Kedimi Kısırlaştırmalı Mıyım ?

pnariy
pnariy

915 Puan

Merhaba arkadaşlar benim 3 aylık erkek bir kedim var bu kısırlaştırma konuları şimdiden aklıma takıldı böyle bir şeye hakkım olmadığı için içim el vermiyor kısırlaştırmaya hayvanın doğasıyla oynamak istemiyorum fakat ileride evden kaçma gibi bir durum ile karşılaşır mıyım bilemiyorum kısırlaştırmassam beni ne gibi sorunlar bekler erkek bir kedi de yardımcı olursanız sevinirim

19 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

"Doğası" diye bir tanımın varlığı bile çok saçma. Bu şekilde düşünürsek hasta olduğumuzda ilaç kullanmayalım, tedavi görmeyelim çünkü doğamızda bu hastalık var. Çiğ et yiyelim eskiden öyleydi çünkü. Mağarada yaşayalım, çıplak dolaşalım, şu an pandemi sürecinde maske takmayalım, hatta tuvaletimizi ormana falan yapalım.
Biraz garip bir yolla anlatmaya çalıştım ama anladığınızı varsayıyorum. Kedinizi hem çiftleşme sırasında bulaşabilecek bi çoğu ölümcül olan hastalıklardan, hem de kızgınlıkta yaşayacağı (ve büyük ihtimalle size de yaşatacağı) stresten korumanın tek yolu kısırlaştırma. İnsanlara kıyasla 20 kat(tam sayıyı bilmiyorum) daha hızlı üreyebilen bu canlıları insanlarla bir tutmamalısınız. Üstelik insanlar yüzyıllardır doğum kontrol yöntemlerini kullanıyor zaten. Kısırlaştırma onlarda uygulanabilecek sağlıklı tek doğum kontrol yöntemi.
Böyle bilimsele yakın şeylerle tatmin olmadıysanız da şeyi söyleyebilirim. Bi arkadaşım 13 kadar yıl önce kısır bir kedi buluyor sokakta. Beslemeye falan başlıyor. Hala yaşıyor kedi. Sokakta minimum 14 yıl yaşamış dişi bir kedi imkansız normal şartlarda. Ama kısır ve yılda 3 kere doğum yapmamış, erkek kediler rahatsız etmiyor, yavru besleme derdi olmamış.

mrrevewee
mrrevewee

774

kısırlaştırmak kedinizin ömrünü uzatır ayrıca doğasıyla falan oynamıyorsunuz kediler kızgınlığa girdiğinde aşırı sinir ve stres sahibi oluyorlar dişi kedinin doğum sırasında çektiği sıkıntılar ölme ihtimalini saymıyorum bile doğan yavruları sahiplendirmek sahiplenecek kişilerin bakamayışı bunlar hep sorumsuz kişilerin hayvanlarını kısırlaştırmadığı için ortaya çıkıyor

sforselin
sforselin

119776

Bence siz alınganlık ettiniz. Verilen cevaplar (benimki hariç tutulabilir) gayet durumu açıklamaya çalışan mesajlar. Ben burayı herkes okuyor diye en anlamayacak insana anlatır gibi anlatmaya çalışıyorum. Kaba bir yorum olduğunu düşünmüyorum ama yine de öyle hissettiğiniz için üzgünüm.

pnariy
pnariy

915

Bu konu da pek fazla bilgi sahibi olmadığım için sormuştum bu soruyu keşke biraz daha sakin cevap verseydiniz.Yine de teşekkürler.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Evden kesinlikle kacar veya atlar biyerini kirar. Cok goruyoruz bu sekilde. Ve evde besleyerek zaten dogasindan koparmis oluyoruz. Doga dedigim de sokak falan degil. Zaten yasayabilecekleri dogal ortam da yok. Kisaca kesinlikle kisirlastirin. Her zaman ciftlestiririm diyorsaniz o zaten omrunu kisaltir. Sokak kedileri gibi yilda 1 degil her ay ciftlesmek ister cunku. Hic ciftlestirmeyip kisirlastirmazsaniz da pyometra denilen bir hastalik olusabilir

Kısırlaştırmalısınız çünkü benim kedim aşırı saldırgan olmuştu yanından geçene bile pati atıp saldırıyordu ayrıca evin her yerine koku bırakıyorlar ciddi anlamda her yerine dışarıdan poşet yada herhangi bir şey geldiği zaman hemen onu koklayıp üzerine koku bırakıyordu kısırlaştırdım şuan saldırmak bir kenara dursun oyun oynarken bile ısırmıyor aşırı sakinleşti kısırlaştırmamanız hem kedinize hemde kendinize eziyetten başka bir şey değil o yüzden kısırlaştırmalısınız.

Ebraerdem
Ebraerdem

3352

Kısırlaştırmazsanız hep evden kaçma eğiliminde olucak erkek kediler hep kızgınlıkta olduğu için dişilerden daha zor oluyo hemde kısırlaşan kediler daha uysallaşıyor

ecmelsoylu
ecmelsoylu

2185

Hayır lütfen böyle düşünmeyin çünkü şartlar çok değişti afrika savanasinda değil arabalarin arasında yaşıyor sonuçta bu hayvanlar artik, yıllar önce evcillestirilip ortama adaptasyon sagladilar şuan doğal yaşam diye bişey mümkün değil malesef çünkü onların yaşam alanını işgal ettik, s.çacak yerleri bile kalmadı. Bilimsel çalışmalar kısırlaşmalarinin daha sağlıklı olduğunu kanıtladı. Tabi bide doğacak yavruların sokakta ölüm tehlikesi var sıcak bir yuvaları olmayabilir anneleri sonuçta ömür boyu bakmayacak bir can bile olsa ölecek bu riske değmez, doğum kediler için çok zor zaten bu sitede arkadaşların defalarca söylediği gibi insanlar 1-2 tane dünyaya getirirken kedilerde 6 bile olabiliyor gerçekten zorlaniyolar anne için de ölüm tehlikesi var, kedilerin birbirinden hastalık kapma ihtimali de var ciftlesince. Sahiplenmek hayat kurtarmak demektir zaten, bu davranışların en güzeli. O yüzden kısırlaştırdıniz diye bu gerçeğe gölge düşmez

Kısırlaştırmalısınız çünkü benim kedim aşırı saldırgan olmuştu yanından geçene bile pati atıp saldırıyordu ayrıca evin her yerine koku bırakıyorlar ciddi anlamda her yerine dışarıdan poşet yada herhangi bir şey geldiği zaman hemen onu koklayıp üzerine koku bırakıyordu kısırlaştırdım şuan saldırmak bir kenara dursun oyun oynarken bile ısırmıyor aşırı sakinleşti kısırlaştırmamanız hem kedinize hemde kendinize eziyetten başka bir şey değil o yüzden kısırlaştırmalısınız.

sartre
sartre

235

Ayni sorunsali yasiyorum. Erkek kedim 1.5 yasinda.dogasina dokunmamak icin kisirlastirmadim , klozete tuvaletini yapmasi icin egitmeye calismadim ( evet biz onlarin dogasinin icine gelip yerlestik ancak bu konu hakkinda benim yapabilecegim bir sey yok)


Kedim sokaga ciktigi icin evde bir koku olmuyor.


Saldirgan bir kedi, kisirlastimanin onu sakinlestirebilecegini dusunuyordum ancak buradaki arkadaslar bu iki konunun bagimsiz oldugunu soyluyor.


Genel olarak okudugum yorumlar kisirlastirmamanin daha yanlis bir yaklasim oldugu yonunde. Bu yuzden veteriner ile gorustukten sonra kararimi verecegim.


Keske dili olsada o karar verse :)

Poficann
Poficann

103514

Benim kedimde kızgınlığa giriyordu çok sinirli ve stresliydi, evden de kacabiliyorlar kısırlaştırın.

elifdizman
elifdizman

1128

Ben de sizin gibi düşünüyordum. Dişi kedim var yapsam mi yapmasam mi diye ama yalancı gebelik geçirdi durumu ağırlaştı. O halini görünce doğasına iyi anlamda dokunuş olacağını anladım. Mutlaka kısırlaştırın

Nurls
Nurls

4157

:) evet...

mkayhan33
mkayhan33

266

Merhaba, peki ne zaman kısılaştırılmalı? Dişi kedim 5 aylık. 6. ayını doldursun operasyon olsun diyen var. 1 yaşını bekle diyen var. Hiç kızışma durumunu tatmadan yaptır diyen var. Düşüncelerinizi öğrenebilir miyim?

ozleeemklllc
ozleeemklllc

3780

kısırlaşınca hastalık gibi şeyler azalır ama kısırlaştılımazsanız çok fazla geçirince hastalabiliyolar benim kedim öyle oldu acil ameliyat oldu hem maddi şekilde daha fazla ödüyosunuz hem kedinize hem size yazık kesinlikle kısırlaştırın kediniz rahatlar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 846 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79695 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR