Kedimin Çok Tüy Dökmesi

Arkadaşlar selam. Kedimde proplan kitten kullanıyorduk, açık mama. Normalde bu kadar dökülmezken bugün tüylerinde aşırı dökülme fark ettim. Bitmedi daha maması, hareketlerinde yavaşlık vs yok. Nasıl önleyebilirim dökülmeyi? Özel veterinere götürecek durumda değilim o sebeple buraya başvuruyorum.


20 CEVAP

Bikedi
Bikedi

13753

Proplan ve RC benim kedimde de tuy dokulmesine sebep oldu. 1 haftadir mystic kullaniyorum tuyleri biraz yaglandi parladi daha az dokuluyor gibi. Yumurta sarisi iyi geliyor diyorlar ben denedim ama yorumlayacak derecede bi etki farkedemedim. Gimcat macun kullandim 1 ay boyunca ama mamayi degistirince daha iyi oldu. Ayrica 2 gunde bir ya da her gun taramanizi oneririm

ka06
ka06

10040

Acik mamalar çok güvenli değil tavsiye etmem . Balıklı mamaları tercih edin. Tavuklular dökebiliyor. Birde alabiliyorsanız ekstra sıvı şişede balık yağı satılıyor mamasına sıkabiliyorsunuz ondan alın veterinerinize danışarak bayağı etkisi oluyor. Düzenli olarak da furminator ile tarayın

Bllmn
Bllmn

746

Mystic baya ucuz bi mama ama içeriği iyi midir? Veterinerimiz ucuz mama kullanmayın diyor ben de mi geçsem bilemedim

sforselin
sforselin

119776

@Bllmn hekiminizin kastettiği ucuz mamalar genelde içeriği ve argeleri kötü olanlar. Mystic yeni bir marka olduğu için arge kısmına çok para harcandığını düşünmüyorum. Bu durum da(yerli olmaları ve ithalat vergileri, gümrük vergileri ödememeleriyle beraber) fiyatını ucuzlatıyor. Ben güvenip kullanmaya yönelemesem de içerik olarak güzel bir mamaya benziyor. İyi olanları taklit ederek ortaya iyi bir şeyler çıkarmış olabilirler yani. Karar yine size kalmış.

Havaaa
Havaaa

1481

Bizden önce sahiplenen kişi ucuz mama kullanıyordu. Bize geldiğinde tüyleri felaket dökülüyordu. Her gün taransa da topal topak dökülme oluyordu. Biz proplan kullandık, tüylerindeki yağlanma azalmasına rağmen tüy dökmeye devam etti. Şimdi yerli üretim **********.com dan bonacibo kullanıyoruz. Önce tavuklusunu kullandık, bitirdi! İştahlı bir kedi olmasına rağmen, şimdi etli olanı aldık, bir günde bir tabak bitiriyor neredeyse :) Allahtan hareketli :) Tüy dökümüne gelince süper gözle görülür azalma oldu. Tavsiye ederim

yusufsaygin2
yusufsaygin2

13125

Tüy dökülmesinin sebebi saymakla bitmez, deri hastalığı olabilir, mamadan olabilir, evde bir şeye alerjisi oluyor olabilir..


Mama değişimi yapmayı deneyin, proplan içerik olarak bence iyi bir mama değil ki açık almanızı kesinlikle önermem..

ZaferB
ZaferB

278

Ben yumurta sarısı yedirdim sanki biraz daha az döküyor...

Zafer ve Yusuf abi, ikinize de teşekkür ederim öncelikle. Mystic numune talep ettim, gelmesini bekliyorum. Hills almayı düşünüyorum ek olarak, karıştırıp vermeyi. Yumurta sarısı yer mi? Nasıl vereyim?

nilayy24
nilayy24

13086

Proplan bizde de dökülme yaptı. Mystic e geçtik kısmen azaldı

Kalmamış...

Bllmn
Bllmn

746

Aynı yoğun dökülme bizde de var. Proplan kittendan n&d tavukluya geçtim haal döküyor. Hills balıklı denedim yine döktü. Her gün tarıyorum bir kedilik tüy çıkıyor deliricem. Şimdi gimcat skin & coat tablet aldım tüy dökülmesini azaltıyormuş içinde biotin ve çinko olan takviyeler. İsterseniz bi onu deneyin ucuz fiyatı da 17,50tl gibi bişeydi. Henüz sonuç alıcak kadar çok kullanamadım ama umutluyum :)

Ceyday
Ceyday

4128

Bende proplan kullanıyorum ama tüyü fazla dökülmüyor

Mystic sipariş ettim, bugün/yarın gibi gelir hocam. 1 hafta kullanıp değişim var mı güncelleyeceğim

cafunepi
cafunepi

91

biz de pro plan tavuklu kullanıyoruz yavru kedi için ama tüyleri gerçekten çok dökülüyor. pro plan iyi bir marka değil mi? veterinerden almıştık bir de, daha dün ikinci paketi buradan sipariş ettim. kedim benimle uyuyor ve şu an yatağa baksanız tüyle dolu. ilk sahiplendiğimde proline kullanmıştık, henüz bilgim yoktu ve marketten idarelik proline almıştım ama hiç dökülmüyordu tüyleri. şimdi neden böyle oldu acaba?

Cafunepi valla hocam mystic gelecek bugün yarın postu güncelleyeceğim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 824 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR