Kedimi Kısırlaştıramıyorum Acil Yardım

Ares87
Ares87

12250 Puan

Herkese merhaba 10 aylık erkek kedimi kısırlaştırmak için randevu almıştım daha sonra birden aklıma geldi kedimin bütün aşıları tam olduğu halde herpes bulaşmıştı yüksek ateş halsizlik dilde aft benzeri yaralar vs. Neyse aynı gün içinde en az 10 veteriner hekimle görüştüm kedimin sağlık sorunlarını anlattım bir çoğu kedimin bağışıklığının çok düşük olduğu için hayati tehlikesi olduğunu narkozu kaldıramayacağını söyledi bir kaçı da sadece para kısmıyla ilgilendi bir hekim ise benim kedim bu durumda olsa asla kısırlaştırmam ayılamama ihtimali çok yüksek dedi ve kedim son 10 gündür kızana girdi idrar bırakmıyor fakat geceleri bağırıyor o bağırdıkça ben ağlıyorum çok büyük çıkmazdayım rüyalarıma giriyor Allah için bir çözüm yolu olsun delirmek üzereyim oğlumun bu haline dayanamıyorum

32 CEVAP

sekerfare21
sekerfare21

115656

herpes uçuk degil mi? kedilerde olumcul mu? narkoz cesitleri var. gazli olanlarin sorun olusturacagini zannetmiyorum ben herpes icin. ameliyat sonrası bağışıklığını yüksek tutarsanız neden sorun olsun ki? erkek kedilerin ameliyatları da zorlu geçmiyor. isteseler lokal anesteziyle bile yapabilirler kedi sakinse. Bana veterinerler sizi korkutup para koprmaya çalışıyor gibi geliyor. Ameliyat sonrası uçuk çıkarsa da tedavi edersiniz, tedavisi olmayan bir şey değil sadece vücutta hep bulunduğundan bağışıklığı zayıfladıkça ortaya çıkacak çıktıkça da tedavi edeceksiniz. Soruyu yanlış anladıysam kusura bakmayın ama bence Bostanlı’daki veterinerlerin çoğu paragöz değil onlara danışın.

Ares87
Ares87

12250

Cancavadzade salın sokağa çiftleşsin diye bir şey olur mu günah değil mi doğacak yavrulara anne kediye de bulaşırsa böyle bir günaha giremem ben

cevizayaz
cevizayaz

4922

Oğlunuzun ölmesindense kızgınlık dönemi yaşaması daha iyidir. Bu vicdani bir karar değildir hekiminiz hayvanın ameliyatı kaldiramayacagini düşünüyorsa ameliyata girmemelidir. Beş yaşında kızım var ve kisirlastiramiyorum çünkü o da narkozu kaldıramayacak. Kızgınlık döneminde hayvanınızın canı yanmaz bagirmasinin sebebi canının yanması değil.

Ozge00
Ozge00

131723

Tedavi:
Göz ve burunda görülen kabuklu eksudat varlığı önlenmelidir. Sekonder bakteriyel enfeksiyonları önlemek amacıyla antibiyotikler kullanılır. Yavru kedilerde tedavi tamamlandıktan sonra bir ay içinde hastalık nüks etmezse hemen aşılamaya geçilerek bağışıklık oluşturulması önemlidir.


Nasıl önlem alabiliriz?
Aşı uygulamaları bu hastalıktan korunmanın tek ve en etkili yöntemidir. Özellikle yavruların yaklaşık 2 aylık olduklarında aşılanması ve her yıl aşı tekrarlarının düzenli olarak yapılması gereklidir. Ayrıca intranasal aşılarda kullanılmaktadır. Hastalık etkenini almış kediler diğer kedilerden ayrılmalı ve genel hijyen kurallarına uyulmalıdır. Hastalara uygulanan tedavinin inatcı bir şekilde sürdürülmesi gerekir. Çünkü hastalık kronik bir karakter almaya çok müsaittir. Kronik hale dönüşmüş hastalık durumunda hastaların, özellikle soğuk havalarda dışarı çıkmalarına izin verilmemelidir. Aksi halde sekunder enfeksiyonlar devreye girerek hastalığın şiddetini artırabilir. Çoğunlukla doğar doğmaz hastalığa yakalanan yavrularda ölüm oranı yüksektir.


Biraz baktım, böyle bir şey buldum. Şuan tedavi görüyor mu kedi veya bitti mi, ne yapıldı?


Yabancı kaynaklarda da cogu kedinin iyileştigi yazıyor, sadece bazılarında cok agir seyrediyormus ve maalesef ölümcül oluyormuş. Türkçe kaynaklarda bulamadim cok bilgi. Yabancı kaynaklardan kendiniz de bakabilirsiniz.

Ozge00
Ozge00

131723

Veterinerler nasil bir tedavi önerdi acaba?

Ozge00
Ozge00

131723

Evet öyleymiş. Ameliyat da bir stres kaynağı, o yüzden yaptırmamak daha iyi olur sanırım. Cok geçmiş olsun gerçekten. Allah şifa verir umarım.
Türkçe kaynaklar yok pek ama yabancı kaynaklarda öneriler tavsiyeler gördüm, bir goz atabilirsiniz. Lizinden bahsediliyor ama ne olduğunu pek anlayamadım detaylı incelemeyince.
Tam tedavisi yokmuş ama kullandığınız bağışıklık güçlendirici benzeri şeyler daha iyiye gitmesine yardımcı olabiliyormuş.
Tekrardan cok gecmis olsun.

kubra0035
kubra0035

1004

Anladım çok geçmiş olsun ve tüyü kadar ömrü olsun inşallah. Böyle bir durum varsa kesinlikle kısıtlaştırmayın risk risktir. Belki ileride durumu çok iyiye gider sizde o zaman kısırlaştırırsınız farklı bir anestezi yöntemiyle ama şuan beklemek en iyisi çok teşekkür ederim bileğileriniz için.

Ozge00
Ozge00

131723

Baska kediden geçiyormuş sanırım oyle yazıyor yabanci kaynaklarda. Baska kedilerle temas kurdu mu hic?
Yaptirmamak en iyisi o zaman. Hiç düşünmeyin oyle şeyler, sizin yapabileceğiniz bir sey yok şuan.

Ares87
Ares87

12250

Evet arkadaşımın kedisiyle karşılaştı onda varmış virüs bulaştı yavruma bilseydim eve sokarmıydım şimdi sürekli bağışıklık güçlendirici veriyorum çünkü en ufak bir stresli durumda nüksedebilir hastalık

Ozge00
Ozge00

131723

Ben duymamıştım daha önce, araştırdim baktim ama ucukla ilgili değilmiş ne yazik ki.

kubra0035
kubra0035

1004

Peki bu virüs nüks ettiğinde kedinizdeki belirtiler neydi merak ediyorum kendi evladım içinde endişeleniyorum da sormak istedim

CanCavadzade1
CanCavadzade1

2721

Dışarıya salın çifteşsin o zaman madem diğer yollar olmadı sizde bu yolu deneyin........

sforselin
sforselin

119776

Herpes evet bizde sadece uçuk yapan bir virüs. Ama kedilerde ölümcül olabilecek bir hastalığa sebep oluyor.
Kısırlaştırma ameliyatı olsa da olmasa da tedavi edilmesi gerekiyor zaten. Bu konuda deneyimli bir hekim bulup tedaviye devam edin. Kısırlaştırma şu an öncelikli konu değil. Tedavisi tam olarak bittiğinde, bağışıklığı yükseldiğinde olur kısırlaştırmasını. Olabildiğince fazla hekimden fikir almanız da iyi olabilir. Geçmiş olsun.

sforselin
sforselin

119776

Bilgileri edindiğiniz yeri bilmiyorum ama benim araştırdığım kadarıyla böyle bir virüs değil. Uyku halinde olması gibi bir durumdan bahsedilmemiş hiç. Grip gibi tekrar yakalanabileceği bir hastalık olduğu söylenmiş hatta. Evde tek yaşayan kedilerde gerekli takviyelerle maksimum birkaç ay içinde yok olur diyor. (Kedinizi dışarıya çıkarmanızı tavsiye eden kişinin dediği çok akıllıca olmaz yani.) C vitamini takviyesi önerilmiştir. Ama tabii bu ve diğer tavsiyeler hekimize danışmanız gereken şeyler. Yine de ben şu an görüştüğünüz veteriner hekimlere pek güvenmedim. İnternetten ulaşabildiklerinize de fikirlerini alabilir, tedaviye onlarla devam etmeyi düşünebilirsiniz.

çok geçmiş olsun. ben şu durumda kısırlaştıramazdım.
fakat çiftleşmek için kaçabilir, lütfen fileleriniz olsun yoksa da. dediğiniz gibi anneye ve yavrulara bulaşabilir.


durumdan haberdar ederseniz ilerde memnun oluruz biz de süreci takip etmekten.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1536 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR