Kedinin Altını Bezlemek?

gizemt77
gizemt77

1058 Puan

Kedim üretrostomi ameliyatı olalı bir hafta olmasına rağmen iki kere dikişlerini atmayı başardı. Her gittiğimizde tekrar acılar içinde dikiş atılıyor hayvana(anestol ile uyuşturuyor ama elbet canı yanıyordur) Yakalık takmak işe yaramıyor. Son çözüm bunu düşündük, daha önce yapan oldu mu? Altını bezlerken vazelin sürsem tahrişi azaltabilir miyim? (Hassas olanların fotoğrafa bakmamasını rica ediyorum)


16 CEVAP

iidyl
iidyl

116641

bu durumda iyice gözlemleyip dikkatini dağıtarak sondayı çıkarmamasını sağlamanız lazım, bez hiç sağlıklı gelmedi bana muhtemelen çok uzun süre çişini kakasını tutar beze alışkın olmadığı için, o da tehlikeli


çok geçmiş olsun bu arada kuzucuğa❤️

Ceyday
Ceyday

4128

Zamanında terk edilmiş kuzuya bez bağlamıştık anneannem bebek gbi değiştirirdi biberonla beslerdi ama sizin şöyle bir durumunuz var kedinizin dikileri mikrop kapar kum eğitimi olduğu için beze yapmaz

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Eğer yakaliga izin vermiyorsa bence ne mantiklisi beslemek ama tahriş olmaması için her gün yikamalisiniz altını pis kalmamalı :)

iidyl
iidyl

116641

bez şu durumda pek mantıklı değil bence, yaranın iyileşmesi için havaya ihtiyacı var sonuçta


bezleyecekseniz de sık sık değiştirip iyice temizlemeniz lazım yara mikrop kapar yoksa

gizemt77
gizemt77

1058

@iidyl bence de yaranin acik kalmasi daha onemli, veteriner her o patlatsa da biz geri dikecegiz diyor. yaranin kaynamasina olumsuz etkisi olmazmis bir iki dikis atmasının. yine de cok aci çekiyor yavrum, sondanin da cikma ihtimali oluyor, sonda cikarsa ve delik kapanırsa ameliyatin anlami kalmayacak. cikis yolu bulamadim acikcasi.

gizemt77
gizemt77

1058

kedi bugün dikislerini kopardigi icin anestezi verilerek tekrar dikildi, sondanin cikmasina daha 20 gun var, bur hafta klinige birakacagim donuste artik bezlemeyi düşünüyorum, bebek bezi mi kullanmaliyim, yoksa felcli hayvanlar icin uretilen kulot benzeri giysiler var mi?

ZehraBulutt
ZehraBulutt

133322

Bebek bezi bağlayacaksanız prima olsun, diğerlerinde daha fazla pişik oluyormuş, ve sık sık değiştirin bezi. Pişiğe en iyi gelen şey zeytinyağıymış, hametan krem var bi de o da iyi geliyor. Ama önemli olan pişik olmadan önlem almak, her bez değişiminde zaytinyağı süresirseniz inşallah sıkıntı yaşamazsınız. Yeğenlerimde ablam bu şekilde yapıyordu.


Başından beri takip ediyorum kedinizin ameliyat sürecini gerçekten çok üzüldüm hem ona hem de size. Bir an önce iyileşir umarım.

gizemt77
gizemt77

1058

tesekkur ederim @ZehraBulutt bolgenin kuru kalmasi gerekiyormus dikis kopmamasi icin ama hafif zeytinyagi uygulayabilirim. Evet yorucu ve ciddi takip gerektiren bir surec ( kendini bana dokundurmadigi icin bir ay boyunca her gun kutusuyla birlikte on kusur kiloluk kediyi veterinere tasimak zorunda kalmak, geceleri uykusuz kalmak vs.) ama en azindan kaybetme olasiligim az diye telkin ediyorum kendimi. :)

gizemt77
gizemt77

1058

tesekkur ederim @Zeynepulku ama yikamak yasak, bolgenin kuru kalmasi gerekiyor belki hafif nemli bir bezle silebilirim. zaten her gun kan pihtisini temizleyip vazelin suruyorum tahris olmasin diye. gercekten zorlu bir süreç. yakaliga izin veriyor aslinda ama yakaliga ragmen dikisleri patlatmayi basarabiliyor canavar :)

Gelyahron
Gelyahron

118178

Bez kullanacaksanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. Günde 3-4 kere değiştirmeniz gerekiyor. Veteriner bize bir krem vermişti öteki evimizde kaldı ismini unuttum cok iyi gelmişti. Kantoron yağı da işinizi görebilir aslında

gizemt77
gizemt77

1058

@Gelyahron tesekkur ederim kremin ismini bulabilirseniz sevinirim, gerci su an dikis yerlerini yakmasin diye vazelin haricinde hicbir sey surmuyorum ama bir kez daha dikis atarsa o zaman bebek bezi alip giydirecegim. daha gec kaynar belki yarasi ama en azindan daha acisiz olur.

gizemt77
gizemt77

1058

@iidyl haklisiniz normalde gun icinde hep gozlem yapiyoruz kardesimle ama geceleri uyudugumuz icin bayagi tahris edecek sekilde ugrasiyor yarasiyla. aslinda bazı veterinerlerin yaotigi gibi yakaligi kafasini hareket edemeyecegi sekilde baglamayi dusundum ama o zaman da koltuk alti yarasi oluşuyormus malesef.

Gelyahron
Gelyahron

118178

Sormayı unuttum. Veterineriniz idrar yolu için ilaç verdi mi? Renalof gibi. Taş oluşumunu önlemek için. Bir de daha öncede yazdım; miamor ve kattovit sıvı mama. Veterinerimiz bunu da önermişti bize.

gizemt77
gizemt77

1058

herhangi bir mama vermedi, yapan kisi cerrahi kismiyla ilgileniyor sadece ama ben sivi alimini arttirmaya yonelik yumuşak seylerle besliyorum simdilik. bahsettiginiz sivi mamalarin faydasi olabilir, yabamci forumlarda okudugum kadariyla uriner beslenmeyi ameliyattan bir sure sonra birakip yas mamayla beslenmeye baslamis çoğu kedi. benim yapmayacağımdan emin oldugum tek sey kuru mama vermek olacak, sorunun ana kaynağı zaten kuru mama.

gizemt77
gizemt77

1058

@Ceyday gecirdigi ameliyat yuzunden kumuna yapmiyor zaten, kagit seriyorum kum kabina oraya yapiyor, bence yine gider oraya ama beze yapar diye tahmin ediyorum. mikrop kalmaması icin her gun veterinere goturup pansuman yaptırıyorum ama sunu sorabilirim anneanneniz tahris olmamasi icin ne suruyordu? sicakta bolgenin tahris olma durumu var da. gerci ne olursa dikis icin olsun dorduncu anesteziyi yaptirmaktansa bu yöntem cok daha mantikli geliyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2811 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR