, patisi kokuyor bildiğimiz. Patilerinden terliyorlar yani normal.
Cokta temas etmemeye çalışıyorum, o gece gelip sokuluyor bana zaten. Şöyle bir durum da var kedinin üzerine gidip onu sürekli sevmeye çalışınca bikiyor sıkılıyor, ben bunu astım artik sevmiyorum kendi gelmeyince ve bu şekilde yapınca aramızdaki bag daha iyiye gitti. Eskisi gibi korkmuyor her hareketten, elbette sürekli sevdirme halinde değil ama gun içinde cogu zaman gelip dudagima öpücük bırakıyor (kafasini sürtüyor). Yani sal gitsin, kendi döner. Dönmezse de hic senin olmamıştır zaten

Ozge00
Ozge00

131723

Üzüldüm senin adina. Benim kedim de sadece bana sevdiriyor, kuyruk gibi ayrılmaz bende diger aile üyelerine alıştırmaya çalışıyorum ama yok. Sana kötü bir haberim de var, kediler kendi sahibini secer ve bir kisiyi sahibi beller yani sanırım anneniz de o kişi

Ozge00
Ozge00

131723

Arada siz de araya girip iki minciklayin :D saka bir yana yani durum böyle. Sizi de eminim seviyordur ama kendi kedim böyleyken sizinkine de pek onerim yok. Annenizi evden atarsaniz kesim cozum alabilirsiniz sanırım

elberp
elberp

1070

Hava iyice ısındığından beri evin en soğuk noktalarına gidiyor. Benim odama odamdaki klima açıkken geliyor sadece. Bir de zorunlu ihtiyaçları olan yeme-içme-tuvalet için. Sıcaklar basmadan önce günün çoğunu odamda geçirirdi.


Kedinizin annenize olan davranışları birebir yaşadığım bi durum :). Geldiğinden beri her sabah Maya uyandırıyor beni. Yatağa çıkıp üstümde geziniyor, burnumu yalıyor, kafasını suratıma sürtüp duruyo. Evde herkes uyanmış bile olsa beni uyandırma görevini yerine getiriyo sağolsun. Uyku süremi 1-2 saat kısalttı geldiğinden beri :)

iidyl
iidyl

116641

@elberp aslında bu sabah beni de miyavlayarak üzerimde yürüyüp mırlayarak uyandırmaya çalıştı ama uykum her şeyden değerli olduğu için hiç umursayamadım.. uykum kaçmadan geri uyuduğumda annemin yanına gidip ondan ilgi beklemiş olabilir sanırım.


bizim kediler klima ve soğuk aşığı olsun, her mamaya burun kıvırsın; sokaktakiler bir kap suya muhtaç kalsınlar.. çok üzülüyorum bu duruma, ev kedisinin derdi gerçekten çok farklıymış.


teşekkür ederim yorumunuz için.. merakla kışı bekliyorum en sıcak yatak hep benimki olmuştur bakalım bana mı sırnaşacak bu sefer :’)

elberp
elberp

1070

Önceki rahmetli kedim Arya kimseye yakın değildi. Yaklaşanı tırmalardı. Sadece birkaç günde bir gelip sırt üstü yatardı sevdirmek için. Maks. 30sn sevdirir, sonra gidin derdi. Devam edeni tırmalardı :). Maya da tam tersi. Sadece 2 kere tırmaladığını gördüm. İkisi de gelen misafiri gördüğünde kucağımdan fırlayıp kaçarken oldu. Bunun dışında hep sakin maşallah. Homeofis çalıştığım için gün boyu beraberiz. İlginç bi şekilde neredeyse her mama yiyişinden önce (%90'dan fazladır) önce masama çıkıp sürtünüp duruyo, ondan sonra atlayıp mamasını yiyo. Mesai saatimde bazen klavyeme yatışı dışında çok iyi geçiniyoruz :)

Bikedi
Bikedi

13753

Evet havalardandir merak etmeyin. Hem daha karakteri oturmaz henuz yavru. Bu aylarda biraz delilik geliyor kedilere. Benimki de 4,5 aylik az once bilgisayar kablomu yemis:(

iidyl
iidyl

116641

allah uzun ömürler versin yavrunuza, çok şanslısınız sevgisini belli eden bi çocuğunuz olduğu için :’)

elberp
elberp

1070

Rica ederim. Yazı atlatalım, bunaltıcı sıcak geçsin de o zaman belli olur gerçek duyguları :)


Şu an hem eskisinden daha uzun süre uyuyo hem de fazla yanımıza gelmiyor, betona falan yatıp duruyo. Klima açıkken veya gece hava serin olunca hareketliliği artıyor.


İlk başlarda sık sık uyandıran bi durumdaydı ama numara yaparak engelledim bunu. Miyavlayarak yatağıma zıplayınca uyanıyorum ama gözümü açmıyorum, hareket etmiyorum, üstümde 1-2 tur atıp iniyor, uykusuna devam ediyor. Eğer uyandığımı görürse günaydın der gibi hareketli hale geliyor, yataktan kaldırana kadar yalıyıp sürtünüyo. O yüzden numara yapar hale geldim :)

elberp
elberp

1070

Teşekkürler. Size ve yavrunuza da uzun ömürler versin.


Telaşa gerek yok, sıcak dönemi atlatınca yakınlaşırsınız diye düşünüyorum. Yoksa insana çok koyuyor tuvalet, mama, su, tüy tarama, vitamin vs. her türlü işini görene trip atmaları :)

ayays
ayays

1031

Konunun altındaki yazıları gülerek okudum, bunların dünyası ne tatlı, ne farklı ya :)


Vallahi @iidyl, bende iki tane var. Şuan kız aramızda uyuyor, oğlum yazın en serin neresiyse orada. Yazın onu sevmek bile mümkün değil. Taaaa ki kış olup battaniye çıkana kadar. O zamanda bacaklardan ayrılmıyor. Ama kızım için hiç fark etmiyor hep etrafta. Demek ki kediden kediye değişiyor.


Benim oğlan ile senin kız keyfine düşkün demek ki ne yapalım :)

Ayselgns
Ayselgns

113116

İdil uzun senelerdir beraberiz sıcaklarda hep terk ediliyorum :)

iidyl
iidyl

116641

https://hizliresim.com/qm1rds şu an bile şöyle uyuyor yani şaka gibi

iidyl
iidyl

116641

sanırım hiç benim olmadı.. anneme sırnaşıp sürtünüp her sabah burnunu yalayarak uyandırdığını falan öğrendim az önce.. hâlâ şokunu atlatamadım.


sen gel b*kunu püsürünü temizle, her gün tüylerini tara, gözlerini burnunu sil, günde birkaç kez suyunu değiştir, yaş mamasını ver, patisinin arasındaki tüyleri bile kes o gitsin kuru kuru iki mıncıklayan anneni sevsin :D


bana bi kere olsun sürtünüp sırnaşmadı sadece seversem kaçmıyordu.. evladımı reddediyorum şu an gitsin başka analarda benim kokumu arasın bundan sonra altpxpallfodkalflskw

iidyl
iidyl

116641

aslında her aile bireyini ayrı ayrı kullanıyor. sabah uyandırıp sırnaşmak için annemi, kovalamalı bir oyun oynamak istiyorsa kardeşimi, ilgi istiyorsa babamı ve bilimum yaş mama ve ödül maması ihtiyaçları için de beni kullanıyor.


istediği her şeyi anında yaptığım için biraz şımartmış olduğumdan korkuyorum aslında. yani beni cepte görüp diğer seçenekleri de denemek istiyor olabilir zira ben sabahları üstümde tepinse bile uyanmıyorum. bir ara bana mesafeli olduğunu görüp bayağı uzaklaştım sanırım üzerine gitmediğim için bana biraz daha yaklaştı ama hâlâ annemlerin odasına aşık.


bence annemden çok annemlerin yatağı ve klimaya aşık bu arada.


bir inşaatçı bulup annemlerin odasına tuğla ördüresim geldi :D

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 820 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR