2 Aylık Scottish Fold Kedim İshal

simoda
simoda

601 Puan

Merhabalar,


2 gün önce dişi scottish fold sahibi olduk. İlk eve geldiğimiz akşam hareketli ve heyecanlıydı. 2.akşamı yani dün akşam oluyor eve geldiğimizde kucağımıza gelip hemen uyudu. Oyuncaklarıyla pek oynamak istemedi halsizlik gözlemledik. Kuru mama olarak royal canin baby aldık ancak pek yememıstı eve geldıgınden beri. Su içmesinde hiçbir sıkıntı yok. 2 aksamda yanımızda yatagımızda uyudu. Tuvalet eğitimi var. Tuvalet ıcın kumuna gıdıp yapıyordu. Ancak dun gece yanımda uyuduktan sonra miyavlayıp bizi uyandırdı sonra da yataga tuvaletını yaptı. İshal. Arada öğürdü sanırım kusmada oldu. Daha sonra kumuna gidene kadar odadan odaya tuvaletini heryere yapa yapa gitti. Altı pislendiği için ılık suyla temizledik sonra tekrar yatağımza aldık. Sabah halsizliğini gözlemleyince doğru veterinere götürdük. Boyundan kan örneği alındı. Tahlil yapıldı. Kan değerlerinde biraz düşüş olmuş ateşi ölçüldü çok az ateşi çıktı. Daha sonra veteriner sırtından 3 iğne yaptı son iğnesi yaktı. Veterinerimiz 2-3 gün kalmasını önerdi gözlem altında kalması için. Genel görüşü hareketlerinde kısıtlılık olmadığı kendini yaladığı bunun iyi bişey oldugu sadece hafif bir enfeksiyonu oldugunu belirtti. Ancak eşimle tedirgin olduk. İlk kez kedi sahibi olduk. Tecrübesi olan sizlerden genel önerilere ihtiyacımız var. Şimdiden teşekkürler.

26 CEVAP

tika_waylan
tika_waylan

13980

Petshoptan kedi alirsaniz boyle olur yazik oluyor kedilere cok uzuluyorum artik ya. Umarim bunu okuyanlar olur da artik su hata biter. Yazik gunah ya para icin canlarin hayatiyla oynuyotlsr. O kediler petshopta ne kosullarda yasiyor biliyor musunuz? Peki hangi kacak yollarla ulkeye getiriliyor gelirken cogu oluyor ama onemli degil satici icin nasil olsa kalanini yuksek fiyatlarla satip kar ediyorlar. Siz satin aldikca satilmaya kediler hastalanmaya olmeye sefalet cekmeye uretilmeye devam edecek. Petshoptan hayvan alip da agir hastalijlar yasayip hayvani ishal olmayan gormedim.
Satin almayin sahiplenin bu kanli pis ticarete ortak olmayin.
İnsallah kedicik iyilesir. O petshopu sikayet edin denetim yapilsin kimbilir digerbyavrular ne haldedir yazik valla yazik

tika_waylan
tika_waylan

13980

Bir kisi de ben petshoptan aldim saglikli oldu desin. Hep ayni hikaye hep ayni hikaye. Para goz bu insanlar anlayin artik hayvan satanin iyisi olmaz. Cins hayvan istersiniz anlarim buna kesinlikle kizmiyorum. Ama tanidiginiz birinden alirsiniz illa ucret isterse kedi mamasi verirsiniz. Sokak hayvanlarina mama karsiligi kedisinin yavrusunu sahiplendirenler de var. Ayrica bu Scottishler cok hassas. Ekstra ozen gostermelisiniz. Asla ama asla tatli falan vermeyin. Ev yemegi tuzlu seyler falan vermeyin.
Size cok sert yazdigimin farkindayim cunku bu sekilde kedisini kopegini kaybeden o kadar hikayeler duydum ki. Artik bu duruma bir durum demek lazim. Bilmemek degil ogrenmemek ayip belki bir cahillik yaptiniz ama burayi okuyup da bu yanlisi yapmayacak olanlar olur insallah. Acil sifalar diliyorum

Petshoplarda genellikle 2 aylık derler ama küçük satarlar ve hep birlikte oldukları için pek tavsiye ettiğimiz bir durum değil açıkcası. gözlerinde burnunda bir akıntı ağızında aft var mı bunları öğreneyim birde veterinerinizden hills id konserve isteyin bu dönemde mide bağırsak sistemini düzenlesin istanbul içiyseniz bizzat yardımcı olmak isterim.

simoda
simoda

601

Hassasiyetini gayet iyi anlıyorum kızmıyorum da ama bu ırkı evde dahi yavrulatıp mama karşılıgı veren kımseyı gormedım bulamadım herkes fahiş fiyatlar istiyor ayrıca petshoptan alıp saglıklı buyuten ınsanlarla da karşılaştık. Basitce petshoptaki hayvan sizce sahiplenmeyi haketmiyor mu? Ben bu gozle bakıp aldım o an. İlk kez hayvan besledıgımız için hatalarımız olabilir dediğiniz gibi bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

Badems
Badems

12123

Arz talep meselesi. Sizin gibi düşünen insanlar talep ettiği için petshoplarda satılıyor bu hayvanlar. Mesele cins sevmek değil, satın almak. Çok iyi araştırsaydınız barınakların dolu olduğunu, gerçek hayvanseverlerin de olduğunu ve bunların yavrularını ücretsiz sahiplendirdiğini bilirdiniz. Umarım daha para verip canlı satın almazsınız, çevrenizi de uyarırsınız. En kısa sürede iyileşir inşallah. 2. kat ve üstünde oturuyorsanız mutlaka sineklik taktırın camlarınıza.

Merhabalar, yavruyu petshopdan mı anne altından mı veya bir çiftlikten mi öncelikle onu sorayım çünkü bu hastalığı devamlılığı için önemli bir ipucu olacaktır . 3tane iğne yaptı dediniz sormadınızmı bunlar nedir ne yaptınız diye.i ishalin kaynağı paraziter olabilir , gıdasal mamasının dışında bir şey yemişse olabilir, viral olabilir en istemediğimiz tablo bu dönemde ishal varsa intestinal konservelerle beslemek en doğrusu olacaktır. iştahı yoksa kuru mamada yemeyecektir. başta sorduğum bir kaç soruya cevap alabilirsem daha net yardım edebilirim.

tabiki büyük hata dediğim gibi o bilgileri bana yazarsanız daha doğru adım adım gitmiş olursunuz dilerseniz diğer bilgileri ve sormak istediklerinizi özelden mesaj atarakda sorabilirsiniz...

simoda
simoda

601

Kedimiz kafeste değildi büyük odacıklarda sadece kendi yavrularıyla biraradaydı. Örnek verecek olursam bulundugu oda da sadece kediler ve hepsinin ayrı ayrı bolumlerı yaklasık 3m2 buyuklugunde camekanlı sadece kendi kardeşleriyle birada toplam 3 yavrunun oldugu bolumdeydı. Ayrıca izmirin tanınmıs bir veterineri tarafından karnelenmişler ilk aşılarıda yapılmış kayıt altına alınmıstı. Aldıgımız yer ıcın bunları aktarabılırım. Dogum tarıhıde 28 agustos olarak belırtılmıstı. Gözlerde burunda akıntı yok agızda da aft yoktu. Malesef izmir deyiz ama cevaplarınız bizim için çok değerli hekimim

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benim de Scottish Fold'um var parayla almadim yavrulatirsam da parayla satmam asla. Cunku can parayla satilmaz alinmaz. Beraber yasayacagin ev arkadasini parayla alabilir misin?
Eger petshoptan sen almazsan o almazsa kanli ticaret azalir sen aldikca yenileri geliyor o gelenlerin de bir kismi oluyor. Daha fazla uretim daha fazla olen bebek ve hastalik demek.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Daha onceki kedim de cinsti ve onu da sokaktan almistim. O kadar cins hayvan var ki barinaklarda sokaklarda cunku cocgu parayla alinmis satilmis sonra hasgalanmis veteriner masraflari cok gelmis bir sey olmus atilmis o kadar cok boyle hikaye var ki.

simoda
simoda

601

Petshoptan aldık ama izmirde güvenilir bir petshoptan aldık en azından araştırarak. İğneler le ilgili aksamüzeri görmeye gideceğiz sorayım telaşımızdan sormakta aklımıza gelmedi. Ogrenınce tekrar buradan size bilgi vereceğim. Zaten evde kuru mama yemedi cok fazla aksam yaş mama açtık verelım dedık yemedı ancak bugun veteriner yaş mama açtı maşallah orada yedi.

simoda
simoda

601

Buarada aksam krem şantili meyve salatasından azcık tattırdık yani krem şantiden parmak ucuyla. Sanırım buyuk hata yaptık :(

simoda
simoda

601

Heryere baktık. Ben para verip hayvan alma taraftarı hiç değildim. Ama cok guzel soylemıssınız arz burda az talep cok dolayısıyla fıyatlara yansıyor aksı olsa para talep edilmez farklı ırklarda ki gibi mama karsılıgı sahıplendırılır. Hassasiyetlerinizi anlıyorum ama emın olun bızlerde en az sızler kadar hassasız.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ayrica petshoptan parayla hayvan satin alacagina o parayla sokaktaki ac susuz kedilere kopeklere mama dagitmaktir gercek hayvanseverlik. Petshoptan hayvan alip da saglikla buyuten insan bunca sene ben gormedim ilk aylari hep veterinerlerde gecer yuklu meblalarda tedavi ettirmeye calisirlar. Bir arkadasim o kadar uyarima ragmen aldi aylarca veterinerlerden cikmadi. Burda evet sert yaziyorum ama amacim siz su an cok uzgunsunuz kediniz hastalandigi icin ve insallah iyilesir ve Mehmet beyle iletisim halinde olur cok yardimci olan bir hekimdir benim de bir cok sorumu yanitlamisti.
Benim bu kadar yazmamin sebebi hala ama hala bunun devam etmesi. Ayrica evinde yavrulatip satanlari da sikayet edebilirsiniz vergisiz ticarete giriyor. Ve kedi kopek uretimi icin ozel bir belge gerekiyor.

milodelisi
milodelisi

11213

Peki cins hayvana ne sıkıntınız var? Diğer kedilerden ne farkı var?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7829 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR