Mystic Mama Nasıl Bu Kadar Ucuz?

izelizl
izelizl

2009 Puan

Merhaba. Mystic mamayı dönüşümlü kullanmak istiyorum ama korkuyorum. Biliyorum memnun olan birçok kişi var ama yine de aklımı bulandıran bir konu var, bu konuda sizden fikir almak istedim. Fiyatın uygun olması yerli üretime bağlanıyor yalnız gümrük vergisi olmasa dahi fiyatın bu kadar uygun olması hala şüphe barındırıyor çünkü etlere ne kadar ödediğimizi hepimiz biliyoruz, ülkemiz ucuz et satan bir yer değil ki. Biz etin kilosuna örneğin 60 verirken yurt dışında 15 veriyor insanlar. O yüzden orada yasayanlarin kendi ülkesindeki mamalara az ödemesi normal gelirken burada normal gelmedi, düşündüğüm gibi olmamasını bende çok isterim. Ayrıca büyük ve küçük baş dahil eti ithal eden ülkeyiz, mamanın 1.5 kg si 30 tl bide kar paylarını düşünelim maliyeti ne yani bu kadar malzemenin 5-10 tl mi. Şaşırtıcı.. Bunun mantığı nedir fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.

24 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Yeni daha. Talep arttıkça fiyat artar bence merak etmeyin

KosanKelebek
KosanKelebek

3016

Ben kullanıyorum ve memnunum.ama içindeki gerçek et miktarının çok yüksek olmadığını düşünüyorum açıkçası fiyatına bakarak. Amacım mamayı karalamak değil. bu fiyata bu mama çok iyi bence. Ama içindeki gerçek et miktarı bence üzerinde yazdığı kadar değildir

Cbcan
Cbcan

3803

Mamayı bilmiyorum kullanmadım da açıkçası köklü markaları tercih ediyorum. Ama fiyatın ucuzluguna gelirsek şimdi şöyle ki sizin et diye aklınızda beliren şey ile mamanın içindeki şey aynı değil. Siz et deyince bonfile kontrafile döş vs. Aklınıza geliyordur büyük ihtimal bu yüzden de fiyatına şaşıriyorsunuz. Ama o mamaların içinde sizin et olarak gördüğünüz şey yok. Mesela baş eti ya da dilin altındaki artan etler cıvık et dediğimiz etler tarzı etler var. Yani hayvanın pek tercih edilmeyen ucuz aslında insanlar açısındançöpe gidecek olan etler var. Ha bunun bir standarti var mı hayır yok kullanılan etin kalitesi sadece insanlar için önemli avcı hayvanlar için et ettir. Bunun dışında ben kedimi aşırı protein yüklemesi ile beslemiyorum kişisel tercihim bu yönde.

zimmer
zimmer

805

Fiyatının ucuz olması garip. Başka yerli mamalar da var. Onlar pahalı mesela. Spectrum, Unique gibi

Ben kedime en son ND 10 kg adim, toplu aldigim icin kilosu 46 liraya geliyor. mystic'in 30 olması gayet normal bu mantıkla. Ayraca ben ithal ya da yerli hiçbir mamaya etin en kaliteli yerlerini koyduklarını düşünmüyorum ki cogu kaliteli mamada bile tavuk eti yerine tavuk unu yazar ki bu da et türevleri demek. ben de sizin dusuncenizin tam aksine özellikle yas mamaların nasıl bu kadar pahalı oldugunu düşünürüm hep cunku marketten 7 lira gibi bir fiyata kediye çok uzun sure yetecek miktarda ciğer alınabiliyor. et icin de dediğim gibi muhtemelen etin artan turevlerini kullanıyorlar. Buna ek olarak gümrük ve döviz kurunu göz önüne alınca gayet mantıklı geliyor bana.

yarenmizrak
yarenmizrak

1135

Arkadaşlar mystic'in instagram sayfasına direk mamaniz diye bu kadar ucuz içeriği çok iyi görünüyor biraz ütopik geldi yazdım, cevaplarını bekliyorum. Buraya atacağım geldiği gibi.

yarenmizrak
yarenmizrak

1135

Ürünümüz yerli üretim olduğundan dediler. Ama ben soruda yerli üretim olduğundan mi diye sormuştum ondan çok tatmin olamadim xkxndksj

yarenmizrak
yarenmizrak

1135

Hocam neden namus meselesi gibi mama savunuyorsunuz? Yeni ve alışılmadık ucuz markaya insanların suphe duyması normal değil mi? Zira millet olarak ucuz ve kaliteli mala alışkın değiliz ama farkındayız doların 1 olmadığının.

izelizl
izelizl

2009

Bilemedim, zararına satış yapmaları gerekmiyor mu bu kadar malzemeyle fiyatı karşılaştırınca :/
İçerik şuan için de aynı mama zamlandiginda da aynı olacak, et şuan da pahalı mamaya zam geldiğinde de pahalı olacak yani et oranı veya etin kullandiklari yeri değişseydi ona göre başta uygun fiyat odeseydik anlardım ama bu hep sabit..

gizmogizmo
gizmogizmo

1185

Hiç bu önden düşünmemiştim ama uzun yıllar kullanıp sorun yaşamayanlar olursa yazdığı gibiymiş diye teyit edilmiş olur

KosanKelebek
KosanKelebek

3016

Ben kullanıyorum ve memnunum.ama içindeki gerçek et miktarının çok yüksek olmadığını düşünüyorum açıkçası fiyatına bakarak. Amacım mamayı karalamak değil. bu fiyata bu mama çok iyi bence. Ama içindeki gerçek et miktarı bence üzerinde yazdığı kadar değildir

izelizl
izelizl

2009

Kesinlikle bende hiçbir markayı karalamak istemem sadece hepsine karşı sorgulayici bir yaklasimim var bunun da olması gerektigini düşünüyorum, fiyatı gerçekten harika, tavuklu belki tamam olabilirligi var ama kuzulu var hiç uygun bişey değil bu yani o yüzden her çeşitine güven kırıklığı oluşturuyor bende :/

mama kaliteli yavrularım deli oluyor yerken ama fiyati neden düşük bilemiyorum

bir sıkıntı yoktur ins

Siyammm
Siyammm

120334

Bende şüpheciydim ama o zaman gümrük vergisiyle nd bin ürünü olan matisse de abzurt şekilde ucuz olur. Sertifikalarının olduğunu söyledi TATA.
Şu iyi dediğiniz proplan aslında iyi değil Avrupa'da market maması olarak satılıyor ve çok ama çok ucuz bizim alım gücümüz düşük.
Ben kullandım memnun kaldım . TATA bana özelden çok açıklayıcı şekilde anlattı örneklerle mantıklı biçimde o yüzden şüphelerim gečti. Zaten bütçem çok fazlasını kaldırmıyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1405 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR