Kedimin Psikolojisi Mi Bozuldu?

SelenG_
SelenG_

2502 Puan

Merhaba, Temmuz başında 2 aylık erkek kırma mavi rus kedisi sahiplendim. Evde annem babam ve ben yaşıyoruz. Bayram dolayısıyla eve şehir dışında yaşayan ablam geldi bir kaç gün kaldı o esnada iç parazit tedavisinden dolayı kedim ishal oldu. Ablama da çok alışmıştı ablam gittikten sonra bu seferde kuzenim yatıya misafir olarak geldi 3 gün kadar kaldı. Ona da çok alışmıştı. İshali devam ettiği için aynı süreçte veterinere götürdüm probiyotik tedavisine başladık. Bugün 3. Gün. Dün akşam da evde 1 2 saat yalnız bırakmak zorunda kaldık komşum arada gelip kontrol etti küçük olduğu için evde yalnız bırakmak istemiyordum. Bu sabah uyandığında herkesten korkar hale geldi. Evde kabarıp üzerime atlıyor ve kakasını kumunun önüne yaptı. Hala çok yanaşmıyor ve korkuyorum ona çok zarar verdiğimi düşünerek. Yarın veterineri arayacağım fakat sizce çok zarar vermiş miyim bu kadar misafirle daha o alışamadan eve? Teşekkürler

19 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Evet dediğiniz gibi daha eve alışmadan sürekli insanlar gelip gitmis ve biraz etkilenmis olabilir. Bu zamanla düzelir, eve cok insan almamaya çalışın bir süre. Zaten kediler misafir sevmez pek. Cok endişelenmeyin, daha yavru karakteri zamanla oturur.

Ozge00
Ozge00

131723

Kediler tepki olsun diye eve de kaka yapabilirler. İshal hala devam ediyorsan tutamamis kaçırmış da olabilir birden.

Ozge00
Ozge00

131723

A ama alali 1 ay olmus, ben bu hafta geldi sandim bir an. Alışmıştır ortama zaten. Sorun misafirler buyuk ihtimalle.

Ozge00
Ozge00

131723

Elinizi uzatip koklamasina izin verin hatta tek parmağınız da olabilir, ona dik dik bakmayin, yere comelip onun hizasına gelin. Yas mama varsa biraz verip, yerken yanında durun.

Tamam

Tamam

Tamam

Tamam

Tamam

Tamam

Tamam

Tamam

Sen daha önce kedi besledin mi

begumasli00
begumasli00

812

bence bir süre kedinizi evde yalnız bırakmayın, sürekli yanında olun onunla vakit geçirip oyun oynamaya çalışın küçükse zaten oyunlara hayır demeyecektir. yaklaştığı vakit ıslak mama, ödül gibi şeyler verip onu ödüllendirin ve güvenmesini sağlayın. kediler misafir çok sevmeyebilir ama eve ve ailenizle birlikte sizle yeterince bağ kurarsa eve alıştıkça biraz da büyüdükçe çok sorun olacağını sanmıyorum. benim kedim de alıştığı yerden kopmak zorunda kaldı fakat güvendiği tek insan olarak yanında durdum, eve birileri gidip geldikçe asla ilgimi ondan çekmedim şu an hala küçük olmasına rağmen artık gelip giden misafirlerden korkmuyor, aksine onlara yanaşıyor. ama bu süreçte sürekli yanında olmanız lazım:)

SelenG_
SelenG_

2502

Cevaplar için çok teşekkür ederim, ilk kedi deneyimim ve ikimizde alışmaya çalışmaya çalışıyoruz aslında. Bu sabah gerçekten birşeyden hatta benden korkuyor gibiydi sürekli kabarıyordu inanılmaz korktum şimdi az az yanaşıp seviyorum sevdirmeye başladı biraz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 652 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79578 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR