Kuşum Mutsuz Mu?

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870 Puan

Bir tane muhabbet kuşum var. Kafesini çok seviyor, dışarıya çıkmak istemiyor. Bende evde kedilerim ve köpeklerim olduğu için çıkarmıyorum. Yaklaşık 6 aydır fln neredeyse hiç çıkmadı. Sadece banyo yaptırdığın zamanlar çıktı. Zaten ilk geldiği zamanda kafesten zorla çıkarıyordum. Dün dayımla eve geldi ve kuşun mutsuz olduğunu söyledi. Sabahları kuş sesi duyunca ya da bazen müzik sesi duyunca neşeli neşeli ötüyor. Sizce mutsuz mudur?


4 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Ilk olarak kusu kendiniz yıkamayin. Derin olmayan bir kaba su koyun, icine de marul gibi yeşillikler koyabilirsiniz azıcık. O sekilde kendi girip duş alıyor.
Kuşa zorla dokunmayın, cok korkuyorlar. Kalpleri bizimkinden cok daha hızlı atıyor ve aşırı stres oluyorlar. Sizden zarar geleceğini sanıyor. Kendi haline bırakın o yüzden.
Kafesinde ayna varsa çıkartın.
Kuş sesi açınca size gelirse o şekilde alıştırabilirsiniz. Bizim kus kafeste cok korkmuştu, diger kuşlardan dayak yiyordu. Bize alışması cok uzun sürdü. Annem her gün pes etmeden kuş sesi acıyordu 30-60 dk, ilk başlarda gelmedi elbette korktuğu için. Daha sonra telefona konmaya başladi, artık kus sesi açmadan da telefon görünce hemen geliyordu. Yavaşça üstümüze konmaya başladı, gun geçtikçe bağ kuvvetleniyor. Kuş şuan üstümüzden inmiyor. Annem konuşmayı da öğretti. Hoşgeldin, aşkım, babacik tarzi şeyler söylüyor.
Önce kuşun güvenini kazanmak lazım. Kafesten cikmamasi konacak yer olmadığı veya sizden korktugu icin olabilir. Diger hayvanlardan da korkuyor olabilir. Yuksek bir yere tünek yaparsanız cok iyi olur.
Tünek yapmıştı annem duvara astı lamba gibi, genelde orda duruyor tüm gun. kafesine acıkınca gidiyor sadece.
6 ay cok uzun, bundan sonra alışması uzun sürebilir ama pes etmeyin.

Ozge00
Ozge00

131723

Bu arada evet kus mutsuz gibi. Bizimkini örnek alırsak sürekli konuşur, evde uçar, koltuklarda yerlerde gezer, ustumuze gelir, agzimizdan yemek yemeye çalışır vs. yani gunun çoğunu kafesin dışında bizimle geçiriyor. Kedimden hiçbir farki yok.
Kanatlarinda bir problem olabilir mi ona dikkat edin bir de. Belki ondan ucmak istemiyordur,ucamiyordur.

zibityus
zibityus

11845

neşeli neşeli ötüyor sandığın zamanlar kuş kurtarın beni çığlıkları atıyor. üzülüyorum kuşlara biçtiğimiz ömür küçük bir kafesin içinde kanatlarını kullanmadan öyle yaşamaları ve en kötüsü de bunları 15 20 liraya satın alıp iyi bi şey yaptığımızı düşünmemiz. kimse bir kuşu onun ihtiyaçlarını karşılamak ona vaktinin büyük kısmını ayırmak için almaz, onun görüntüsünü sever onun sesini sever alır sonra gün içinde sadecee onunla ilgilenerek geçirdiği zaman bir süre sonra yarım saat 1 saati geçmez nerdeyse, bana kalırsa kuş alacaksanız evinizin büyük bir odasını onun yuvası yapmalısınız, rahatça uçmalı kanatlarını kullanmalı kafes kuşların yeri değildir, bizi yürütmediklerini düşünün bir süre sonra biz de unuturuz zaten yürümeyi, ya da hiç öğrenmemiş bile olabiliriz bu da zaten çok kötü hayata gelme amacımızı elimizden almışlar gibi.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Öncelikle kuşumu zaten zorla yıkamıyorum. Suyu açınca kendisi yıkanıyor. Kafesinde ayna vardı ama daha sonra çıkardım. Uzun zamandır benimle ve hiç ele gelmek istemedi. Öyle ısıran, yabani bir kuş değil. Biraz ısrar edince ele gelir. İlk zamanlar çok çıkarmayı denedim ama o zaman çok uçamıyordu ve çıktığı zaman duvarlara çarpıyordu. Bu yüzden çok çıkarmadım. Konuşması için de çok uğraştım ama olmadı. Geçen sene bir kuşum daha vardı onu kafese sokamazdım, hep çıkmak isterdi,bu ise istemiyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1622 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR