Fipi Nasıl Yenebildik?

Htcozlp
Htcozlp

24178 Puan

Herkese merhaba.kedisi fip olan ,ne yapacağımı bilmeyen,pes etmek üzere olan birileri varsa elimden geldiğince yol göstermek için yazıyorum buraya.Filtreden bakıp umarım birileri okur diye umuyorum.Kedim Bade'ye Nisan ayında ıslak fip teşhisi konuldu.Buradan bana bilgi veren arkadaşlar sayesinde hemen facebooktaki fip warriors Türkiye,Fipli kedi sahipleri gruplarına ulaştım ve gs-441524 etken maddeli ilaçların bu tedavide kullanıldığını öğrendim. Kedime 2 haftalık ömür biçmişlerdi.. Durumu çok kötüydü.. Ama karar vermiştim,ve bana yardımcı olan insanlar oldu,ilaçları sipariş ettim ve kullanmaya başladık.5.günde karnındaki sıvı tamamen gitmişti.Ve günden güne daha iyi oldu..Şimdi ise tedavimiz biteli 2 ay olmuş.. Bade çok şükür, çok sağlıklı..Dileyen ınstagramdan badeninumuduol hesabımızdan bakabilir,birçok fipli kediyi görebilir:) Ben öğrenci olduğum için bağış toplamak zorunda kaldım.Tüm süreci bağışlar sayesinde tamamladım . Ve birçok fipli kedi ailesi bu şekilde tedaviyi devam ettiriyor. Umarım bu hastalık kimsenin yakınından bile geçmez,fakat eğer başınıza geldiyse bir çözümü olduğunu unutmayın..Bade'den tüm pati severlere sevgiler


19 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Ne zaman fib'le ilgili bir şey okusam iyi ya da kötü olması fark etmiyor gözlerim doluyor. Çok zor bir süreç. Geçmiş olsun size de.
Umarım hiçbirimizin ihtiyacı olmaz bu bilgilere. Detaylıca yazdığınız için teşekkür ederim, teşekkür ederiz.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bu aralar o kadar çok duyuyorum ki fip hastalığını... En büyük korkum gerçekten :'

Htcozlp
Htcozlp

24178

Evet gerçekten benim de öyle,çok hassasım bu konuda çünkü çok çok zor bir süreç..çok teşekkür ederim..umarım kimse fipin ne olduğunu öğrenmek zorunda bile kalmaz..Birilerine yardımcı olacaksam ne mutlu bana..rica ederim ,ne demek ..

gizemaslan
gizemaslan

11295

Instagramda sürecinizi takip ediyordum, elimden geldiğince paylaşım desteğinde bulundum. Kedinizin ilk fip olduğu zamanı hatırlıyorum profil fotoğrafınızı görünce her şey yerine oturdu. buraya yazdıklarınızı okumuştum,umutsuz yaklaşan da çoktu iyi ki vazgeçmediniz. Badenin umudu olanlar diğer fipli kedilerinde umudu artık, Bade'nin iyileşmesine çok sevinmiştim ama bu profilin kedisi olduğunu öğrenince daha bi sevindimm :))

Htcozlp
Htcozlp

24178

Benim gördüğüm kadarıyla maalesef fip tedavisinde kullanılan bağışık güçlendiriciler kedileri daha kötü hale getiriyor. Vitamin konusunda bir şey diyemem fakat fip'in şuan için tek çözümü gs tedavisi. Imkaniniz varsa bir an önce bu tedaviye başlamanızı öneririm. Malesef çok pahalı,84 gün süren bir tedavi,kedinizin kilosuna ,fip'in formuna göre 1 şişe ilacın ne kadar yeteceği değişiyor. Fip warriors Türkiye,fipli kedi sahipleri gruplarına üye olarak detaylı bilgi bulabilirsiniz,ve ilaç arayabilirsiniz.Maddi imkanınız yoksa bağış kampanyası başlatarak tedaviyi sürdürebilirsiniz.Instagramda birçok fipli kedi bulabilirsiniz.ve birçoğu iyileşiyor,birçoğu şuan tedaviye devam ediyor.. umarım çocuğunuz iyi olur ♡

asuranuru
asuranuru

13

Evde fip li kedim varken yeni bi kedi daha getirsem sakıncası olurmu bir bilginiz varsa paylaşırmısınız? :)

NazMia
NazMia

295

İyi olmasına o kadar çok sevindim ki.. güzel ve sağlıklı ömrün olsun Bade❤️

Htcozlp
Htcozlp

24178

Evet bu sene çok fazla arttı.. Umarım bir an önce azalır..

evkedisimia
evkedisimia

2286

kedisi fip li olan çok kişi duydum, çok zor olmalı ancak bir kampanya yardım şeyi vb. başlatırsanız bu site yardımsever binlerce insanla dolu, hepimiz seve seve yardım ederiz, inşallah kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar minikler😔

Htcozlp
Htcozlp

24178

Çok teşekkür ederiz :)

Htcozlp
Htcozlp

24178

Çok teşekkür ederim,Bade nin tedavisi sırasında buraya çok yazma fırsatım olmadı,oysaki ilk burada anlatmıştım derdimi,en azından buradan gören insanlara da umut oluruz diye düşündüm,umarım olabiliriz :) çok çok sağolun ♡♡♡

asuranuru
asuranuru

13

Benim kedim Tarçın da malesef fip e yakalandı ve bi tedavisi olmadığını düşünüyodum bu yazıyı arkadaşım bana atana kadar. Kedim 1 yaşların da falan 5 aydır falan sürekli düşüyor yürüyemiyor gözleri gitgide az görmeye başladı. Bu ilaçları neden nasıl temin edebilirim siz nasıl bir süreç izlediniz bahsedebilirmisinz??

ecmerdmr
ecmerdmr

944

Merhaba, oncelikle cok gecmis olsun. Kiyamam o guzellige❤️ Benim bir tanidimin kedisine corona teshisi konuldu ve sonra corona fip’e cevirebileceginden dolayi oda tedavi gormeye basladi. Bu sene fazlasiyla artmasinin sebebi belki de coronadir. Cunku hayvanlarda da var...oncelikli tavsiyem yavrularimizin bagisiklik sistemi icin veteriner kontrolu altinda vitaminler vermek. Disari da fazla kedi ve kopekle vakit gecirmemek.

asuranuru
asuranuru

13

Zaten hergün veterinere vitamin takviyesi için gidiyorum oblarla ayakta duruyor. Ama sürekli yürürken dengesini kaybedip düşüyor. Onun dışında sürekli yatıyo fazla ayakta durmaya gücğ yok malesef.

merhaba, kedime çare bulmaya çalışırken bu siteyi buldum ve yazınızı okudum. benim kedime de fip teşhisi kondu kendisi henüz 3 aylık ve çok da zayıf. bugün veterinerimizin bir tanıdığından almanyadan bir ilaç gelecek adını bilmiyorum bir iğne muhtemelen gss olduğunu düşünüyorum. 85 euro dediler bir şişesine parayı ayarladık bugün ilk şişeyi alacağız ama sonrasında da birkaç şişe muhtemelen gerekecektir ve bunun için nasıl yardım kampanyası başlatabilirim hiç bilgim yok. araştırma yapıyorum konu ile ilgili beni aydınlatabilir misiniz? kedim şu an oldukça hareketli 7 gün boyunca veterinerde serum, vitamin bağışıklık güçlendirici takviyesi aldı ancak kansızlığında ya da arka patilerinin düzelmesinde bir etkisi olmadı o yüzden veterinerimiz fip teşhisi koydu. bu akşam gittiğimizde test sonuçlarının da fotoğraflarını alıp paylaşıcam ama bağış konusunda öncelikle bilgilendirilmek istiyorum. çünkü biz eşimle asgari ücretle çalışan ve kirada oturan bir çiftiz sürekli kullanım için destek olmadan 85 euro verip ilaç almamız çok mümkün değil. Marsel' imizi yaşatmak istiyoruz onu çok seviyoruz o kadar sevgi dolu bir kedi ki inanamazsınız. lütfen bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2076 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 28 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR