Yalvarırım Bir Yorumda Bulunun Elim Kolum Bağlandı

nalathecat
nalathecat

5795 Puan

Olay metni çok uzun olduğu için buraya sığmadı. Yarın yani pazartesi günü kaymakamlığa,valiliğe ulaşmaya çalışacağım ama hiç umudum yok. bir yol gösterip yardımcı olacak varsa çok iyi olur. cimer e yazıp gönderiyorum ama sanırım sitede bir sorun var yollaya bastığımda beni sayfadan atıyor.


6 CEVAP

Zeke
Zeke

118626

"Haydi" uygulamasından şikayet etmeyi denediniz mi?

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Ha anladim ozel mulkmus. Kadikoy belediyesi iyi cunku bu konuda boyle bir barinak olmaz onlarda. Bence kacak bir sekilde tel delinmeli hayvanlar kacsin

nalathecat
nalathecat

5795

Acıbadem Caddesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yanında bulunan 'Yıldız Teknik Üniversitesi Lojmanı' adı altında boş bir arsa vardır. Bu arsanın dört bir yanı kapalı ve girişi/çıkışı kilitlidir. İçerisinde en az 15 adet hepsi birbirinin aynı sahipsiz sokak köpeği yaşamaktadır. Bu hayvanların kısırlaştırılmaları, kuduz aşıları ve küpeletilmeleri ''Kadıköy Büyükşehir Belediyesi'' tarafından yapılmamıştır ve ihmal edilmiştir. Aynı zamanda o 15 köpek orada açlık ve sefalet içinde 1-2 gönüllünün bıraktığı su ve kuru mamayla yaşam mücadelesi vermektir. Çok ciddi bir sorundur ki gönüllünün biri 'leş' olarak değerlendirilen 'çiğ tavuk etini' köpeklerin yaşadığı bölgeye bırakıp durmaktadır ve çiğ et hayvanların vücutlarında milyonlarca bakteri ve parazit üremesine sebep olmaktadır. Bugün gidip gördüğüm çiğ tavuk etleri etrafa kötü bir koku yaymaktaydı ve sineklenmekteydi. Bu şikayet mektubunu asıl yazma amacım Kadıköy Belediyesine bir çok kez yardım çağrısında bulunmamıza rağmen her seferinde gelmeye reddetmeleri ve köpeklerin bulunduğu bölgenin 'özel mülk' olarak geçtiğini söyleyip Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri müdürlüğünün o sahipsiz ve ziyan edilen hayvanların bakımını, aşılarını ve kısırlaştırılmalarını üstlenmemeleridir. Israrla bölgenin 'özel mülk' alanına girdiğini ve oraya girebilmelerine bir yetkileri bulunmadığını söyleyerek her seferinde 'durmaksızın üreyen ve ölen köpeklere' yardım etmeyi, biz vatandaşlara bu sebebi söyleyerek reddettiler. Yıldız Teknik Üniversitesi Lojmanı adı altındaki 4 yanı telle ve demirliklerle çevrili arsada sokak köpekleri mahsur olarak kalıyorlar ve yaşamlarına idame ettirebilecek kahverengi bir toprak bile yok, soğuk havalarda içine girebilecekleri bir kulübe veya kulübe görevi görebilecek bir yapı yok. Köpeklerin psikolojileri tamamen bozulmuş ve insanlardan aşırı korkup kaçar durumdalar. Acil bir 'rehabilitasyon, tedavi, aşılama ve kısırlaştırılmaya' ihtiyaçları var. Köpeklerin annesi, babası, kardeşleri birbirleriyle çiftleşerek üremeye devam ediyorlar. Bu sefalete bir son verin lütfen. Öncelikle Kadıköy Belediyesi'ni sizlere şikayet ediyorum bu konuda hiçbir yaptırım uygulamadıkları ve telefonda sadece özel mülk olduğu için giremeyiz dedikleri için. Sokaktaki sahipsiz hayvanlar öncelikle belediyenin bakımı ve sorumluluğu altındadır. Aynı zamanda sahipleri olmayan ve kimin olduğu veya işlettiği belirsiz arsadan köpeklerin giriş ve çıkışlarının engellenmesi de 5199 sayılı kanuna göre yasalara aykırıdır. Hem BEYAZ MASA'yı, hem KADIKÖY BELEDİYESİ'ni ve hem de ÇEVRE, DOĞA VE HAYVANLARI KORUMA POLİSİ'ni bizzat sayısızca kez arayıp acil yardım ve ihbarda bulunmama rağmen hepsi beni sadece KADIKÖY BELEDİYESİNE yönlendirdi ve Kadıköy Belediyesinin tek cevabı ise o bölge ''Özel Mülk'' olduğu için giremeyiz dedi ama bugün o arsanın anahtarını yandaki okulun güvenliğinden rica edip alıp içeri girip köpeklerin durumuna baktım ve çevrede korkunç bir kıtlık yaşandığına şahit oldum.

Elif5353
Elif5353

12069

Bu benim düşüncemdir tabiki ama ne belediye ne polis bana da yardım etmemişti. İnsanlardan yardım isteyin bence. En azından mama konusunda yardımcı olurlar. Ben şimdi utanarak da olsa kedilerimin nakli için yardım isteyeceğim. Allah yardımcımız olsun inşAllah

nalathecat
nalathecat

5795

Haydi uygulamasına yazdım ama hayvan polisi de kendisi belediyeyle irtibata geçeceğini söyledi ve sonra da belediyenin ''o bölge özel mülk oraya girme iznimiz yok'' diye cevap verdiğini söyledi poliste bana.
Çünkü hayvanları bir yerden bir yere götürmek sadece belediyenin yetkisi altındaymış hayvan polisi bu konuda bir şey başaramadı hayvanlarda işkenceli kanlı bir durum görmediği için. Ama o hayvanlar orada tutsak ve kısırlaştırılıp kuduz aşısı olmaları gerekiyor.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Tam olarak nerden duydunuz bu olayi gercek oldugu kesin mi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 644 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR